Размер на шрифта
Българско национално радио © 2023 Всички права са запазени

В "Звукът на киното" среща под прожекторите на "Мулен Руж"

| обновено на 18.08.19 в 13:21

В "Звукът на киното" тази събота ще ви отведем в царството на кабарето и канкана с музиката от филма "Мулен Руж". В този мюзикъл всичко е пищно, феерично и мащабно, а музиката прекрасна, романтична и зареждаща. 

„Мулен Руж“ е филм на Баз Лурман от 2001 година. В него участват звездите на Холивуд Никол Кидман и Юън Макгрегър.

Лентата разказва за млад английски поет и писател, който се влюбва в звездата на прочутото кабаре „Мулен Руж“ в Париж. Действието се развива в Монмартър и разказва за трагична любов, която, разбира се, накрая побеждава пошлостта и тържествува в цялата си романтична сила и красота.

Никол Кидман е възхитителна в ролята на Сатен - ослепителна звезда на популярния френски нощен клуб, който забавлява декадентския елит на обществото. На върха на еротичния си блясък, прекрасната куртизанка разпалва фантазиите на всички мъже, които я доближават. Тя несъзнателно оплита в мрежите си на съблазнителка младия писател Крисчън (Юън Макрегър), а бурната им афера предизвиква скандал и води до неочаквани последствия. Приказната история за страст, отдаденост и желание, на талантливия режисьор Баз Лурман, бомбардира сетивата си с шеметна музика и смайваща визия.

"Мулен Руж" е за осем „Оскара“, като печели да от тях. Заснет е в Австралия и представлява романтичен мюзикъл.

Песен от филма ''Мулен Руж''

Още от категорията

„Точно днес“ - оптимистичНо с темите от новата седмица

Първият работен ден започваме с най-важните теми за Пловдив и страната, и оптимистичен поглед към тях. Във времето до 9.30 часа ще чуете: Ще се превърне ли вторият по големина град в една от най-привлекателните инвестиционни дестинации през тази година? Заместник-кметът на Пловдив Стефан Стоянов с отговор на този въпрос. Политическа..

обновено на 29.01.23 в 16:59

Театър и поезия в Клуб "Неделя"

Днес в предаването ще ви срещнем с режисьора Златомир Молдовански и драматурга Иво Сиромахов. В навечерието на пловдивската премиера на новия им спектакъл "Българската литература- накратко" двамата творци ще споделят пред слушателите  за работата и вълненията около раждането  на пиесата. През смях и горчива ирония „Българската литература накратко“..

публикувано на 29.01.23 в 12:45

Сестра Юлита в „Добро утро, ден!“

Тази седмица в „Добро утро, ден!“ ни гостува игуменката на Мулдавския манастир „Света Петка“ над Асеноврад. Тя е единственият засега обитател на манастира, който е създаден още през 14 век. В момента там се извършва голям ремонт, който се очакваше от дълги години, след като през 2010 година част от него пострада при пожар. Сестра Юлита..

обновено на 29.01.23 в 10:22

Неделя сутрин, време за „Шейкър“

Движим се към целта и не си гледаме в краката. Идва февруари. Мистичен ще е този февруари и много социален, за разлика от други години. Подробностите в астро бюлетина, със Стефи Недевска. Инертността и мързелът може да са най-големите ни врагове, затова ще се погрижим и за тях с етно кардио, фет файт и калистеника. Мои гости са..

публикувано на 28.01.23 в 17:05
Домашен щурец

Щурци, води и панаири в "Ден след ден"

Карловските села отново са застрашени от наводнения. Месеци след разрушителната стихия през септември миналата година отново бе обявено бедствено положение за Богдан и Каравелово - с превантивна цел. Сутринта багерите започнаха да премахват наносите от речните корита, а следобед трима министри решиха да проверят на място какво се случва...

публикувано на 27.01.23 в 14:54