Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

"През Вселената" в "Звукът на киното"

| обновено на 01.03.20 в 09:55

Музиката от филма "Across the Unrverse" ("През Вселената") е предложението ни в предаването "Звукът на киното" и тази събота /21. 09. 2019/ по Радио Пловдив. На 14-ти септември чухте първата част от "През Вселената", сега предстои втората част от мюзикъла с песни на "Бийтълс". 

Филмът е един от най- дръзките мюзикъли в новата история на жанра. Сюжетът му е изграден по обичаните песни на "Бийтълс". Дори името на лентата идва от заглавието на песен на групата. Филмът е и със специалното участие на Боно от U2.

Това е романтичен мюзикъл, който разказва за любовта на двама млади на фона на неспокойната атмосфера на 60-те години в САЩ - антивоенните протести, хипитата, войната във Виетнам, рокендрола и наркотиците. Това е приказка за любовта, културната революция, протестите, свободата,  изкуството и  бохемския живот. 

Режисьор на филма е Джули Теймор, която разказва вълнуващата история на Джуд, Макс и Люси, 5 година след успеха на “Фрида”. 

Премиерата му е на  28 септември 2007 г.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Галерия

Още от категорията

"Точно днес" на 18 октомври

В утрото на последния ден от седмицата с делнични теми и в търсене на решения по важни въпроси. За поредна година в месеца за борба с рака на гърдата Фондация „Грижа за живот България“ организира информационна кампания като темата на инициативата този път е не само битката със заболяването, но и духовно оцеляване, и физическо преодоляване на..

публикувано на 17.10.24 в 15:00

"Ден след ден" с актуалното на 17 октомври

Милен Митев , новият стар генерален директор на БНР, ще бъде събеседник в следобедната ни програма днес. Той гостува в ефира ни буквално часове, след като бе преизбран за втори мандат от Съвета за електронни медии. Адвокатските колегии в цялата страна призоваха да бъде прекратена процедурата за избор на нов главен прокурор и нов..

публикувано на 17.10.24 в 14:45

Различен следобед с "Вход свободен"

Днес в предаването ни гостува Мирослава  Иванова с японското име Hosen,. Тя е икебана артист и лицензиран преподавател в школата Sogetsu Токио.Заедно с нея ще разкажем за  икебана пърформансът, който ще се проведе от 21 до 27 октомври в Пловдив. Подробностите научаваме в минутите след 13:30 от самата Мирослава.  Песен време след новините в 14:00..

публикувано на 17.10.24 в 09:30

Темите от октомври „Точно днес“

В утрото на 17-ти октомври следим важните теми за Пловдив и страната, ето какво ще чуете във времето от 6 до 9.30 ч.: Нова гражданска инициатива ще следи за честността и прозрачността на изборния процес, а какво включва тя? Отговор търсим от Стоил Цицелков , изборен експерт от Сдружение за честни избори Очи и член на Обществения съвет към..

обновено на 16.10.24 в 16:59

Разследванията и следите в "Ден след ден"

За разследванията и необходимостта от ясни резултати от тях преди да са приключили говорим в "Ден след ден" на 16 октомври.  И в празничния за Военновъздушните сили  и авиацията ден продължаваме да говорим за трагичния случай с разбилия се преди месец изтребител в авиобаза Граф Игнатиево. След като президентът Радев поиска задълбочен анализ от проверката..

публикувано на 16.10.24 в 14:58