Размер на шрифта
Българско национално радио © 2023 Всички права са запазени

В "Сто-лица култура"- разходка из Пловдив със знак "Чуйте ни"

| обновено на 04.04.19 в 10:16

В поредното издание на "Сто-лица култура", съвместното предаване на програма "Хоризонт" на БНР и Радио Пловдив, немско докосване до древния Пловдив. 

Гостуват Натали Хойос + Райналд Шумахер - двамата куратори на „ЧУЙТЕ НИ – АРТИСТИЧЕН ИНТЕЛЕКТ"- едно от знаковите събития на Пловдив ЕСК 2019 и българските арт хора. От голямата изложба, разположена на няколко знакови места - репортажи от разходката в това изложбено "Чуване" на арт интелекта.

Отправихме покана и към Енцио Венцел - директор на Гьоте институт.

Мариана Чолакова, консул на Германия в Пловдив, ще чуем за високата визита на президента на Германия. 

Икономистът Георги Стоев  - за финансовите измерения на първото тримесечие на Пловдив 2019 и отражението върху "Тракия икономическа зона". 

В Деня на психолога Красимира Харлова, която прави фамилни консултации в Пловдив и околните села в рамките на социалната програма на Пловдив 2019.

И още - театралната режисьорка Възкресия Вихърова за Премълчаното разказано като социално приключение. 

В добавка и Светлана Куюмджиева за "Отворената покана" за нови проекти за арт интервенции в "Капана".

Бъдете с нас от 10.00 до 12.00 час . Водещ - Ирина Недева.

Още от категорията

Енергетика, история, изкуство - "Точно днес"

В средата на седмицата темите „Точно днес“ са заредени с електричество с представителна базова мощ, заради начина, по който отдавна ги изговарят засегнатите от тях в най-значимите сфери на обществения живот. Сложното уравнение между енергийна независимост и екология, политически действия и социални мерки, национални интереси и европейска..

публикувано на 03.10.23 в 17:07

Истини и неистини „Ден след ден“

Лъжа ли е зеленото бъдеще на Европа? А на света? В чии ръце зелената идея се превръща в оръжие и за какви цели? Енергетиката е заредена догоре с политически сметки и с лобита зад кадър. Споровете са многопластови. Чуваме сблъсък на тези, но хората трудно се ориентират, защото ги бомбардират с числа и цени. Дали обаче изчисленията са чисто..

публикувано на 03.10.23 в 14:49

"Вход свободен" - благотворителност и археозоология

В предаването днес Ви отправяме покана да се включите в едно неповторимо по рода си събитие, озаглавено с атрактивното име  “Светулки RUN”. Организатори са Софийски планински клуб, а каузата на благотворителното бягане е в подкрепа на Фондация "Очи на четири лапи". За събитието, което ще се проведе паралелно в шест български града говорим с Александър..

публикувано на 03.10.23 в 09:31

"Точно днес" във вторник звучи така...

Темите във вторник сутрин от 6.00 до 9.30 часа Протестите на миньорите и енергетиците - разговор за енергетика и/или разговор за политика и комуникация? Ще чуем коментара на енергийния експерт Димитър Иванов от  Центъра за изследване на Балканите и черноморския регион. Безопасността на движението - има ли как да се запълни със съдържание клишето, има..

публикувано на 02.10.23 в 16:36

Трудни решения "Ден след ден"

Протестиращите миньори и енергетици на магистрала „Тракия“ край Стара Загора се увеличават, увеличават се и исканията им към правителството. Сред тях вече фигурира и отлагане на либерализацията на енергийния пазар за битови потребители до достигането на средноевропейските нива за енергийна бедност на домакинствата. Иска се също гарантиране на на..

публикувано на 02.10.23 в 14:23