Българско национално радио © 2022 Всички права са запазени

Празнуваме Великден с футболната легенда Георги Попов

Христос воскресе!

Споделяме този поздрав и започваме великденската борба с яйца :)

Да, именно Великден е празникът, който всяка година озарява дома на всяко българско семейство. А уханията на домашни курабийки и топящи се в устата козунаци, са онази щипка разкош, която свързваме само с Великден и носи усещането за дом, уют, традиции… 

На този светъл ден предаването Клуб "Неделя" и рубриката ни "Пълна къща" гостуват в дома на семейство Мария и Георги Попови. Ще владеем топката с финес, за да разберем как сем. Попови посрещат празника, кои са онези чисто човешки теми, които ги радват или пък натъжават, и не на последно място какво послание носи за тях добрата новина на възкресението. 

Продължаваме в духа на празника и със следващите ни ефирни гости - Айдуан Ахмед-Еди и Слави Стоянов, възпитаници на Дом за деца лишени от родителски грижи " Олга Скобелева" към КСУ "Олга Скобелева". За чудото на Възкресение Христово, за вярата и радостта беседваме с тях. Както и с директора на дома Стамена Стоянова, за проекта "Порастваме заедно". 

А какви изненади за гостите са подготвили радио Пловдив и Зоналния съвет на БФС в Пловдив, ще разберете ако останете във времето между 16:00 и 18:00 часа. Клуб "Неделя" с водещ  Диан Никифоров. 


БНР подкасти:

Още от категорията

В "Срещите" разговор с Неда Антонова за новата й книга

Тази събота в "Срещите" с Неда Антонова говорим по новата й книга "Елегия".  Когато баща ти е цар" . Разговор за власта, любовта, самотата, родовата кръв...  "Като нямаше кой да ми разкаже как се е случило, разказах го, както мислех, че се е случило".  Така започна разговора ни с Неда Антонова за  двете й героини Тамара-Мария Шишман и..

обновено на 02.12.22 в 18:44

С мирис на хартия и петрол и с шум от протести "Ден след ден"

Със среднощни и удължени днес заседания, скандали, и ултиматуми продължава приемането на промените в Изборния кодекс. Ясно е, че ще гласуваме и с машини, и с хартия, но ще се броят разписките от устройствата, а не протоколът, който те генерират. В същото време тече обратното броене до влизането в сила на дерогацията за руския петрол у нас, която..

публикувано на 02.12.22 в 14:42

"Вход свободен" - последен делник

В последния работен ден се потапяме в света на изкуството!   Китаристът Петър Петков, изявяващ се като Ate, в стила ембиънт и дроун, издава нов албум-колаборация с lachrymorph. В този албум музикантите съчетават китарно дроун звучене с перкусийни инструменти и не само. Срещат се теренни записи и лекки ноиз изблици. Албума представлява сбор от..

публикувано на 02.12.22 в 09:30

Провокации и критични нюанси „Точно днес“

Пловдивското утро на 2 декември ще посветим на важните за града теми и събития, а във времето от 6 до 9.30 часа наши събеседници ще бъдат: Ландшафният архитект Станимир Шаламанов за поредния протест на пловдивчани, които се обявяват срещу застрояването на зелени площи в парк „Отдих и култура“. Те се събират пред Областната управа с..

обновено на 01.12.22 в 16:57

В търсене на решения "Ден след ден"

Картата на свлачищата по жп трасета в България за съжаление се обогатява и това е свързано и с промените в климата и предизвиканите от тях проливни валежи. Това твърди заместник – министърът на транспорта и бивш директор на на НКЖИ Красимир Папукчийски след вчерашния инцидент с дерайлирал пътнически влак заради свлачище по линията София-Бургас...

публикувано на 01.12.22 в 14:44