Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Кабинет в Транспортна болница консултира за COVID -19

| обновено на 27.03.20 в 09:43

В Транспортна болница Пловдив от полунощ заработи поредният консултативен медицински кабинет за пациенти със съмнение за коронавирус. Така филтрите за лица със сиптоми на COVID-19 под тепетата се увеличиха с още един. 

Междувременно чрез доброволческата кампания "ЗаДоброто", свързана с кризата от коронавируса, към Транспортна болница бяха изпратени 350 предпазни шлема и 5 кашона ръкавици.

Денонощният консултативен кабинет в Транспортна болница е обезпечен с необходимия персонал. На разположение на пловдивчани е и денонощен телефон – 032 277 714.

Получаваме обаждания, които са свързани най-вече с възможностите да обслужваме пациенти, консултациите при нас и как ще се процедира, ако се установи заболяването, обясни доктор Пламен Павлов, директор на Транспортна болница.


Медицински Биг брадър


Създадена е нова организация на работа в Транспортна болница. На четири часа се сменя медицинският екип, който обслужва денонощния консултативен кабинет. Всеки екип включва лекар, две медицински сестри, санитар и един отговорник, който се занимава със специалното предпазно облекло.

Персоналът, който от днес обслужва денонощния кабинет, а също и медиците, които са на смяна, няма да се прибират по домовете си в следващите десет дни. Те ще нощуват в лечебното заведение, създадени са всички условия за почивка.

Целта ни е да запазим здравето на персонала, близките им и нашите пациенти. Тези, които поеха първите смени бяха поведени от едни безкрайно добри лидери – доктор Атанасов, доктор Сашо Михайлов, Доктор Владимир Захариев, доктор Златинка Хараланова, доктор Деликостадинов и доктор Димчева. Това са невероятно добри лидери, смели момичета и момчета, коментира доктор Павлов.

След десет в болницата ще застъпи друг екип. Днес стана ясно още, че има бум на желаещите да направят дарения за Транспортна болница, включително и финансови средства по сметката на лечебното заведение. Само през вчерашния ден са постъпили 9000 лева от дарители. 


Още два кабинета за COVID-19


Денонощни консултативни кабинети бяха разкрити и в МБАЛ „Свети Пантелеймон“ и в УМБАЛ "Каспела”.

Решението за откриване на приемни кабинети в тези лечебни заведения е на Областния медицински щаб, а целта е да се облекчи работата на Инфекциозната клиника към УМБАЛ "Свети Георги". 

На място специалистите ще преценяват дали болният ще бъде хоспитализиран или ще му бъде назначено домашно лечение.

Цялото интервю с доктор Пламен Павлов можете да чуете в звуковия файл. 




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Галерия

Още от категорията

Манол Пейков с преференции пренарежда листата на ПП-ДБ

Манол Пейков от ПП-ДБ пренарежда листата на коалицията в Пловдив-град.  При необходими 1441-а преференции той е получил 3 938, които го поставят на второ място в листата на ПП-ДБ. Той измества от втората позиция Стою Стоев и третата Катя Панева. Водачът на листата Асен Василев е получил 3423 гласа. Рекордьор по преференции е получил..

публикувано на 28.10.24 в 10:29
Иво Инджов

Партията "Не подкрепям никого" постигна добър резултат

Възможно е да бъде съставено правителство от четири партии след тези резултати и убедителната победа на ГЕРБ. Това заяви в програма "Точно днес" на Радио Пловдив политологът Иво Инджов. Според него обаче не бива да се изключва и вариантът отново да отидем на избори догодина.  По думите му шансовете за съставяне на редовно правителство нарастват и..

публикувано на 28.10.24 в 09:53

Хората вече искат да има правителство

При над 93 % обработени протоколи 9 формации влизат в 51-то НС, сочат данните на ЦИК.  Р езултатите от този вот почти повтарят тези от юнските избори, с изключение на разцеплавето на ДПС, коментира пред Радио Пловдив бившият депутат от ПП-ДБ Росен Костурков .  Според него влизането на "Величие" или "Меч" в парламента не е много сигурно, но..

публикувано на 28.10.24 в 09:40

Пловдивчани са умерени в прогнозите за нов кабинет

След края на изборите за ново народно събрание, в които ГЕРБ-СДС отново победи, в Пловдив хората смятат, че по-скоро ще има ново правителство. Една голяма част обаче изобщо не се интересуват от политическите процеси в България. Те не отиват до изборните урни, за да упражнят правото си на глас.  Има шанс 50 на 50 да се състави работещ кабинет, смята..

публикувано на 28.10.24 в 09:07

Равноотдалеченият премиер ще е параван за политическите партии

Резултатът от вота е очакван, а малко по- високата избирателна активност не е повод за радост, каза в предаването "Точно днес" Дани Каназирева - бивш депутат от ГЕРБ. Според нея избирателят е препотвърдил европейския път за развитие на България.  Все по- сложно според нея обаче е съставянето на коалиция за управление при наличието на 9  партии в..

публикувано на 28.10.24 в 09:06