Размер на шрифта
Българско национално радио © 2023 Всички права са запазени

В "Звукът на киното" не пускаме лятото да си отиде с "Mamma mia"

| обновено на 11.10.19 в 16:59

„Ние отново сме тук“ така се нарича втората чест на филма "Mamma mia" чийто саундтрак ви предлагаме в събота в "Звукът на киното". 


В холивудската продукция звездите Мерил Стрийп, Пиърс Броснан, Колин Фърт, Стийл Скарсгард отново пеят неостаряващите хитове на АББА. 

Към тях този път се присъединява и Шер. Като прибавим към прекрасната музика и гледките на приказните гръцки плажове, филмът се превръща в незабравимо преживяване, въпреки че няма успехът на първата част на "Mamma mia".

Втората част на мюзикъла очаквано насочва обектива върху младата Софи, в чиято роля е Аманда Сийфрид. Лентата разказва и историята за младостта на героите, събрали се на слънчевия гръцки остров години по-късно. 

В "Звукът на киното" ще чуете още от парчета на легендарната шведска четворка АББА, които не бяха включени в първата лента от 2008 година.


Още от категорията

Решения, разкрития и отличия в “Ден след ден”

За решенията от днешната сесия на общинските съветници в Пловдив ни информира Антония Попова . С носителя на наградата за пълно отличие „Златен Хипократ“ и младите лекари от Пловдив по време на дипломирането им се срещна Живка Танчева . С преподавателя по български език и литература Росица Бакалова  ще коментираме на какво се..

публикувано на 07.12.23 в 15:03
Радослав Бимбалов

"Вход свободен" - литературно и артистично

Две седмици преди Коледа рождественският дух постепенно превзема страната и очакването на тържествата ускорява пулса си. Завладени от същия този дух, в подготовка за празника планираме отпуски и подаръци с притеснение да не пропуснем някоя особено важна подробност и с неугасимата надежда за добри чудеса. Днес в предаването ще ви срещнем с писателя..

публикувано на 07.12.23 в 09:25

(Не)възможни комбинации "Точно днес"

В утрото на четвъртък ще говорим за възможностите община Пловдив до си върне Пешеходния мост, за унизителната оценка за българските ученици и възможностите им, измерени по PISA, за политическото домино, което все по- трудно се реди.  По тези теми ще чуем кмета на район "Централен" Георги Стаменов и политическия анализатор и бивш министър на образованието..

публикувано на 06.12.23 в 16:55

Предупреждения "Ден след ден"

България заедно с Италия води класацията по песимизъм за ползите от членството в ЕС. Това показват оповестените днес данни от проучване на „Евробарометър“. Не особено висок срeд българските глесоподаватели е и интересът към изборите за Европейски парламент през следващата година. Ще коментираме данните с Юлияна Николова, директор на „Портал Европа“...

публикувано на 06.12.23 в 14:33

Наука и изкуство днес във "Вход свободен"

Днес в предаването Ви срещаме с проф. Марк Мидълтън.Той е ръководител на Департамент Онкология в Университета в Оксфорд, и за първи път в Пловдив представи постиженията на ръководената от него изследователска група в разработването на нов метод за ранно диагностициране на различни видове рак чрез кръвна проба . Визитата му в нашия град бе по..

публикувано на 06.12.23 в 09:20