Размер на шрифта
Българско национално радио © 2023 Всички права са запазени

"Звукът на киното" идва с хитовете от "Бохемска рапсодия"

| обновено на 02.11.19 в 08:05

Тази събота ще преживеем магията "Queen", като слушаме парчета на великата британска група от саундтрака на филма "Бохемска рапсодия".

Знаете, че „Бохемска рапсодия“ е филм, посветен на историята на рок звездата Фреди Меркюри и "Куийн".  Филмът беше приет много добре и от критиката, и от публиката и спечели „Златен глобус“ за най-добър филм в категорията драма за 2018 година, със същата награда беше отличен Рами Малек, който изигра ролята на гениалния певец и музикант Фреди Меркюри. Тя му донесе и "Оскар" за водеща мъжка роля. 

Лентата проследява живота на певеца от 1970 г. до 1985 г., от създаването на Куийн до концерта Live Aid на Уембли. Режисьор на филма е Брайън Сингър, сценарист – Антъни МакКартън. 

 Консултанти на филма са членовете на групата Куийн Брайън Мей и Роджър Тейлър. Може би не знаете, но "Бохемска рапсодия" е най-печелившият биографичен музикален филм за всички времена.

Първоначално ролята на Фреди Меркюри е поверена на Саша Барън Коен, но поради идейни различия с членовете на Куийн относно самия филм и представянето на Фреди Меркюри, той отпада от проекта.Галерия

Още от категорията

Празнично и делово с и без маски - "Точно днес"

Празничното начало на седмицата ни отвежда с обратно броене към изборния ден, дълго очакван в края й като прагматично начало с дозата скептицизъм, надежда за  повече мъдрост и неизвестни, когато маските  на претендентите за властта бъдат свалени... А на 27 март отбелязваме Международния ден на театъра.  Неочакваните пътешествия, в които ни повеждат..

публикувано на 26.03.23 в 18:15

Клуб "Неделя" с художника, който създава освен картини и художници

Днес в предаването ви срещаме с един от най- интересните български художници -Минчо Панайотов. Роден е на 13 ноември 1944 г. в с. Панаретовци, Сливенска област. Завършва Факултета по изобразително изкуство на Великотърновския университет „Св. св. Кирил и Методий" при проф. Васил Стоилов. Работи в жанровете живопис, графика, илюстрация.Има над 45..

публикувано на 26.03.23 в 10:10

Време за нещо ново с „Шейкър“

В последната мартенска неделя, говорим за април. Очаквайте астро бюлетина за април, със Стефи Недевска.  Венцислава Великова, творец и автор от Варна, разказва за новата си книга „Пазителите” с подзаглавие „Легендарница“. Там има една много интересна мисъл... „Не тъжи за времето назад. Идва нещо ново. Щом ти е взето старото, значи вече не ти е..

обновено на 25.03.23 в 17:47

Всичко (ли) тече "Ден след ден"

Темите в следобедния информационен блок днес до 17.00 часа. В Перущица са без вода. Ако в ранна пролет ги мъчи сушата, какво идва през лятото? Въпросът отведе Иванка Петкова в градчето и във ВиК, които правят планов ремонт, но и чертаят обезпокоителни прогнози. Кметът на Асеноврад Христо Грудав разказа за усилията на общината да реши воден проблем на..

обновено на 24.03.23 в 14:52

"Вход свободен" - последен делник

В последния ден от работната седмица ще си говорим за силата на промяната, за умението да се адаптираме, за потребността от действия и взимане на решения. Всичко това, в компетентната компания на събеседника ни Елица Стоичкова - представител на организация Ген ключове. В петък традиционно ви представяме и рубриката "Четем с Радио Пловдив" Започваме след..

публикувано на 24.03.23 в 09:30