Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

"Вход свободен" - измерваме алчността и късмета в живота на българина

| обновено на 06.02.19 в 11:10

След всичкия разум, образованост и интелект, човек всякога е добре да притежава и не малко късмет! Какъвто и да е спора, истина е, че все повече се нуждаем от шанс – всеки ден, във всички нива от живота си! До колко обаче разчитаме на него, и склонни ли сме да поверим съществуването си в неговите  често неверни обятия, е друга съвсем различен въпрос!

В „За и против“,с колегата Дора Башакова ще разгледаме темата за късмета и различните му проявления в живота на българина.

Късмет и хазарт – тези две думи се възпиемат като една, особено от играчите. Дали склонността към хазарта е заболяване? Според мнозина, това е отговора на хиляди, милиони провалени човешки съдби. Оглозгани животи, изгубили смисъл и надежда, заради  неистовата страст за печалба – много и набързо!

Десетилетия наред една игра  успешно утолява умерената алчност! „Монополи“  и историята на Чарлс Дароу – 84 години по-късно.  

Как приключва един такъв ден? Може би не задължително сряда, но е приятно и зареждащо да изпиеш питие на бара, в края на деня! Да бъдеш барман е друго предизвикателство – историите, които ще чуеш, другите, на които ще станеш свидетел, споделянето, професионализма, интереса, страстта от работата. Качеството на присъствието в общуването – това са неподозираните тънкости на занаята!

Така нарисувана, програмата на „Вход свободен“ днес, почти изисква лиценз и акциз, но щом не се налага червена точка, нещата все още са под контрол! 

Започваме след новините в 12.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

„Точно днес“ с поглед към посоките на 15 май

В утрото на 15 май поемаме по посоките, които ни носи новият ден – говорим за археология, образование, фокусираме се и върху усилията на страната ни да влезе в еврозоната, отиваме и до космоса. Ето и акцентите: Пренасяме се на територията на Пловдивския университет „Паисий Хилендарски“. Поводът е 20-та годишнина на Философско-историческия..

публикувано на 14.05.24 в 16:49

Скорост и спирачки в "Ден след ден"

Катастрофата на бул. "Руски" зададе за пореден път въпроси, на които все още няма еднозначен отговор. Защо отново говорим за висока скорост, която води толкова бързо до трагичната загуба на човешки живот?  Има ли противодействие за видеоклиповете в социалните мрежи, които създават един нов, различен начин на подражание и развиват не отговорност зад..

публикувано на 14.05.24 в 14:58
Звездните пътешествия на Роси

"Вход свободен" с поглед към звездите

Пролетта не спира да си мени настроението и ни люшка в  крайностите от усмихнато слънчево към  демонстративно хладно, сякаш, за да потвърди категорично принадлежността си към женския род. Ние, човеците от умерения пояс, това го знаем отдавна и просто търпеливо поглеждаме календара, чакайки  със злорадо удоволствие настъпването на по- високите дати от..

публикувано на 14.05.24 в 09:50

На 14 май "Точно днес"

Вторник сутрин с темите от деня и коментари на важните събития, които следим.  -Какви са инвестициите в региона на едни от най-големите търговски компании в страната, колко работни места осигуряват, какви са бъдещите им планове за развитие в тази част на страната - отговор на този въпрос ще даде изследването  „Роля и социално-икономически принос на..

публикувано на 13.05.24 в 14:27

За транспортни неволи и памет говорим в "Ден след ден"

Двама младежи загинаха, а други двама се борят за живота си след ужасяваща катастрофа, която стана тази нощ на пловдивския булевард „Руски“.  Защо за пореден път се случва такова тежко пътнотранспортно произшествие на равен участък и без натоварено движение в центъра на Пловдив? Какво може да се направи, за да се предотвратят такива катастрофи?..

публикувано на 13.05.24 в 14:45