Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

За буквите с любов във "Вход свободен"

Честит ден на Славянската писменост и култура! Знанието е сила, използвайте го, за да направите света още по-красив! 

С днешния празник е свързано и петъчното издание на предаването "Вход свободен". 

Като начало Ви потапяме в тайнствата на "Кирилицата и магическата грамотност". Наш гид в това начинание е местният изследовател инж.Кирил Кирилов. 

В минутките след 13:00 Ви каним всички заедно да сътворим "Почеркът на Пловдив" - едно от най-интересните  и мащабни събития за града ни, свързано с днешния 24-ти май. Подробностите очакваме от дизайнера Красимир Ставрев. 

Малко по-късно в хода на предаването ще опитаме заедно нещо изключително приятно, леко, съчетаващо различни вкусове, или казано накратко - първото пловдивско издание на "Мелба на живо". С нас ще дегустира дизайнера и организатор на събитието Адриана Андреева. 

Бъдете с нас! Започваме след новините в 12:00!


БНР подкасти:

Още от категорията

"Точно днес" за каузите през февруари

В последния петък на месеца обобщаваме седмицата с важните акценти: политика, литература и протести.  Дали след обвиненията между партньорите в сглобката ще има помирение, или ще очакваме избори? И още, може ли един документ, претенциозно наречен от ПП-ДБ меморандум да отключи ефективни преговори между тях и ГЕРБ-СДС, разговор с политолога и..

публикувано на 22.02.24 в 15:39

"Попски работи" в "Ден след ден"

"Не ме гледай какво правя, а ме слушай какво ти говоря" – тази максима от години е водещ метод на управлението у нас. С нея политическите сили се обвиняват взаимно, предизвиквайки гнева на електората. За „протегнатата ръка“ между партньори, които не само не са близки, но са остри политически опоненти; за препъникамъните в управлението; за..

обновено на 22.02.24 в 14:57

Лисицата в нас и предаването „Вход свободен“

Разговор с психолога Марина Иванова за първата ѝ книга „Лисицата в мен“, която тя ще представи тази неделя. Ще си говорим и за гласа като наша отличителна характеристика. Някои специалисти го наричат „второ лице“. Очаквайте коментар в рубриката „Брейнсторминг“. Рубриката „Предразсъдъци и следразсъдъци“, с Жоро Пеев, е след 14.30 часа...

обновено на 22.02.24 в 09:40

„Точно днес“ – за политическите драми и последствията от тях

Отново в оборот са въпросите, свързани с управлението на страната. Ще има ли извънреден парламентарен вот и избори „2 в 1“? И какви ще са последствията, ако се стигне до такъв край на управляващата сглобка? Отговорите търсим в четвъртото утро на седмицата. Ето какво ще чуете във времето до 9.30 часа: Какво наложи предложеният от коалиция..

обновено на 21.02.24 в 16:58

50:50 - сделка или не „Ден след ден“

Предложеният от ПП-ДБ меморандум за управлението на страната след ротацията очаквано скара не-коалицията. И политиците, и медиите сравняват властта с термини от най- популярните телевизионни игри като „сделка или не“ и „50 на 50“. Въпреки заявката, че всичко подлежи на обсъждане предупреждението и от ПП-ДБ, и от ГЕРБ-СДС е, че изборите 2 в 1 може..

публикувано на 21.02.24 в 14:37