Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

"Звукът на киното" с вкус на "Шоколад"

| обновено на 18.01.20 в 08:06

Tози "вкусен" филм на Ласе Халстрьом е създаден по едноименния роман на Джоан Харис. Историята, която ни разказва лентата, е само част от гаранцията за успеха на "Шоколад", другата част добавят с участието си звезди като Джони Деп, Жулиет Бинош, Джуди Денч и Алфред Молина. 

"Шоколад" се появява на екран през 2000-та година и събира в актива си "Оскари" 2001 за най-добър филм, най-добра актриса и най-добра актриса в поддържаша роля.

Тази събота ви предлагаме музиката от филма, за да чуете как Джони Деп свири на китара. "Шоколад“ е първият филм, в който любимецън на публиката прави това"Това бе първият път, когато наистина свирих. В "Ревльото" само се преструвах. Този път беше истинско и всичко беше заснето на самата снимачна площадка. Преговорих си някои стари вариации и се поупражнявах. Беше ми много приятно."

Музиката от филма "Шоколад" е на Рейчъл Портман.

Сюжет

През 1959г. една мистериозна жена, Виан (ЖУЛИЕТ БИНОШ) се премества заедно с дъщеря си в малко френско селце, където повечето от нещата се ръководят от местния свещеник. Точно срещу църквата тя отваря малка сладкарница, като това съвпада с Великите пости. Изкушението на шоколадовите сладкиши поставя на изпитание местното население, което би трябвало да се въздържа от плътски удоволствия.

А Виан е майсторка и предлага на всеки клиент това, което най-много би му харесало. Разрушаването на местния здрав морал е предизвикателство за кмета (АЛФРЕД МОЛИНА) и той решава по всякакъв начин да изгони проводницата на “вредното” влияние. Точно по това време се появява красивия циганин Рукс (ДЖОНИ ДЕП), който веднага застава на страната на Виан. Двамата организират “Фестивал на шоколада” и окончателно разбиват местните предразсъдъци.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

"Добро утро, ден!" с Антония Димитрова

Галеристката Антония  Димитрова е родена в гр.Пловдив. Работи в областта на нетъкания текстил / Fibre Art/ и на абстрактните композиции в различни техники, като през 1991 г. в реална среда осъществява монументалната текстилна пластика „Движение“ в приемната на Президента на Световната федерация по лека атлетика.Има самостоятелни изложби в..

обновено на 19.04.24 в 15:37

Отлагане „Ден след ден“

Народното събрание отново отложи първата стъпка към либерализиране на пазара на ток за битовите потребители. Недостатъчно добре подготвена процедура за промяната и риск от сериозно поскъпване на тока бяха причините, които изтъкнаха от БСП, ГЕРБ, ИТН, след като ПП-ДБ единствени се обявиха против отлагането. По темата ще разговаряме с енергийния..

обновено на 19.04.24 в 15:23

Поетично с „Вход свободен“

Говорим за представянето на стихосбирката „Феникс. Възраждане“ на Ралица Стоянова, от Пловдив. На 24-и, тя ще представи своите стихове и картини, рисувани с помощта на техниката – енкаустика. Приключи конкурсът „Мая Любенова“. Това е петото издание на конкурса за хайку поезия. В сряда беше и Световният ден на хайку. Говорим с Владислав Христов..

публикувано на 19.04.24 в 09:30

"Точно днес" за вчера и утре

Спомените на Пловдив, спомените за въстанието от Април 1878 - ма, портфейлът на българите през миналата година и днес, турболенциите в сектора на земеделието, "Червената шапка - Презареждане"  са теми на предаването в петък от 6.00 до 9.30 часа. НСИ оповести данни за доходите ни през миналата година. От тях разбираме, че  доходите на човек от домакинство..

публикувано на 18.04.24 в 17:03

Наследство и реалност „Ден след ден“

В Международния ден на паметниците и забележителностите в подлез "Археологически" в Пловдив отваря врати късноантичната сграда „Ирини“, която беше обновена след прекратения концесионен договор.  Пред журналисти бе направена първата официална разходка в обновената Градска градина, за която се води дебат как да се нарича „Дондукова“ или „Иван..

публикувано на 18.04.24 в 14:46