Размер на шрифта
Българско национално радио © 2023 Всички права са запазени

"Science Camp 2019" във "Вход свободен"

| обновено на 05.11.19 в 09:34

5-и ноември - Световен ден на мъжете. От къде и как произлиза, отговорите в днешното предаване. 

В тази връзка ще обърнем внимание на това какво е да излизаш с мъж Скорпион. 

В минутите след 13.00 часа ще ви срещнем с Гергана Райжекова, ръководител детски и младежки програми в център за творческо обучение. Тя ще ни разкаже повече за предстоящия Младежки международен научен лагер "Science Camp 2019", който ще стратира на 6-ти ноември. 

Днешния делничен ден е време да се потопим в света на „Предразсъдъци и следразсъдъци“ с колегата Жоро Пеев, както и в света на киното. В любимата рубрика, свързана с филми и актьори, ще научим най-обичаните коледни заглавия. 

Освен всичко това, днес трима от вас ще се сдобият с по два билета за така очаквания концерт на Хилда Казасян – „Да послушаме кино“.

Очаквайте ни след новините в 12. БНР подкасти:

Още от категорията

Клуб "Неделя" с художника, който създава освен картини и художници

Днес в предаването ви срещаме с един от най- интересните български художници -Минчо Панайотов. Роден е на 13 ноември 1944 г. в с. Панаретовци, Сливенска област. Завършва Факултета по изобразително изкуство на Великотърновския университет „Св. св. Кирил и Методий" при проф. Васил Стоилов. Работи в жанровете живопис, графика, илюстрация.Има над 45..

публикувано на 26.03.23 в 10:10

Време за нещо ново с „Шейкър“

В последната мартенска неделя, говорим за април. Очаквайте астро бюлетина за април, със Стефи Недевска.  Венцислава Великова, творец и автор от Варна, разказва за новата си книга „Пазителите” с подзаглавие „Легендарница“. Там има една много интересна мисъл... „Не тъжи за времето назад. Идва нещо ново. Щом ти е взето старото, значи вече не ти е..

обновено на 25.03.23 в 17:47

Всичко (ли) тече "Ден след ден"

Темите в следобедния информационен блок днес до 17.00 часа. В Перущица са без вода. Ако в ранна пролет ги мъчи сушата, какво идва през лятото? Въпросът отведе Иванка Петкова в градчето и във ВиК, които правят планов ремонт, но и чертаят обезпокоителни прогнози. Кметът на Асеноврад Христо Грудав разказа за усилията на общината да реши воден проблем на..

обновено на 24.03.23 в 14:52

"Вход свободен" - последен делник

В последния ден от работната седмица ще си говорим за силата на промяната, за умението да се адаптираме, за потребността от действия и взимане на решения. Всичко това, в компетентната компания на събеседника ни Елица Стоичкова - представител на организация Ген ключове. В петък традиционно ви представяме и рубриката "Четем с Радио Пловдив" Започваме след..

публикувано на 24.03.23 в 09:30

„Точно днес“ – пролетНо и не само...

В последното работно утро на седмицата говорим за високите цени, напрежението сред студентите, но и не само. Ето какво ще чуете във времето до 9.30 часа: Правителствени мерки за ограничаване на надценките в тъгровската мрежа. Ще имат ли ефект? Бившият вицепремиер и министър на икономиката Николай Василев ще бъде наш събеседник по темата...

обновено на 23.03.23 в 16:58