Българско национално радио © 2022 Всички права са запазени

Коледа носи в "Звукът на киното" "Наистина любов"

| обновено на 19.12.20 в 08:10

Страхотна музика, страхотно коледно настроение и незабравима емоция предстои тази събота в "Звукът на киното". Ще ви предложим саундтрака от прекрасния коледен филм на Ричард Къртис "Наистина любов"/ "Love Actually".

Действието се развива в днешен Лондон пет седмици преди Коледа и проследява серия вълнуващи и забавни истории с много романтични финали в коледната вечер.  

Любовта наистина е навсякъде около нас… Посланието достига лесно до всички ни благодарение таланта на Ричард Къртис, който освен режисьор е и сценарист на лентата, а за силата на внушението безспорно помага съзвездието актьори, сред които Хю Грант, Лиъм Нийсън, Колин Фърт, Ема Томпсън, Кийра Найтли, Роуан Аткинсън, та дори и професионалния модел Клаудия Шифър.

Все повече хора споделят идеята, че живеем в свят, изпълнен с омраза и алчност – но на мен не ми изглежда така – струва ми се, че любовта е навсякъде, казва Ричард Къртис. Това с пълна сила се отнася:
За писателя (Колин Фърт), скрил се в южна Франция да лекува разбитото си сърце, който открива любовта край езерото... 
За жената с удобен брак (Ема Томпсън), която подозира, че съпругът й (Алан Рикман) й се изплъзва... 
За младоженката (Кира Найтли), която не разбира правилно отчуждеността на най-добрия приятел на съпруга си... 

За овдовелия втори баща (Лиам Нийсън), който се опитва да се сближи с доведения си син, когото едва познава... 

За нещастно влюбената (Лора Лини), внезапно получила шанс да бъде с този за когото копнее... 

За застаряващия „всичко видял, но малко запомнил” рок идол (Бил Най), опитващ се да се завърне в края на кариерата си по обичайния си безкомпромисен начин...

Със заразителен смях, с опустошителни последици, с разбити сърца, с дръзки решения, с планирани посегателства, с неудържимо въодушевление, със завладяващ възторг – неочаквана, нежелана, необяснима, грубовата, ненадмината – любовта наистина е навсякъде около нас.

"Наистина любов" има две номинации за Златен глобус за 2004 година, Награда BAFTA (за Бил Най) и две номинации за BAFTA 2004 (най-добър британски филм и за Ема Томпсън).
 

Галерия

Още от категорията

Огнено и страстно време "Точно днес"

Пожароопасно време се очертава през следващите месеци не само в гората, но и в политиката. Предстоят нови избори със стари играчи и всичко това на фона на протести срещу служебното правителство и необходимостта от овладяване на енергийната криза. За политическите ходове и сметки преди изборите, както и за възможните коалиции ще говорим с..

обновено на 09.08.22 в 16:15

"Добро утро, ден!" с д-р Васил Паница

Тази седмица в рубриката „Добро утро, ден!“ ни гостува доц. д-р Васил Паница – съдов хирург, политик -  два пъти депутат от ОДС и ДСБ в 39 и 40 НС и запален ловджия –от 10 години председател на Ловно-рибарско дружество „Сокол“. Сега вече пенсионер, които обаче продължава да практикува.  Казва, че обича сутрините, защото споделя разходката с двете..

обновено на 09.08.22 в 15:43

Нагорещен "Следобед с Едит"

Здравейте, приятели! 💓 🗓 Пада лист от календара, изпълнен със слънце, айляшко настроение и лежерно-споделен следобед. 🍹 В предаването днес си говорим за тайните сватби на звездите и защо това се превърна в модерно начинание, колко къс беше най - късият ден тази година и кои са най - употребяваните думи по света и у нас. 🤔 Ако направя такава класация,..

публикувано на 09.08.22 в 13:00

Да хванеш момента с „Вход свободен“

„В живота на човек има два важни момента, да издебнеш момента и да не изпуснеш момента“. Говорим за събитието „Международен ден на младежта“, в Младежки център Пловдив. Този петък, от 18 часа, в зала „Метеора“. Разговор с Калина Дамянова, младежки работник. В рубриката „Брейнсторминг“ гостува Лидия Петкова, влогър и коуч. Тя ни споделя за..

обновено на 09.08.22 в 09:43

"Точно днес" на 9 август - да подредим деня

Различни посоки и теми събираме във вторник сутрин и търсим отговори на важни въпроси за здравето, управлението на държавата, градската среда  и опазване на културното наследство на Пловдив. - за поредната ковид вълна, скритата заболеваемост и мерките  - през погледа на семейните лекари - говорим с д-р Георги Цигаровски, председател на Районната лекарска..

обновено на 08.08.22 в 16:40