Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

След змията в Гранда влиза БАБХ, зоомагазинът се изнася

| обновено на 06.02.19 в 15:09

Областната дирекция на Агенцията за безопасност на храните ще направи проверка в магазина, от който вчера изпълзя боата. Зоомагазинът там не е регистриран, според правилата на наредбата за тази дейност, каза директор д-р Камен Янков. 
Неговата институция е разбрала за съществуването на търговския обект от медийните публикации. 

Много хора са знаели, но никой не е сигнализирал за това, коментира д-р Янков. Той уточни, че за откриването на зоомагазин се подава заявление и ако е изпълнени законовите разпоредби - той може да работи. Това не е направено. Категоричен съм, че след като змията е избягала там не е имало условия за отглеждането й. Отговорен за наличието на такъв търговски обект е управителят на търговския център, каза още д-р Янков и уточни, че за такова нарушение законът предвижда глоба от 1000 до 2000 лева.  

Пред Радио Пловдив управителят на търговския център Стойчо Марков потвърди решението на УС договорът със скандалния наемател да бъде прекратен. В момента той се изнася от помещението.

Към последния инцидент към него се добавят и други оплаквания от наематели, в чиито магазини са влизали различни видове по- малки животни, а преди време пак от това помещение е предизвикало и наводнение.  

Стойчо Марков обясни, че когато е сключен договорът управителното тяло е решило, че така ще разнообрази центъра, а наемателят е представил дейността си като търговия с безобидни видове - рибки и костенурки. Боата е била донесена преди два дни – временно, защото правел ремонт в къщи, уточни още Марков. По думите му очевидно контейнерът, в който е транспортирано влечугото е бил с с повредена ключалка.

Управителят сподели, че магазинът не бил отворил официално, въпреки че е обитаван от година и половина и очевидно наемателят е използвал неустановения си статут.

Нося си кръста“- каза Стойчо Марков по повод на предстоящата от БАБХ проверка.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

Пловдивчани настояват за облагородяване на Данов хълм

Пловдивчани, които живеят в района на Данов хълм, излязоха с апел към кмета на район „Централен“  Георги Стаменов и ръководството на община Пловдив за спешни мерки за облагородяване на тепето. Кметът на „Централен“ заяви, че ще поиска в градския бюджет за 2025 година да се заложат 1 млн.лв. за облагородяване и ремонтни дейности на хълма.  В..

публикувано на 04.10.24 в 16:03

В културните институции липсва самоконтрол

"Скандалът с театрите е един огромен шок за цялата гилдия. Не е и лесно да се възприеме. Не ни е приятно, разбира се, но в никакъв случай не бихме искали обаче това да бъде оценката за цялостната театрална дейност в България. Не трябва да бъде по този начин и не ни се иска това да остави някакъв отпечатък върху дейността на хората, които дават..

публикувано на 04.10.24 в 10:39

Светлинно шоу озарява Царския дворец "Кричим"

Паркът на Царския дворец "Кричим" се озарява от магично светлинно шоу, което от около месец наблюдават стотици зрители. Спектакълът Whisper of Lights (Шепот на светлините) е авторско дело на 2-ма млади софиянци, като един от тях е  Георги Колев . "По груби сметки досега са дошли над 10 000 посетители, от всички краища на България. Основно са..

обновено на 03.10.24 в 17:20

Петното е върху цялата гилдия и цапа достойнството ѝ

Петното е върху всички, категоричен е бившият министър на културата Вежди Рашидов, коментирайки скандала с театрите и схемата за фиктивни назначения и източване на средства в програма "Ден след ден" на Радио Пловдив.  "Тъжно и обидно е. Тъжно е, че това петно е върху цялата гилдия и цапа достойноството ѝ, а обидното е, че е точно в сферата на..

публикувано на 03.10.24 в 16:57

Не очаквам пълномащабна военна операция в Близкия Изток

Не очаквам пълномащабна военна операция и истинско военно противопоставяне между Израел и Иран. Това заяви в интервю за предаването „Ден след ден“ на Радио Пловдив дипломатът-арабист и бивш зам.-министър на външните работи пред Радион Попов. Според него разрастващият се конфликт в Близкия Изток има демонстрационен ефект. „Това е..

публикувано на 03.10.24 в 16:56

Свързани новини

Жълтата или парагвайска анаконда е от семейство Боидни. Среща се в Южна Америка.  Женските са по-едри от мъжките. Хранят се с птици, риба, костенурки, гущери, птичи яйца и дребни бозайници. Няма отрова. Убива с удушаване.

Заловиха изпуснатата в търговски център анаконда

Заловена е змията , изпусната в търговски център "Гранд", съобщи управителят на търговския център Стойчо Марков. Жълтата анаконда е открита в западната част на сградата. Собственикът й я е отнесъл извън търговския център, уточниха от полицията.   Издирването продължи цял ден и в него се включиха полицията, екип на сектор "Специлизирани оперативни..

публикувано на 05.02.19 в 20:33

Паника заради избягала змия изпразни магазините в "Гранд"- а

Изпусната от зоомагазин змия изплаши живеещи и работещи в търговския център „Гранд“.  Змията е боа, дълга над 1.20 м. и около 8 кг. тежка. Изчезнала е още снощи.  Влечугото е било забелязано от продавачки, а паниката е довела до затваряне на магазините на втория етаж.   Сигнал за помощ е изпратен около 11.30 часа като първоначално собственикът..

обновено на 05.02.19 в 15:55