Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

"Ден след ден" за мотоциклети и трудни решения

За жилищни и имуществени казуси на сегашни и бивши управляващи ще стане дума в „Ден след ден“. С адвокат Михаил Екимджиев ще говорим за решението на Върховния касационен съд да поиска становището на Конституционния по спора на държавата с бившия премиер Сакскобургготски  за имота „Царска Бистрица“. Ще стане дума и за актуалната дискусия дали е укоримо да си купиш луксозен апартамент на цена, равна на данъчната му оценка.

Управляващите  опитват да реформират здравеопазването в България и все не успяват, защото фокусът винаги е върху свиване на разходите, а не върху предоставяне на качествени и ефикасни услуги, смята анализаторът Калоян Стайков, друг наш събеседник.

Пловдивската община има одобрението на проекта за реконструкция на площад „Централен“ от Националния институт за недвижимо културно наследство, каза кметът Иван Тотев. Експертната институция обаче още не е дала становището си за проекта за Дондуковата градина. Той предвижда паркът да има ограда. Докато това стане, ромски семейства лагеруват в парка близо до Природонаучния музей.

Цвят на пролетния ден дават и рокерите, които се събраха в Пловдив за своето традиционно шествие.


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

Психично здраве днес във "Вход свободен"

Умение ли е отдадеността? Или талант? Какви са качествата на хората, които смятаме за успешни и целеустемени? Какво ги прави такива? Отговорите търсим днес в предаването "Вход свободен". В това начинание ще ни помага Юлия Петкова от Асоциация "Голям брат, голяма сестра". С нея заедно щ Ви поканим на уъркшопа "Как да изградим умения за постоянство и..

публикувано на 04.07.24 в 09:30

"Точно днес" по лентата на летните очаквания

Как у нас не се прави кабинет на малцинството, при какви обстоятелства пак ще градим новото управление? Въпросите са повече от важни, след като масово българите отказаха участие в изборите през юни. За всичко, което тече в държавата като процеси и очаквания, говорим с политолога и университетски преподавател Георги Проданов . Как ДПС ще реши уравнението..

публикувано на 03.07.24 в 15:24

"Добро утро, ден!" с д-р Ваня Танчева-Манчева

В рубриката „Добро утро, ден!“ тази седмица ни гостува Д-р Ваня Танчева- Манчева. Жена с размах, с чувство за хумор и дар слово, чийто професионален път от цели 42 години е свързан с контрола на здравната система в Пловдив и областта.  Минава през всички нива на ХЕИ и РЗИ, като последните 11 години, до 2021 година, е директор на инспекцията. Казва,..

обновено на 03.07.24 в 15:00

"Вход свободен" с пулса на сезона

Поредният Джулай отмина, оставяйки след себе си осeмдестарска носталгия, прияно соления привкус на предстоящата отпуска и натрапчивото усещане, че и тази почивка ще е хубава, ама ще свърши  твърде бързо. Така е винаги- работата никога не свършва, а отпуската сякаш минава като миг. Лятото междувременно набира скорост, трафикът по магистралите набъбва..

публикувано на 03.07.24 в 09:05

"Точно днес" на 3 юли

В сряда сутринта с лятно настроение и по актуалните теми. Фармацевти започват протестни действия заради новите правила, по които ще работят със Здравната каса, инициирани от Министерството на здравеопазването. В различни градове в страната, включително в Пазарджик, а птеките затварят за два часа и няма да работят с пациенти.  Протестът е организиран от..

обновено на 02.07.24 в 16:52