Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Образи и отражения "Ден след ден"

Психозата с отнемането на децата от родителите като предизборен инструмент – кой е „мозъкът“ и кой се поддава на подобни провокации? Друг вид Костинбродска афера ли е истерията с децата, както твърди премиерът? Темата ще коментираме със „специалиста“ по изборите, математика проф. Михаил Константинов.

„Тежък балотаж с неясен изход“ – така изследователска агенция „Неохрон“ прогнозира предстоящите местни избори в Пловдив. Резултатите от изследването „очи в очи“ на 730 пълнолетни жители на Пловдив на агенцията, направено в първата седмица на октомври, обобщава в репортажа си Стоян Терзиев.

Ральо Ралев, когото прокуратурата разследва за корупционни престъпления, подаде оставка като кмет на пловдивския район „Северен“. За потвърждение и за последващите процедури по тази оставка Веселина Пеева разговаря с председателката на Обинския съвет в Пловдив Савина Петкова.

19-годишният шофьор, който блъсна колата си в електрически стълб и уби двама младежи от Столипиново, остава за постоянно в ареста. За преценката на съда, че постъпката на Огнян Дебелаков е с особено високата степен на обществена опасност, както и още информация за тежката катастрофа, станала известна в съдебна зала, е репортажът на Севдалин Палаузов.

И още:

За риска от въвеждането на мрежите от пето поколение 5 G говорим със специалиста по ДНК и молекулярна генетика проф. д-р Георги Милошев, ръководител на лаборатория по молекулярна генетика към Института по молекулярна биология в  БАН.

Вярно ли е твърдението, че българската индустрия далеч не е 4.0, дори в момента е в началото на 3.0? За предупрежденията на бизнеса, отправени по време на годишната дискусия "Среща на бизнеса в Пловдив и региона", разговаряме с Красен Кръстев, управител на компания за производство на детайли за бяла техника и за автомобилната индустрия, базирана в Куклен край Пловдив.

Какви инициативи предстоят и кога е кулминацията на честванията на  140-годишнината на Народна библиотека "Иван Вазов" – репортажът е на Галя Митева.

Бъдете в програма „Ден след ден“ и в днешната сряда, 9 октомври, от 15 до 17 часа!




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

Ранно утро с "Шейкър"

Поредно октомврийско неделно утро споделяме заедно! В срещите които ни предстоят, се надявам да откриете по нещо интересно, полезно, но и приято, въпреки, че лятото е зад гърба ни. С избледняването на морския тен и умората от налегналите ни задачи след приключилия почивен сезон, започваме да забелязваме и щетите нанесени от жаркото слънце на..

публикувано на 19.10.24 в 16:05

Марин Йончев в "Добро утро, ден!"

Известният тенор Марин Йончев, който работи и живее в Женева, гостува тази седмица в рубриката ни „Добро утро, ден!“. Марин Йончев започва музикалната си кариера от родния Пловдив в най-ранна детска възраст, като едва на четири години той излиза на сцена. Талантът му е забелязан веднага, а това му носи множество награди. Пял е в Хора на..

обновено на 18.10.24 в 17:14

"Ден след ден" на 18 октомври

Под  30 на сто от реките, езерата и крайбрежните води в страните от ЕС отговарят на стандартите за допустимо замърсяване. Това се посочва в доклад на Европейската агенция за околна среда. В доклада обаче не са анализирани данните за България, тъй като страната ни все още не е изготвила своите планове за управление на речните басейни. Ще говорим по..

публикувано на 18.10.24 в 14:23

Петъчно с „Вход свободен“

Петъчно говорим за конкурса за детска рисунка „Приказно вълшебство“, която настоятелството на СУ „Христо Г. Данов“ организира за 8-а поредна година. Този път поводът е по-специален, училището отбелязва 175 години, от своето създаване. Разговаряме с г-жа Ана Вълчева зам.-директор на училището. Очаквайте в рубриката „Брейнсторминг“, защо и..

публикувано на 18.10.24 в 09:30

"Точно днес" на 18 октомври

В утрото на последния ден от седмицата с делнични теми и в търсене на решения по важни въпроси. За поредна година в месеца за борба с рака на гърдата Фондация „Грижа за живот България“ организира информационна кампания като темата на инициативата този път е не само битката със заболяването, но и духовно оцеляване, и физическо преодоляване на..

публикувано на 17.10.24 в 15:00