Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

В "Звукът на киното" ужас и еротика с "Хората котки"

| обновено на 22.03.20 в 11:01

Музика на Джорджо Мородер и в добавка непомторимият вокал на Бейвид Боу ви предлагаме тази събота и неделя в "Звукът на киното". 

Изборът ни е саундткракът на  "Хората котки"/"Cat People". Този американски еротичен филм на ужасите от 1982 година е режисиран от Пол Шрадер. Лентата е римейк на оригиналния филм от 1942 година.

Филмът с участието на звездите Настасия Кински и Малкълм Макдауъл, разказва за сексуалното пробуждане на млада жена, която с ужас разбира, че нейните подтици я превръщат в чудовищен черен леопард.

Стилен и неувяхващ, “Хората котки” е еротична фантазия за страстта и ужаса, които придружават първата любов на всяко момиче. Желание... страст... кръв.... Похотта на Ирена я превръща в една от “Хората котки”.

Както вече разбрахте Джорджо Мородер композира музиката за филма, а безспорната звезда е британският певец Дейвид Боуи.

Още от категорията

"Точно днес" за каузите през февруари

В последния петък на месеца обобщаваме седмицата с важните акценти: политика, литература и протести.  Дали след обвиненията между партньорите в сглобката ще има помирение, или ще очакваме избори? И още, може ли един документ, претенциозно наречен от ПП-ДБ меморандум да отключи ефективни преговори между тях и ГЕРБ-СДС, разговор с политолога и..

публикувано на 22.02.24 в 15:39

"Попски работи" в "Ден след ден"

"Не ме гледай какво правя, а ме слушай какво ти говоря" – тази максима от години е водещ метод на управлението у нас. С нея политическите сили се обвиняват взаимно, предизвиквайки гнева на електората. За „протегнатата ръка“ между партньори, които не само не са близки, но са остри политически опоненти; за препъникамъните в управлението; за..

обновено на 22.02.24 в 14:57

Лисицата в нас и предаването „Вход свободен“

Разговор с психолога Марина Иванова за първата ѝ книга „Лисицата в мен“, която тя ще представи тази неделя. Ще си говорим и за гласа като наша отличителна характеристика. Някои специалисти го наричат „второ лице“. Очаквайте коментар в рубриката „Брейнсторминг“. Рубриката „Предразсъдъци и следразсъдъци“, с Жоро Пеев, е след 14.30 часа...

обновено на 22.02.24 в 09:40

„Точно днес“ – за политическите драми и последствията от тях

Отново в оборот са въпросите, свързани с управлението на страната. Ще има ли извънреден парламентарен вот и избори „2 в 1“? И какви ще са последствията, ако се стигне до такъв край на управляващата сглобка? Отговорите търсим в четвъртото утро на седмицата. Ето какво ще чуете във времето до 9.30 часа: Какво наложи предложеният от коалиция..

обновено на 21.02.24 в 16:58

50:50 - сделка или не „Ден след ден“

Предложеният от ПП-ДБ меморандум за управлението на страната след ротацията очаквано скара не-коалицията. И политиците, и медиите сравняват властта с термини от най- популярните телевизионни игри като „сделка или не“ и „50 на 50“. Въпреки заявката, че всичко подлежи на обсъждане предупреждението и от ПП-ДБ, и от ГЕРБ-СДС е, че изборите 2 в 1 може..

публикувано на 21.02.24 в 14:37