Размер на шрифта
Българско национално радио © 2023 Всички права са запазени

В "Звукът на киното" урок по любов с "Новият Дон Жуан"

| обновено на 20.10.19 в 15:23

Прекрасната музика от филма Новият Дон Жуан"/Don Juan DeMarco ще ви предложим в "Звукът на киното" тази събота и неделя. Освен песента на Брайън Адамс "Have you ever really loved a women", ще чуете целия саундтрак от филма. За безапелационното качеството свидетелства фактът, че лента е с две номинации за Златен глобус от 1996 година - за музика и песен. 

"Аз съм най-великият любовник на света. Правил съм любов с над хиляда жени. Миналия вторник навърших 21 години. Никоя жена не е напускала прегръдките ми незадоволена. Само една жена ме отхвърли, за мен обаче тя беше единствената, която имаше значение". 

Думите са на младеж, който смята, че е най-великият любовник на света и са изречени във незабравимия романтичен филм на Джеръми Ливън "Новият Дон Жуан". В ролята на младия любовник се превъплъщава холивудската звезда Джони Деп.

Другото звездно участие в лентата е на Марлон Брандо и Фей Дънъуй, а самият филм задава и отговаря на множество въпроси, свързани с любовта, взаимоотношенията и истинността на представите в една романтична връзка. От какво е направен духът ни? Какво са чувствата? За какво си заслужава да живееш? И за какво си заслужава да умреш?  

Сюжетът

Историята на един мъж, който се мисли за най-големия любовник на света... и хората, които се опитаха да го излекуват от това!

Известен психиатър попада на пациент, който се смята за Дон Жуан. Когато се заема със случая д-р Джак Миклър осъзнава, че този пациент не е като другите. Дните се нижат, а психиатърът все повече се убеждава, че фактът, че някой е по-различен не го прави непременно луд… „Дон Жуан“, чрез случките от живота си, които той разказва на д-р Миклър всеки ден, разкрива на психиатъра един нов свят, свят на любов, мечти и желание за живот!


БНР подкасти:

Галерия

Още от категорията

Магичен и щастлив Клуб „Неделя“

Днес нашето ефирно пътешествие ще бъде по-различно и необичайно, затова Ви приканваме да изберете компанията на Клуб "Неделя"! Като начало и в първия час замахваме с магическа пръчица и ви гарантираме присъствието на един от най-добрите илюзионисти у нас Стефан Сунков. Той ни отвежда в тайнствения свят на фокусите и от самия него ще разберем кои..

публикувано на 10.12.23 в 15:23

Неделно с „Шейкър“

"Нека направим тази неделя ценна!" Днес в предаването ни гостуват Мариам Гарабедян, председател на  фондация „Аракс“ и Сърпухи Каприелян от фондацията, за да ни разкажат за отбелязването на 195-тата годишнина на Арменската апостолическа църква "Сурп Кеворк" – Пловдив и за ежегодното коледно тържество, което те организират в двора на храма,..

публикувано на 09.12.23 в 16:05

"Ден след ден" на 8 декември

В Народното събрание бяха приети на първо четене промените в Конституцията, които основно са в две посоки-съдебна реформа чрез промени в ръководството на прокуратурата и формирането на Висшия съдебен съвет, както и ограничаването на президентските правомощия при назначаването на служебни правителства. По темата ще разговаряме с Иван Брегов, правен..

публикувано на 08.12.23 в 14:37

Съвременно изкуство и Коледна изложба днес във "Вход свободен"

"Следствие: без хуманност, няма изкуство" е самостоятелната изложба на съвременния артист Наталия Йорданова, която представяме днес в предаването "Вход свободен". Наталия Йорданова е интердисциплинарна визуалнa художничка, родена през 1991г. в София, България, която е базирана и работи между Амстердам и София.Изложбата й в Пловдив се открива на 09.12...

публикувано на 08.12.23 в 09:20

"Точно днес" на 8 декември

Празнично в последния работен ден и с темите от деня, които следим в развитие. На 8 декември  честитим празника на българските студенти с призива "Празнувай отговорно!" и с пожелание да запазят академичния дух. С поздрав за студентите и с послание за младите хора ще чуем Богослав-Тервел Тодоров, студент четвърти курс българска филология  в СУ. Ще..

обновено на 07.12.23 в 16:53