Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

"Ден след ден" на 30 октомври

| обновено на 30.10.19 в 14:14

Заради скандала с резултатите от екзитпола в Пловдив от ЗС „Ал. Стамболийски“ ще сезират ЦИК и прокуратурата. Това обяви адвокат Георги Колев, който беше кандидат за кмет на партията и водач на листата за съветници. Какви са мотивите му – обобщава в репортажа си Антония Попова.

И още един скандал, свързан с изборите – Андриян Петров от Смолян, заместник областен управител и кандидат за общински съветник от ГЕРБ, ще заведе дело в съда, защото в протоколите на СИК не са отразени преференциите за него. Неда Велкова разговаря с Адриан Петров.

Продължаваме да представяме новоизбраните кметове и общински съветници, които ще управляват следващите 4 години в областите Пловдив, Пазарджик и Смолян. Срещата днес в ефира е с новоизбрания общински съветник в Пловдив Стефан Аксиев от ПП „ВОЛЯ“. Ще чуете и един своеобразен рекордьор – кмета на смолянското село Търън Явор Говедаров, който спечели 14-ти мандат на първи тур.

И още:

„Пътна полиция“ - Пловдив започва масови проверки на автомобилите преди старта на идващата зима. За акцията разказва Стоян Терзиев.

В Асеновград откриха тържествено пречиствателната станция на града. Повече по темата – от кореспондента ни Емилия Куюмджиева.

Пловдивската професионална гимназия по електротехника вече има нова зала за практическо обучение, която е оборудвана със средства на бизнеса. За новата придобивка е репортажът на Веселина Пеева.

А на финала Нели Бистрашка ни среща с журналистката Стефи Стаменова, известна и като „Мисис Баба 2019“, която тази вечер представя книгата си „Неслучайните случайности“. 




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

"Точно днес" на 6 юни за изборите в политиката и по пътя

В четвъртък сутрин с актуалните теми и събития до 9.30 часа. Параграф 22 ли е пътната безопасност у нас и как готвените промени в шофьорските курсове ще спомогнат да спре безумието по пътищата? Един от основните акценти е да се прекрати безкрайното явяване на поправителен изпит при кандидатстването за книжка. Предвижда се и по-голям контрол на..

обновено на 05.06.24 в 16:55
ДГ

"Ден след ден" градски теми и протести

Президентът, премиерът и военният министър откриха в Пловдив тазгодишното международно отбранително изложение  „Хемус“. Репортажът от събитието е на Антоанета Петричанска . В предаването следим и 2 протеста – на животновъдите край Калофер и на пловдивчани за кучето Джеси. Втори ден стопани блокираха за 1 час Подбалканския път край..

публикувано на 05.06.24 в 14:45

Еко и театрално във „Вход свободен“

Всяка година на 5 юни се отбелязва Световния ден на околната среда. Това е най-мащабното събитие, посветено на опазване на природата, от отбелязването му за първи път през 1972 година, досега. Тематично, днес говорим за прожекцията на филма „ИзЧисти планини”, на сдружение „За Земята“, през юни в Пловдив. Данита Заричинова ни разказва...

публикувано на 05.06.24 в 09:30

С културните и актуални пловдивски теми „Точно днес“

Пловдивското утро на 5 юни ще посрещнем с актуалните теми от него, ето какво ще чуете във времето до 9.30 часа: Какво налага обследването на Братската могила в Пловдив и докъде стигнаха дейностите за реновация на кино „Космос“? За двете знакови за града места ще разговаряме с Пламен Панов, заместник-кмет на града с ресори култура,..

публикувано на 04.06.24 в 16:47

"Ден след ден" на 4 юни

Има ли смисъл от Колективен трудов договор в здравеопазването, след като той не може да гарантира реално увеличение на заплатите на здравните специалисти. От синдикат „Защита“, които задават този риторичен въпрос, разговаряха днес по темата със служебния здравен министър Галя Кондова. Резултатът е договорка за нова среща на 18 юни. Търсим за..

публикувано на 04.06.24 в 14:33