Размер на шрифта
Българско национално радио © 2023 Всички права са запазени

За буквите с любов във "Вход свободен"

Честит ден на Славянската писменост и култура! Знанието е сила, използвайте го, за да направите света още по-красив! 

С днешния празник е свързано и петъчното издание на предаването "Вход свободен". 

Като начало Ви потапяме в тайнствата на "Кирилицата и магическата грамотност". Наш гид в това начинание е местният изследовател инж.Кирил Кирилов. 

В минутките след 13:00 Ви каним всички заедно да сътворим "Почеркът на Пловдив" - едно от най-интересните  и мащабни събития за града ни, свързано с днешния 24-ти май. Подробностите очакваме от дизайнера Красимир Ставрев. 

Малко по-късно в хода на предаването ще опитаме заедно нещо изключително приятно, леко, съчетаващо различни вкусове, или казано накратко - първото пловдивско издание на "Мелба на живо". С нас ще дегустира дизайнера и организатор на събитието Адриана Андреева. 

Бъдете с нас! Започваме след новините в 12:00!


БНР подкасти:

Още от категорията

Неделно, с „Шейкър“

Картите, винаги, са предварително раздадени, остава да разберем къде и у кого са козовете. Тази неделя си говорим за астрологични констелации и разходки, с астролога Кремена Радулова. Говорим и за няколко безплатни инициативи, на фондация „Безгрижно детство“, Пловдив. Петър Кожухаров, кинезитерапевт в педиатрията, е наш събеседник...

публикувано на 04.02.23 в 17:05

"Ден след ден" спортни и други страсти

Недоволни фенове на Локомотив (Пловдив) се срещнаха с кмета Здравко Димитров тази сутрин, като настояха за пълен одит на строежа на стадион "Христо Ботев", спиране на наливането на милиони в него и равнопоставеност между двата елитни пловдивски клуба. Защо се стигна до поредното напрежение по темата стадиони и какво обеща градоначалникът на..

публикувано на 03.02.23 в 14:45

Забавен и полезен следобед с "Вход свободен"

Днес питаме всички малки и големи слушатели за какво се сещат, когато споменем думичката "пластмаса"! Поводът - едно страхотно и различно събитие домакинствано от Българска фондация Биоразнообразие и Темпо, организацията, която вдъхновява, насърчава и развива иновации в образованието на децата ни. Турнир за деца „Нагазили в пластмаса“ очаква всички,..

публикувано на 03.02.23 в 09:37

За изборите и митовете "Точно днес"

Президентът Румен Радев разпусна 48-то Народно събрание, а до предсрочните парламентарни избори ни делят два месеца. Какви ще са те за България и как политическите алгоритми влияят на икономическата обстановка? Отговорите търсим в третото утро на февруари, ето какво ще чуете във времето от 6 до 9.30 часа: Икономически параметри и доходи по..

обновено на 02.02.23 в 17:02

"Ден след ден" на 2 февруари

48-то Народно събрание приключи своята работа. Сред започнатото и недовършеното в няколкомесечната му активност са и промените в Кодекса за застраховане, които са свързани с покриване на щети в чужбина при пътни инциденти, причинени от клиенти на български застрахователи. По темата ще разговаряме с Владимир Тодоров от Българската асоциация на..

публикувано на 02.02.23 в 14:31