Размер на шрифта
Българско национално радио © 2023 Всички права са запазени

Коледа носи в "Звукът на киното" "Наистина любов"

| обновено на 19.12.20 в 08:10

Страхотна музика, страхотно коледно настроение и незабравима емоция предстои тази събота в "Звукът на киното". Ще ви предложим саундтрака от прекрасния коледен филм на Ричард Къртис "Наистина любов"/ "Love Actually".

Действието се развива в днешен Лондон пет седмици преди Коледа и проследява серия вълнуващи и забавни истории с много романтични финали в коледната вечер.  

Любовта наистина е навсякъде около нас… Посланието достига лесно до всички ни благодарение таланта на Ричард Къртис, който освен режисьор е и сценарист на лентата, а за силата на внушението безспорно помага съзвездието актьори, сред които Хю Грант, Лиъм Нийсън, Колин Фърт, Ема Томпсън, Кийра Найтли, Роуан Аткинсън, та дори и професионалния модел Клаудия Шифър.

Все повече хора споделят идеята, че живеем в свят, изпълнен с омраза и алчност – но на мен не ми изглежда така – струва ми се, че любовта е навсякъде, казва Ричард Къртис. Това с пълна сила се отнася:
За писателя (Колин Фърт), скрил се в южна Франция да лекува разбитото си сърце, който открива любовта край езерото... 
За жената с удобен брак (Ема Томпсън), която подозира, че съпругът й (Алан Рикман) й се изплъзва... 
За младоженката (Кира Найтли), която не разбира правилно отчуждеността на най-добрия приятел на съпруга си... 

За овдовелия втори баща (Лиам Нийсън), който се опитва да се сближи с доведения си син, когото едва познава... 

За нещастно влюбената (Лора Лини), внезапно получила шанс да бъде с този за когото копнее... 

За застаряващия „всичко видял, но малко запомнил” рок идол (Бил Най), опитващ се да се завърне в края на кариерата си по обичайния си безкомпромисен начин...

Със заразителен смях, с опустошителни последици, с разбити сърца, с дръзки решения, с планирани посегателства, с неудържимо въодушевление, със завладяващ възторг – неочаквана, нежелана, необяснима, грубовата, ненадмината – любовта наистина е навсякъде около нас.

"Наистина любов" има две номинации за Златен глобус за 2004 година, Награда BAFTA (за Бил Най) и две номинации за BAFTA 2004 (най-добър британски филм и за Ема Томпсън).
 

Галерия

Още от категорията

Всичко (ли) тече "Ден след ден"

Темите в следобедния информационен блок днес до 17.00 часа. В Перущица са без вода. Ако в ранна пролет ги мъчи сушата, какво идва през лятото? Въпросът отведе Иванка Петкова в градчето и във ВиК, които правят планов ремонт, но и чертаят обезпокоителни прогнози. Кметът на Асеноврад Христо Грудав разказа за усилията на общината да реши воден проблем на..

обновено на 24.03.23 в 14:52

"Вход свободен" - последен делник

В последния ден от работната седмица ще си говорим за силата на промяната, за умението да се адаптираме, за потребността от действия и взимане на решения. Всичко това, в компетентната компания на събеседника ни Елица Стоичкова - представител на организация Ген ключове. В петък традиционно ви представяме и рубриката "Четем с Радио Пловдив" Започваме след..

публикувано на 24.03.23 в 09:30

„Точно днес“ – пролетНо и не само...

В последното работно утро на седмицата говорим за високите цени, напрежението сред студентите, но и не само. Ето какво ще чуете във времето до 9.30 часа: Правителствени мерки за ограничаване на надценките в тъгровската мрежа. Ще имат ли ефект? Бившият вицепремиер и министър на икономиката Николай Василев ще бъде наш събеседник по темата...

обновено на 23.03.23 в 16:58

Пролетно почистване и променливо време в "Ден след ден"

Ударно почистване в пловдивския квартал "Столипиново". Защо сега, защо толкова явно и под наблюдението на прокуратурата ? Отговорите дава репортажа на Елена Крушкова, която провери какво се случва на място. А към темата прибавяме и позицията на прокуратурата, която представя Емил Костов.  А защо се стигна до масов бой в една от на махлието на Девин..

публикувано на 23.03.23 в 15:02

Изкуство, космос, любов и брак във „Вход свободен“

Днес ви срещаме с художника Христо Бозуков, който разказва своите космически истории на бялото платно. Изложбата му „ Space transit“ се открива в галерия „Артистика“, във вторник, на 28 март, от 19.30 часа. Ще си говорим и за лекция на тема  „Как да  разцъфти любовта в брака“ на 28 март, от 18.30 часа в  ритуалната зала, намираща се в..

публикувано на 23.03.23 в 09:30