Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Протестно и делово "Ден след ден"

| обновено на 19.03.19 в 13:53

Колко ще са ощетените от новата пенсионна формула? Защо се оказва, че пенсиите на хиляди българи ще бъдат в пъти по-ниски от прогнозните? Какво в крайна сметка ще се случи в крайно чувствителната сфера, след като днес по обяд премиерът Бойко Борисов свика спешна среща заради новата пенсионна формула? Темата ще коментираме с експерта и бивш социален министър Иван Нейков.

Омбудсманът Мая Манолова поиска проверка от прокуратурата дали е упражняван натиск върху медицински специалисти, участвали в националния протест на 1 март. Общественият защитник е получила сигнали от няколко града в страната, сред които Пазарджик и Велинград, че се оказва натиск върху медицински сестри и се пречи и на предстоящия им протест на 21 март. По темата говорим с Димитрия Димитрова, координатор на протеста в Пазарджик.

Севдалин Палаузов проследи старта на делото срещу д-р Иван Димитров, който преди година застреля влезлия да краде в двора му Георги Джевизов - Плъха. Преди това пред Съдебната палата в Пловдив се проведе митинг в подкрепа на лекаря.

Тютюневият склад, в който се помещава офисът на фондация „Пловдив 2019“, осъмна надраскан с хомофобски надписи, които веднага бяха заличени, но предизвикаха остри реакции. Живка Танчева проследи развитието на случая.

Търсим развитието и на друг случай - с пловдивската ясла "Детски смях", която се оказа санирана с пожароопасна изолация. Днес комисия извършва проверка на място. 

А Галя Митева ни среща с австрийския писател и художник Харалампи Орошаков. Авторът на романа „Аферата? Батенберг?“ участва в проекта на издателство „Летера“ за Пловдив Европейска столица на културата. 




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

Протести и фестивал на изкуствата в „Точно днес“

Животновъди излизат на протест - опъват палатки на Подбалканския път и готвят блокада на пътната артерия. Причината е, че в средата на годината  все още нямат разрешение да пускат животните си на паша в Балкана. Какви са исканията им и защо точно сега ескалира напрежението?  Отговор на тези и още въпроси търсим от животновъда от Карлово Димо..

публикувано на 03.06.24 в 17:00

Хора, проекти, наука "Ден след ден"

Необходимо е в България да се натрупа критично мнозинство от хора, които да настояват за сериозен преглед на демографската тема и за вземане на действени и ефективни мерки. Едва след това политиците и управляващите ще бъдат принудени да действат. Така смята доц. Николай Цеков , специалист по регионална демография в Института за изследване на..

публикувано на 03.06.24 в 14:59

Усмихнат старт на седмицата с "Вход свободен"

Посрещаме юни с усмивка и Ви каним да споделите следобедът си с нас! Хубавата музика, любопитните новини и доброто настроение са наша грижа. Можем да се чуем и на 032632400 :) По традиция в понеделник беседваме по женски с колегите Дарина Иванова и Дора Башакова в редовната ни рубрика "Орисници". Говорим и със Светлана Димова - председател на Българска..

публикувано на 03.06.24 в 09:30

Обратното броене на седмицата започва - "Точно днес"

Времето ни разтвори в лятната си аура, но място за летаргия няма. Седмицата ще бъде динамична, не само заради, климата и прогнозите, но и заради очакването в неделя България да вземе  решение за  себе си и за Европа в месеците напред.  Посоките са това очакване са многопластови и доколкото ние сме във времето, но заедно с това задаваме  и посоката му,..

публикувано на 02.06.24 в 13:48

Клуб "Неделя" - за духа и материята

Днес сме ви подготвили  среща в ефира с Красимир Лозанов , който директно от Пролетния панаир на книгата в София ще ни разкаже за най- интересните заглавия и събития на традиционния литературен форум. Във втората част на предаването финансовия анализатор Светозар Гледачев ще хвърли светлина върху икономическите предизвикателства, които  очкват света и..

публикувано на 02.06.24 в 12:30