Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Денят 9 май „Ден след ден“

 

В програмата до 17 часа ще продължим темата с казуса за парка  зад хотел "Санкт Петербург" след като собственикът на парцела поиска 15 милиона лева от общината за да го откупи –подробностите ще чуем от адвокат Иван Дерменджиев.

Друга пловдивска тема ни отвежда в друг градски парк - „Лаута“,където събота и неделя ще се проведе 4-то издание на Народен събор Пловдив, в което ще участват над 4000 изпълнители от цяла  България –подробностите ще научим от Веселина Пеева.

Концерт за близнаци и тризнаци организира тази вечер НУМТИ „Добрин Петков“ в Пловдив. Това е второто му издание, като тази година то е посветено на Деня на Европа – репортаж на Екатерина Костова

А как в Пловдив бе отбелязана годишнината от победата над хитлерофашизма на паметника Альоша ще ни разкаже Антония Попова.

Ден на Европа или на Победата? Няма да задаваме този въпрос в днешното издание на програма „Ден след ден“, защото и в двата повода на честванията смисълът е не да се делим, а да живеем заедно в мир и да се научим да  вървим напред заедно.

Ще питаме обаче за промените в Наказателния кодекс, свързани с неизбежната отбрана, приети на първо четене от НС. Как  ги тълкуват юристите по наказателните дела– наш събеседник ще е адвокат Красимир  Елдъров.

Ще има и още!




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

Практично за емоциите във „Вход свободен“

Днес очаквайте, краткия коментар на Петър Тачев, инструктор по здравословно хранене, за ползите от това да започваме обедните и вечерния хранения със сурова храна. Отделяме време в рубриката „Брейнсторминг“. Минутите ни за кино и рубриката „Четем с радио Пловдив“, както винаги са след 14.30 часа. Със Снежана Павлова, регионален..

публикувано на 20.09.24 в 09:30

"Точно днес" - протести и туризъм

Утрото с Радио Пловдив на 20 септември започва с актуалните теми и събития. Минаваме през два протеста, студентска конференция на тема съвременно изкуство, за да стигнем до туристическия сезон. Ето и темите и събеседниците. Фармацевтите готвят протести заради продажбата на лекарства с автомати. Какви са притесненията им питаме председателя на..

публикувано на 19.09.24 в 16:48

В симбиоза с „Вход свободен“

Привличаме вниманието ви с интересни акценти. Гостува ни Борислава Димитрова. Коментираме събитието „Еко-ЗооСимбиоза“, на 21 септември, в събота, в парк „Каменица“. С психотерапевта Кремена Станилова говорим за нуждата от отпускането, в рубриката „Брейнсторминг“. Очаквайте и рубриката „Предразсъдъци и следразсъдъци“, с Жоро Пеев...

обновено на 19.09.24 в 09:40

Как ни променя есента - "Точно днес"

България да получи ресор "Стартъпи, проучвания и иновации" в следващия състав на Европейската комисия предложи председателят ѝ Урсула фон дер Лайен, като обяви номинираните. Сред тях е и бившата външна и правосъдна министър в България Екатерина Захариева, която ще отговаря за иновациите на европейско ниво. Тази информация отзвуча в..

публикувано на 18.09.24 в 18:31

Йордан Велчев в „Добро утро, ден!“

В рубриката „Добро утро, ден!“ тази седмица ни гостува Йордан Велчев – писател, поет, историк, изследовател и бивш художествен ръководител на Регионален телевизионен център-Пловдив. Два пъти е носител на наградата „Христо Г. Данов“ за принос в българската книжовна култура и два пъти печели награда „Пловдив“ за литература. „Най-голямата..

обновено на 18.09.24 в 15:53