Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Костадин Язов с идея за кино "Въстаник" като културен център

Костадин Язов, кандидат от ГЕРБ за кмет на Район „Южен“, обясни в предаването „Точно днес“ влизането си в кампанията за местния вот:

Аз съм и пряко и косвено обвързан с района, в него живя от 30 години. Има доста млади хора, развива се постоянно, има нужда от постоянно обновяване и украсяване.

Язов, който смята, че е разпознаваемо лице, ще разчита на срещи с хортата. Той разказа, че доста е ходил „по шрокия свят“ и може да предложи от това, което е видял, и на място.

Аз имам един принцип - повече ние и по-малко аз. Разчитам на идеи и от хората, допълни кандидат-кметът от ГЕРБ. Според него, район Южен има накъде инфраструктурно да се развива.

Има нужда от детски градини, детски площадки, спортни площадки. Имам идея да направим от бившето кино „Въстаник“ хубав културен център. В него, след разговор с институциите, по думите на Язов, може да се даде възможност на Пловдивската опера да се премести.

Кандидатът за кмет каза още, че гледа скептично на социологическите проучвания и че хората ще решат с избора си кой да е кмет. На въпрос защо не участва в общинската листа, която предлага ГЕРБ за Пловдив, той обясни: Нямам намерение да оставам в ОбС. Мой личен избор е. Аз работя в ЕСО.

За Здравко Димитров, с когото разказа, че се познавали отдавна, определи като  амбициозен човек с идеи. Смятам, че ще съумее да състави екип, с който да покаже на какво е способен.  




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията
Вилис Цуров

Отказът на президента да участва в срещата на НАТО е лош сигнал

Отказът на президента Румен Радев да участва в срещата на върха на НАТО във Вашингтон не е изненада, като се има пред вид позицията му против помощта на Украйна, каза в интервю за предаването "Точно днес" Вилис Цуров - председател на УС на Съюза на офицерите от запаса "Атлантик". Независимо от това, сигналът, който изпраща страната ни към партньорите..

публикувано на 28.06.24 в 10:24

Аптеките са на кръстопът между грижата и търговията

Собственици на аптеки,  професори от академичните среди и анализатори сядат на една маса, за да обсъдят проблемите в аптечния бранш.  Форумът е тази събота в Пловдив и  поставя темата: „Българската аптека е на кръстопът между фармацевтичната грижа и търговията“.  Форумът се организира от Инициативен комитет на магистър-фармацевти,..

публикувано на 28.06.24 в 10:08

Форум "Азбука.Език. Идентичност" в Пловдив

В зала „Съединение“ на Регионалния исторически музей в Пловдив ще се проведе втората сесия на Международния форум за кирилицата „Азбука. Език. Идентичност“. Форумът е по инициатива на вицепрезидента Илияна Йотова и се организира с подкрепата на Министерство на образованието и науката. Той е продължение на проведения през 2022 г. Международен..

обновено на 28.06.24 в 08:51

Медицината е най-желана специалност в МУ-Пловдив

Ръст на кандидат-студентите за Медицински университет – Пловдив – това показват данните от подадените документи за участие в кампанията за прием. 1950 е общият брой на кандидатите, като миналата година те са били 1740, посочи зам.-ректорът по учебна дейност проф. д-р Веселина Горанова. Превес отново имат жените – 1480, а мъжете са 470...

обновено на 27.06.24 в 16:34

Медийни уроци за 7 клас преди лятната ваканция

Директорът на Радио Пловдив Чавдар Каришев приветства децата и разказа за мисията на радиото. Нашето радио е първото, което звучи онлайн, още от 1998 г.  Децата ни днес са потопени в интернет и за тях  често е трудно, как да преценят кое е истина и кое лъжа. Но, в училище "Алеко", както е известно в Пловдив имат свое радио, където..

публикувано на 27.06.24 в 12:03