Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Коледа носи в "Звукът на киното" "Наистина любов"

| обновено на 19.12.20 в 08:10

Страхотна музика, страхотно коледно настроение и незабравима емоция предстои тази събота в "Звукът на киното". Ще ви предложим саундтрака от прекрасния коледен филм на Ричард Къртис "Наистина любов"/ "Love Actually".

Действието се развива в днешен Лондон пет седмици преди Коледа и проследява серия вълнуващи и забавни истории с много романтични финали в коледната вечер.  

Любовта наистина е навсякъде около нас… Посланието достига лесно до всички ни благодарение таланта на Ричард Къртис, който освен режисьор е и сценарист на лентата, а за силата на внушението безспорно помага съзвездието актьори, сред които Хю Грант, Лиъм Нийсън, Колин Фърт, Ема Томпсън, Кийра Найтли, Роуан Аткинсън, та дори и професионалния модел Клаудия Шифър.

Все повече хора споделят идеята, че живеем в свят, изпълнен с омраза и алчност – но на мен не ми изглежда така – струва ми се, че любовта е навсякъде, казва Ричард Къртис. Това с пълна сила се отнася:
За писателя (Колин Фърт), скрил се в южна Франция да лекува разбитото си сърце, който открива любовта край езерото... 
За жената с удобен брак (Ема Томпсън), която подозира, че съпругът й (Алан Рикман) й се изплъзва... 
За младоженката (Кира Найтли), която не разбира правилно отчуждеността на най-добрия приятел на съпруга си... 

За овдовелия втори баща (Лиам Нийсън), който се опитва да се сближи с доведения си син, когото едва познава... 

За нещастно влюбената (Лора Лини), внезапно получила шанс да бъде с този за когото копнее... 

За застаряващия „всичко видял, но малко запомнил” рок идол (Бил Най), опитващ се да се завърне в края на кариерата си по обичайния си безкомпромисен начин...

Със заразителен смях, с опустошителни последици, с разбити сърца, с дръзки решения, с планирани посегателства, с неудържимо въодушевление, със завладяващ възторг – неочаквана, нежелана, необяснима, грубовата, ненадмината – любовта наистина е навсякъде около нас.

"Наистина любов" има две номинации за Златен глобус за 2004 година, Награда BAFTA (за Бил Най) и две номинации за BAFTA 2004 (най-добър британски филм и за Ема Томпсън).
 

БНР подкасти:

Галерия

Още от категорията

Не/очаквани предизвикателства - "Точно днес"

В сряда ще следваме посоката на времето с въпроси за непреходната му сила и механизмите, които задвижват  човешките ни и политически страсти. Защо отстоянието между направените през годините грешки и очакването, макар и за късни поуки, често остава запълнено от недоизказаност и нови въпроси, вместо от повече мъдрост и разум? Територии на разговорите във..

публикувано на 27.02.24 в 16:50

Огради и изгледи отвисоко в "Ден след ден"

Поставената на Небет тепе ограда предизвика различни коментари и реакции още преди приключването на проекта за реставрация. Позициите "за" и "против" след изявленията от кмета на Пловдив и ръководителя на проекта "По крепостните стени на Филипопол" представят директорът на Археологическия музей доц. Костадин Кисьов и Павел Начев от сдружението..

публикувано на 27.02.24 в 14:59

През призмата на светлината във „Вход свободен“

Този вторник наш гост е Кристина Калчева. Говорим за изложбата ѝ „Нюанси на светлината“, която се открива на 29-и февруари, от 18 часа, в галерия "Андромеда Арт", в Стария град на Пловдив. С нумеролога Мария Иванова и с психолога Елена Виделова коментираме събитието „Моето психодраматично име“, на 29-и февруари, в Пловдив. Очаквайте и..

публикувано на 27.02.24 в 09:30

На преден план "Точно днес"

Сутрешният поглед към деня минава през разговори за здравето на децата, политическата какафония преди ротацията, трафикът по време на ремонти, не/възможните прогнози по време на война и класическите произведения на български художници, които излизат от тишината на хранилищата. Чуйте в предаването:  - д-р Полина Стойнова от Спортния диспансер в Пловдив,..

публикувано на 26.02.24 в 17:16

"Ден след ден" по стъпките на делника

След 11-та национална конференция ДПС вече е с двама съпредседатели – дългогодишният депутат и бивш екоминистър д-р Джевдет Чакъров и председателят на ПГ на движението Делян Пеевски. Делегатите приеха предложението на почетния председател Ахмед Доган лидерският пост да се раздели между двамата. Накъде върви Движението за права и свободи и каква..

публикувано на 26.02.24 в 14:45