Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

"Ден след ден" към актуалното на 11 октомври

Защо се стигна до скоростното прибиране на деца от ромски произход от училище, а истерията сред родителите им достигна нивата на паника? Фалшива новина, умело дирижирана от кукловоди в сянка в социалните мрежи, или полуистина, която – украсена и пресилена, целеше да манипулира общественото мнение по време на изборна кампания? По темата говорим с председателя на ромската организация „Амалипе“ Деян Колев и с политолога Борис Попиванов.

До края на месеца тече кампанията за подаване на заявления за енергийни помощи, а до дни изтича срокът за получаване на първата част от помощите за първокласници. Какво е новото в тазгодишната кампания – обяснява директорът на Дирекция „Социално подпомагане“ Надя Танева.

Защо Турция започна атака срещу кюрдите в Северна Сирия и има ли опасност от нова бежанска вълна към България? Коментар на експерта по национална сигурност и бивш дипломат Димитър Гърдев.

Първият български роман – „Под игото“ на Иван Вазов, стана на 150 години. Юбилеят събра в Сопот представители на академичната общност, изследователи и ученици от родния град на Патриарха на българската литература. За посланията на форума е репортажът на Екатерина Костова.

А утре единственият в Югоизточна Европа музей по спелеология и българския карст (известен като музея на пещерите) в Чепеларе отваря врати след основен ремонт и с обновена експозиция. Какво може да се види в музея, говорим с директора му Марин Господинов




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

Цветно и забавно с "Вход свободен"

Покана за образователен концерт отправяме днес! "Музикално пътешествие" 2  е събитие насочено към подрастващите, което цели да срещне  публиката със света  на изкуството по един вълнуващ начин! Концертът ще се състои в  СУ "Христо  Г. Данов" в Пловдив. Подробности  очаквайте от разговора с д-р Злателина  Коларова, председател на Сдруужение "Изкуство във..

публикувано на 04.06.24 в 09:30

Протести и фестивал на изкуствата в „Точно днес“

Животновъди излизат на протест - опъват палатки на Подбалканския път и готвят блокада на пътната артерия. Причината  за недоволството е, че през последните години непрекъснато им се ограничава възможността да извеждат животните си на паша в Балкана.  Какви са исканията им и защо точно сега ескалира напрежението?  Отговор на тези и още въпроси..

публикувано на 03.06.24 в 17:00

Хора, проекти, наука "Ден след ден"

Необходимо е в България да се натрупа критично мнозинство от хора, които да настояват за сериозен преглед на демографската тема и за вземане на действени и ефективни мерки. Едва след това политиците и управляващите ще бъдат принудени да действат. Така смята доц. Николай Цеков , специалист по регионална демография в Института за изследване на..

публикувано на 03.06.24 в 14:59

Усмихнат старт на седмицата с "Вход свободен"

Посрещаме юни с усмивка и Ви каним да споделите следобедът си с нас! Хубавата музика, любопитните новини и доброто настроение са наша грижа. Можем да се чуем и на 032632400 :) По традиция в понеделник беседваме по женски с колегите Дарина Иванова и Дора Башакова в редовната ни рубрика "Орисници". Говорим и със Светлана Димова - председател на Българска..

публикувано на 03.06.24 в 09:30

Обратното броене на седмицата започва - "Точно днес"

Времето ни разтвори в лятната си аура, но място за летаргия няма. Седмицата ще бъде динамична, не само заради, климата и прогнозите, но и заради очакването в неделя България да вземе  решение за  себе си и за Европа в месеците напред.  Посоките са това очакване са многопластови и доколкото ние сме във времето, но заедно с това задаваме  и посоката му,..

публикувано на 02.06.24 в 13:48