Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

"Точно днес" - по скоростната писта на времето с политика, култура и музика

След политическата вихрушка,  отронила  няколко знакови лица от властта, следва  смяната им с други -  натоварени с очакване, предизборно и скоростно трасиране на територии в изблик на носталгия, упорство или  антипатия.

 В „Точно днес“ ще питаме какви стандарти за морала в политиката подсказа  постановката „оттеглям се, но пак оставам“ и какви сигнали за състоянието на ГЕРБ и политическата сцена даде  оставката на Цветан Цветанов  от НС. По темата  чуйте политолога Калоян Методиев.

Как се прави политика на общинско ниво за постигането на  устойчивост и модели за общуване на базата на културни събития.  В Дома на културата „Борис Христов“ продължава форумът „Граждани и култура: Сливане. Трансформиране. Възраждане“.  Със заместник-министъра на културата Амелия Гешева и заместник-министъра на културата на Република Сърбия Ася Мунтеан  - интервю на Нели Бистрашка.

 На вълните на програма „Точно днес“ в разговор за проектите, идеите и какво се крие зад тях -  чуйте тазгодишния победител в конкурса на Община Пловдив „Най-добър млад предприемач“, избран сред 10 финалисти.

Известният цигулар, концертмайстор на Държавна опера Пловдив Мичо Димитров ще получи днес най-високата степен от връчваните признания за  заслуги към българската музикална култура  „Златна лира“ на Съюза на българските музикални и танцови дейци. В зона „Култура“ след 9.00 ч. – ще разговаряме  с маестро Мичо Димитров  за пътя на твореца към признанието. 

Но преди това ще посрещнем утрото на  29 март с директора на Етнографския музей Ангел Янков – гост в рубриката „Добро утро, ден“ тази седмица.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

"Вход свободен" по пътеките на родолюбието

Благодарение на образованието на Националната програма „България-образователни маршрути” на Министерството на това и научната група от 40 от ученици 6,7 и 8 клас от българското ОУ „Христо Ботев” към Културно-информационния център в Цариброд за първи път е на посещение в България от 26 до 29 септември.  Как протича тази благородна инициатива ,..

публикувано на 27.09.24 в 10:15

В предаването "Точно днес" на 27 септември

За Бетонния мост, за правата ни на потребители, за виното, което ще пием според реколтата от грозде, за каналите на информация и на дезинформация в предизборна кампания, за диалога България - Северна Македония след решението на ЕС да започне преговорите с Албания. Чуйте в предаването премиерното издание на рубриката "Имаш право"- съвместна между Радио..

публикувано на 26.09.24 в 17:12

В „Ден след ден“ говорят кмета и пловдивчани

Преди официалния старт на предизборната кампания утре /27. 09./ в предаването „Ден след ден“ кметът на Пловдив Костадин Димитров ще обясни кандидатирането си за депутат в листата на ГЕРБ и работата по ключовите за града проекти в следващите седмици и месеци. Ще чуем и пловдивчани какво мислят за поредните седми парламентарни избори и по- важното..

публикувано на 26.09.24 в 14:38

Бягаме с кауза днес във "Вход свободен"

"Светулки RUN" е събитието, на което ще Ви поканим днес на територията на предаването "Вход свободен".  Софийски планински клуб са организиратори на благотворителното бягане, което след шест успешни издания, на първи октомври ще случи седмото. Точно в 19:00 ще бъде даден стартът в градовете  София, Пловдив, Бургас и Плевен.  Каузата тази година е..

публикувано на 26.09.24 в 09:30

"Точно днес" за Пловдив - хълмове, памет и избори

Библиотека „Седемте хълма“ събира  историческата памет на Пловдив, за да я съхрани  и предаде на идните поколения. Точно днес, на 26 септември ще се състои представянето на шестте романа на издателска къща "Хермес". За идеята и избраните книги в поредицата с издателя Стойо Вартолоеев разговаря Кремена Данева . В Пловдивски панаир ще се открие..

публикувано на 25.09.24 в 15:05