Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Срещу природната стихия не се мрънка. Бъдете разумни!


:01 сутринта. Предпоследният екип от доброволците от "Пловдив 112" току що се прибра в базата. Още един е навън и помага на хората след поредният дъжд. На доста неща се нагледахме с колегите през последните 48 часа - закъсали автомобили, наводнени обществени и частни сгради, катастрофи, хора, блокирани с децата си в половин метър вода...в изгаснала кола. Бъдете разумни! Героите живеят дълго само във филмите!

Това споделят в социалната мрежа доброволците от „Пловдив 112“, които в силния дъжд и бурята, а  и след като спря,  помогнаха на десетки пловдивчани да се спасят от природната стихия.

Доброволното формирование  „Пловдив 112“ към общината е съставено от 76 жени и мъже на различна възраст, професия и образование, но всички те са обединени от идеята да помагат и реагират при бедствия и аварии.

 Георги Влайков е техен ръководител. В интервю за Радио Пловдив той призова хората за повече търпение и при усложнена обстановка да изчакат силните валежи да спрат и тогава да тръгват на път.

Костадин, Росен, Иван, Павел, Пламен, Денко, Ирина, Антон, Благовест, Божидар, Красимир, Георги, още един Иван, Радослав, Климент, Любен, още един Георги ... това са имената на хората, които в петък, неделя и днес (вече  понеделник) дадоха всичко от себе си за да съдействат на екипите на пожарната за справяне със ситуацията в Пловдив. Със собствени превозни средства.

ДФ Пловдив 112 остава в готовност за да помогне!

Лека нощ...или добро утро?

Така завършва поста на страницата на доброволците.

Интервю с Георги Влайков може да чуете  в прикачения звуков файл

Снимка


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Галерия

Още от категорията

Инициативи като "14 века България в Европа" ни обединяват

Генералните директори на БНР, БТА и БНТ Милен Митев, Кирил Вълчев и Емил Кошлуков представиха съвместната инициатива "14 века България в Европа".  Не само патриотизмът е във фокуса на инициативата. Искаме да се фокусираме върху събития от българската история, за които се знае малко. Ние сме призвани да разкажем истината за събитията, обясни в..

обновено на 20.05.24 в 16:38

Учен от Пловдив с рекорден брой награди “Питагор”

Проф. Д-р Милен И. Георгиев, ръководител на Лаборатория по Метаболомика в Институт по микробиология „Стефан Ангелов“ към БАН и на отдел “Растителна клетъчна биотехнология” в Центъра за върхови постижения по растителна системна биология и биотехнология в Пловдив - бе отличен за рекорден четвърти път с награда за наука „Питагор“. Престижната награда..

публикувано на 20.05.24 в 16:26

Дъждовното и хладно време разваля вкуса на плодовете

Имат ли основание за безпокойство фермерите след дъжовете през последните дни коментира в програма "Ден след ден" доц. Калинка Кузмова, която е агрометеоролог в Аграрния университет в Пловдив. "По принцип влагата е критична в периода около цъвтеж. Така че за зърнено-житните култури, тя е изключително необходима,  защото пшеницата би трябвало да е..

публикувано на 20.05.24 в 15:47
Пламен Ненов (вляво) и Атанас Пеканов.

Заетостта е разпределена неравномерно в регионите

По-таргетирани регионални политики за справяне с дисбалансите на регионите в България. Това е една от препоръките на изследването на Съвета за икономически анализи (СИА) "Мултипликаторите на работните места в България", изготвено от доц. Пламен Ненов, секретар на Съвета и Рада Павлова, младши сътрудник в него, което беше представено днес в..

публикувано на 20.05.24 в 15:12

Не очаквам сериозно увеличение на цената за тока

Не очаквам сериозно увеличение на цената на тока от 1 юли за битовите потребители. Това коментира Калоян Стайков , главен икономист в Института за енергиен мениджмънт, по повод излязлата информация, че токът ще поскъпне с 30%, тъй като АЕЦ – Козлодуй е подал заявление за увеличение на тарифите за бита с толкова. Според него увеличението..

публикувано на 20.05.24 в 10:35