Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

От 2021-ва година в Английската може да учат само в една смяна

Община Пловдив е готова да съдейства, увери кметът Здравко Димитров

| обновено на 03.02.20 в 13:11

Между 180 000 и 200 хиляди лева са необходими на Английската гимназия в Пловдив за да премине на едносменен режим на обучение. Това стана ясно днес по време на приемната на кмета Здравко Димитров, която беше посетена и от Николай Радев, директор на учебното заведение и председател на групата общински съветници от БСП. 

Градоначалникът Здравко Димитров го прие лично в кабинета си, а след срещата стана ясно, че Община Пловдив ще направи всичко възможно за да бъдат осигурени средствата.

Идеята е два етажа от общежитието на гимназията да бъдат превърнати в учебни зали, с което ще успеем да преминем на едносменен режим на работа още през втория срок на следващата учебна година, това заяви Николай Радев.

Той подчерта, че преминаването към едносменен режим на работа е изключително важно за учениците от Английската гимназия, тъй като те участват и в извънкласни дейности. Изискването на Министерството на образованието е всички училища в страната да преминат на едносменен режим на обучение до 2028 година.

Ще му съдействаме, за да можем наистина да спазим закона. Мисля, че средствата не са заложени в бюджета за тази година, но ще говоря с г-н Кирчев. Трябва да намерим средства. Ще се опитаме да стане още тази година. Става въпрос за сума между 180 000 и 200 хиляди лева, длъжни сме да ги намерим, коментира Здравко Димитров. 

Изискването на Министерството на образованието е всички училища в страната да преминат на едносменен режим на обучение до 2028 година.

Над 60 пловдивчани минаха през приемната днес. Тя е втората в мандата на кмета Здравко Димитров.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

ДПС - Пловдив свали доверието си от ветерана Рамадан Аталай

Областният съвет на ДПС в Пловдив свали доверието си от депутата Рамадан Аталай, който беше водач на листата на партията на последните парламентарни избори в Пловдив област. Причината за това решение, са слабите резултати на ДПС в областта, като тенденцията за понижаване на броя на гласовете за партията, се наблюдава на всички избори през..

обновено на 30.06.24 в 13:36

Даниил е новият български патриарх

Новият български патриарх е видинският митрополит Даниил . Той беше избран на втори тур с 69 гласа. Митрополит Григорий получи 66 гласа. 3 бяха недействителните бюлетини.  "Благопожелаваме му да е здрав и Бог да му помага, и всички ние да бъдем единни! Амин!", каза митрополит Киприан, след като обяви официално името на новия ни духовен баща.  Предстои..

публикувано на 30.06.24 в 13:35

Избираме новия български патриарх

Новият български патриарх ще бъде избран днес от четвъртия Патриаршески избирателен църковен събор, който започна рано сутринта. Гласуването трябва да приключи на обяд, а в 14.30 часа се очаква да бъде обявено името на новия глава на Българската православна църква. Новият български патриарх и Софийски митрополит ще бъде избран с тайно..

обновено на 30.06.24 в 10:27

Бетонният мост отиде в историята

Предсрочно започна демонтажът на Бетонния мост в Пловдив. Началото бе обявено за събота сутрин, но дейностите стартираха още в късния следобед в петък.  Премахнато е съоръжението в средната му част, в зоната на ЖП линиите, след което ще се изгради нова конструкция, с около метър и половина по-висока.   Разрушителните дейности ще продължат три..

обновено на 30.06.24 в 10:27

Фармацевтите заплашиха да спрат работа по Здравната каса

Собственици на аптеки предупредиха, че част от обектите ще преустановят работа по Здравна каса, ако от 4 юли влязат в сила готвените промени в нормативната база.  В сряда в Ямбол ще се проведе символичен протест на фармацевтите, а към протестните действия се очаква да се присъединят и други градове, стана ясно по време на първи..

публикувано на 29.06.24 в 12:25