Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

След скандал ОбС в Асеновград избра и.д. кмет на Конуш


Две сесии само за ден проведе Общинският съвет в Асеновград. До прецедента се стигна заради казус със избора на временно изпълняващ длъжността кмет на асеновградското село Конуш, след предсрочно прекратяване правомощията на Кирил Балджиев, който се оттегли от поста.

  Предложението до предстоящите местни избори кметското място да заеме секретарят на кметството Силвия Касабова предизвика реакции сред общинските съветници от ГЕРБ, които не били навреме информирани за ситуацията. Те предложиха избора да се отложи за следващото заседание и това бе прието.

  Така село Конуш се изправя пред опасността седмици наред да няма кой да поеме административното обслужване на населението, предупредиха съветници от БСП.

  След консултации с Областна управа, казусът бе прегласуван в спешен порядък на втора извънредна сесия и Силвия Касабова бе утвърдена за временно изпълняващ длъжността кмет на село Конуш. 




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

Слънчева сряда и 25° в Пловдив

Днес от запад на изток ще има временни увеличения на облачността и на отделни места, главно в Западна България , ще превали краткотраен дъжд . В сутрешните часове на места по Черноморието и в котловините ще има ниска облачност или мъгла. Ще духа умерен вятър от югозапад, който след обяд временно ще се ориентира от запад-северозапад. Максималните..

обновено на 09.10.24 в 08:34

ОбС обсъжда използването на изкуствен интелект в градския транспорт на Пловдив

Общинският съвет на Пловдив ще заседава днес. Съветниците ще гласуват предложение на градската управа за кандидастване с проект по програма „Европейска инициатива за градско развитие – Иновативни дейности“ на Европейската комисия. В проекта се включва използването на изкуствен интелект, с който Община Пловдив ще бори задръстванията в града и ще осигури..

обновено на 09.10.24 в 06:43

Рангел Бизюрев за пореден път се изправя пред съда по делото "Цалапица"

В Пловдивския Окръжен съд започва поредно заседание по делото „Цалапица“. То е срещу Рангел Бизюрев, обвинен за убийство на 24-годишния Димитър Малинов. Предишното заседание в началото на септември се провали заради отсъствието на основни експерти и вещи лица.  Очаква се днес те да се явят и дадат разяснения  по заключенията в проведените..

обновено на 09.10.24 в 06:43

Кола блъсна мотористка, тапа на "Пещерско шосе"

Мотористка е ранена при катастрофа на "Пещерско шосе".   Състоянието на водачката не е тежко. Откарана е в болница с травма на крака. Катастрофата е станала, след като кола е отнела предимството на мотора. Движението на "Пещерско шосе" е затруднено, образувала се е огромна тапа.

публикувано на 08.10.24 в 19:57

Обвиниха двама за убийството в Столетово

Двама мъже са задържани и и привлчени като обвиянеми за убийството в карловското село Столетово. През нощта в неделя срещу понеделник там, със следи от насилие,  бе открито тялото на 48 годишният Борис Кисьов. Той е издъхнал в наследствената му къща след нападение с нож.  Среднощно убийство шокира хората в с. Столетово Задържаните за..

публикувано на 08.10.24 в 12:45