Размер на шрифта
Българско национално радио © 2023 Всички права са запазени

"Звукът на киното" зарежда с музиката на Бриджит Джоунс

| обновено на 07.02.20 в 16:58

Музика от филмите за Бриджит Джоунс ще звучи в две поредни съботи в "Звукът на киното". 

Тази романтична комедийна филмова поредица е създадена по едноименните романи на Хелън Филдинг и включва три пълнометражни филма7 "Дневникът на Бриджит Джоунс","Бриджит Джоунс: На ръба на разума" и "Бриджит Джоунс: Бебе на хоризонта".

В центъра на сюжета е неуверена жена в началото на 30-те си години и любовните ѝ отношения с нейния началник и негов приятел, с който майка ѝ се опитва да я сватоса. За успеха на филмите безспорно допринасят актьорите Рене Зелуегър, Колин Фърт и Хю Грант. 

Още първата лента „Дневникът на Бриджит Джоунс“ има голям успех и Рене Зелуегър получава номинация за " Оскар", "Златен глобус"  за най-добър филм и женска роля в комедия или мюзикъл, както и четири награди на БАФТА.

Патрик Дойл е композиторът на първия филм, чийто саундтрак ще слушаме тази събота, следваща - музикалният подбор е на Хари Грегсън - Уилямс, композитор на "Бриджит Джоунс: На ръба на разума".Галерия

Още от категорията

Клуб "Неделя" с художника, който създава освен картини и художници

Днес в предаването ви срещаме с един от най- интересните български художници -Минчо Панайотов. Роден е на 13 ноември 1944 г. в с. Панаретовци, Сливенска област. Завършва Факултета по изобразително изкуство на Великотърновския университет „Св. св. Кирил и Методий" при проф. Васил Стоилов. Работи в жанровете живопис, графика, илюстрация.Има над 45..

публикувано на 26.03.23 в 10:10

Време за нещо ново с „Шейкър“

В последната мартенска неделя, говорим за април. Очаквайте астро бюлетина за април, със Стефи Недевска.  Венцислава Великова, творец и автор от Варна, разказва за новата си книга „Пазителите” с подзаглавие „Легендарница“. Там има една много интересна мисъл... „Не тъжи за времето назад. Идва нещо ново. Щом ти е взето старото, значи вече не ти е..

обновено на 25.03.23 в 17:47

Всичко (ли) тече "Ден след ден"

Темите в следобедния информационен блок днес до 17.00 часа. В Перущица са без вода. Ако в ранна пролет ги мъчи сушата, какво идва през лятото? Въпросът отведе Иванка Петкова в градчето и във ВиК, които правят планов ремонт, но и чертаят обезпокоителни прогнози. Кметът на Асеноврад Христо Грудав разказа за усилията на общината да реши воден проблем на..

обновено на 24.03.23 в 14:52

"Вход свободен" - последен делник

В последния ден от работната седмица ще си говорим за силата на промяната, за умението да се адаптираме, за потребността от действия и взимане на решения. Всичко това, в компетентната компания на събеседника ни Елица Стоичкова - представител на организация Ген ключове. В петък традиционно ви представяме и рубриката "Четем с Радио Пловдив" Започваме след..

публикувано на 24.03.23 в 09:30

„Точно днес“ – пролетНо и не само...

В последното работно утро на седмицата говорим за високите цени, напрежението сред студентите, но и не само. Ето какво ще чуете във времето до 9.30 часа: Правителствени мерки за ограничаване на надценките в тъгровската мрежа. Ще имат ли ефект? Бившият вицепремиер и министър на икономиката Николай Василев ще бъде наш събеседник по темата...

обновено на 23.03.23 в 16:58