Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

В "Звукът на киното" среща под прожекторите на "Мулен Руж"

| обновено на 18.08.19 в 13:21

В "Звукът на киното" тази събота ще ви отведем в царството на кабарето и канкана с музиката от филма "Мулен Руж". В този мюзикъл всичко е пищно, феерично и мащабно, а музиката прекрасна, романтична и зареждаща. 

„Мулен Руж“ е филм на Баз Лурман от 2001 година. В него участват звездите на Холивуд Никол Кидман и Юън Макгрегър.

Лентата разказва за млад английски поет и писател, който се влюбва в звездата на прочутото кабаре „Мулен Руж“ в Париж. Действието се развива в Монмартър и разказва за трагична любов, която, разбира се, накрая побеждава пошлостта и тържествува в цялата си романтична сила и красота.

Никол Кидман е възхитителна в ролята на Сатен - ослепителна звезда на популярния френски нощен клуб, който забавлява декадентския елит на обществото. На върха на еротичния си блясък, прекрасната куртизанка разпалва фантазиите на всички мъже, които я доближават. Тя несъзнателно оплита в мрежите си на съблазнителка младия писател Крисчън (Юън Макрегър), а бурната им афера предизвиква скандал и води до неочаквани последствия. Приказната история за страст, отдаденост и желание, на талантливия режисьор Баз Лурман, бомбардира сетивата си с шеметна музика и смайваща визия.

"Мулен Руж" е за осем „Оскара“, като печели да от тях. Заснет е в Австралия и представлява романтичен мюзикъл.

Песен от филма ''Мулен Руж''

Още от категорията

Неделно и празнично с „Шейкър“

Отбелязваме 146 години от Освобождението на страната ни и създаването на българската държавност, след петстотингодишно османско иго. Заедно с нашите събеседници ще се върнем назад във времето, ще си припомним важните събития и потърсим истината за настоящето. Говорим за датата 3-ти март, като част от историята и празничния..

публикувано на 02.03.24 в 16:05

Румен Нечев в "Добро утро, ден"

Гост в „Добро утро, ден“ тази седмица е художникът Румен Нечев. Роден е в Смолян, защото баща му е военен.  Завършва художествената гимназия в Казанлък, следва във ВТУ „Св. Св. Кирил и Методий”, със специалност „Графика“.  По разпределение го изпращат като учител в Пазарджик, но не след дълго се мести в Пловдив и остава тук.  Румен Нечев има над 30..

обновено на 01.03.24 в 21:31

"Ден след ден" на 1 март

 Анализатори на кредитния пазар изразяват безпокойство от продължаващия ръст на ипотечните кредити. Опасенията са, че с това темпо се върви към имотен балон с всички негативни последствия Ще чуем мнението на макроикономиста Георги Ангелов и на кредитния консултант Тихомир Тошев. От днес рафинерията „Лукойл Нефтохим“ край Бургас не може да..

публикувано на 01.03.24 в 14:27

Честита Баба Марта с "Вход свободен"

Посрещаме март с усмивка и с мартеничка за здраве и късмет, за да сме румени засмени, бели и червени!  С Баба Марта и месец март се свързват много обичаи и празници, посветени на идващата пролет. За най-древните от тях, свързани с легендата за мартеничката ни ще чуем днес Стоян Цветкашки, по-известен като ТОКОРАЗ ИСТО или "Този, който разказва..

публикувано на 01.03.24 в 09:30

С мартеници „Точно днес“

В първия ден от март обръщаме поглед към един от най-обичаните български ритуали – връзването на мартеница за здраве и очакването на пролетта. Репортажът е на Даниела Добрева С Баба Марта започва и отброяването на последните дни от зимата. Астрономическата пролет  настъпва на 20 март. Дали пролетното време ще изпрати по-рано зимата ще чуем в..

публикувано на 29.02.24 в 16:14