Размер на шрифта
Българско национално радио © 2022 Всички права са запазени

Две чаровни дами озаряват "Клуб Неделя"

| обновено на 21.11.19 в 16:16

Доцент Нина Найденова – директор на Пловдивската опера и професор Виктория Сарафян – бивш заместник-ректор на Медицинския университет в Пловдив гостуват на живо в предаването „Клуб неделя” на 17 ноември. В първия час, от 16 до 17, ще си говорим с г-жа Найденова за възхода на Пловдивската опера в последните години, за това как я извежда до водещ оперен театър в страната. 

За фестивала „Опера оупън”, на който гостуват едни от най-големите певци със световна кариера и на който е създател и творчески директор. Ще стане дума и за това, че все повече млади хора ходят на оперни спектакли под тепетата и, разбира се, за нейната следваща голяма стратегическа цел: нова сграда на Пловдивската опера.

 След новините в 17 часа на гостуващия стол ще седне проф. Виктория Сарафян, доскоро два мандата заместник-ректор по научно-изледователската дейност на Медицинския университет в Пловдив. В момента тя е ръководител на катедрата по медицинска биология, има две дисертации в областта на имунологията. 

С нея ще си беседваме за непрекъснато разширяващите се възможности на медицината, за единствения у нас 3D-биопринтер, с който ще се изработват човешки органи. Очакваме да научим повече за нейното верую в живота, че здравето и щастието са въпрос на личен избор, както и за двете й награди от студентите като „Преподавател – вдъхновител”!

 Слушайте ни и тази неделя, започваме точно в 16 часа!

Галерия

Още от категорията

Теодор Ушев в "Добро утро, ден!"

Световноизвестният аниматор и режисьор Теодор Ушев гостува тази седмица в „Добро утро, ден!“. Той е роден в Кюстендил, понастоящем живее в Канада, но пътят му като творец тръгва от Училището за сценични кадри в Пловдив. „Тук съм изграден като творец, като личност. Този плам и желание за хулиганство в изкуството, е било родено и..

обновено на 09.12.22 в 16:57

Планове и отсрочки в "Ден след ден"

Половин месец след приемането на Общият устройствен план на Пловдив днес темата отново се завръща - с изразената от областната управа позиция и намерения за протести. Събеседници за възможните оттук нататък действия са Павел Начев от протестиращите срещу възможността за строителство в спорния терен в парк "Отдих и култура" и съветникът от групата на..

обновено на 09.12.22 в 14:53

"Вход свободен" в предпразнично настроение

Само след две седмици е Коледа. Краят  на 2022-ра чука на вратата, а хората вече са в празнично очакване, опитвайки се да забравят поне за малко сложната ситуация и тревогите за бъдещето. Джингълбелсове звънят щастливо от всяка тонколона и дядо Коледа нетърпеливо наднича от всеки екран, репетирайки жизнерадостното си "ХО-ХО-ХО!". Какво пък, заразително..

публикувано на 09.12.22 в 09:50

Политически и икономически вълнения „Точно днес“

В утрото на 9 декември, в което отбелязваме деня на Света Анна, говорим за реално случващото се у нас. Във времето от 6 до 9.30 часа ще чуете: Обречени ли са опитите за съставяне на правителство с първия мандат? Разговорите на номинирания за премиер от ГЕРБ-СДС професор Николай Габровски засега не дават подкрепа, ще се случи ли..

публикувано на 08.12.22 в 15:12

"Ден след ден" да бъдеш или не... в Шенген

Продължава заседанието на Съвета на ЕС по правосъдие и вътрешни работи в Брюксел. На него министрите на вътрешните работи на страните членки на евросъюза трябва да вземат окончателно решение за приемането на България, Румъния и Хърватия в Шенген. Решението за разширяването на Шенгенското пространство ще коментираме с бившия външен министър Ивайло..

публикувано на 08.12.22 в 14:45