Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

В "Срещите" разговор за живота след смъртта

| обновено на 05.11.22 в 09:57

На деня Арахангелова задушница "Срещите" озаглавяват своя разговор "Когато завесата се спуска". Гост е  писателят-езотерик и изследовател Христо Нанев. 

Един разговор за страха, който ни прави разумни и творящи същества. За добротата и смисъла на човешкия живот, както и за това, че смърт няма. 

БНР подкасти:

Още от категорията

Кристина Калчева с втора самостоятелна изложба

Кристина Калчева представя „Нюанси на светлината“, в галерия "Андромеда Арт", в Стария град. Официалното откриване на изложбата е на 29-и февруари, от 18 часа. Кристина Калчева е интериорен дизайнер, по образование, но от 15 години съчетава графичния дизайн и рисуването.  На изложбата, тя ще покаже около 30 картини, акварел. Платната..

обновено на 27.02.24 в 17:11

ОИ "Старинен Пловдив" експонира безценни творби от фонда си

От началото на годината експозицията на Балабановата къща е обновена с творби от фондовете на Общински институт „Старинен Пловдив".  В нея са включени творби от поколението на големите български художници в периода между двете световни войни – Вера Недкова, Иван Ненов, Давид Перец, Васил Бараков, Цанко Лавренов, Дарена Георгиева.  В залите на..

обновено на 27.02.24 в 16:12

Филм за Томата открива "София филм фест" в Пловдив

„ Пулсиращи тепета “ – филмът на сценаристите и режисьори Тодор Башиянов и Тодор Карагяуров за емблематичният музикален радиоводещ Тома Спространов ще открие тазгодишния София Филм Фест в Пловдив. С неговите плочи и глас са израснали поколения българи. На 80 години  Тома Спространов  съвсем доскоро водеше популярното си радиопредаване "Любопитно..

обновено на 27.02.24 в 16:12
Светлозар Желев

Светозар Желев - еволюцията е правилният път

В световния ден на бавността говорим с Светозар Желев- директор на Националния център на книгата, публицист и преподавател в СУ, автор на книгата "За бавното живеене и насладата от живота". "Бавно. Събудете се бавно, оставете живота да потече във вените ви заедно с глътките чай или кафе. Прояснете мислите си, помислете за деня, за любим човек и любимо..

публикувано на 27.02.24 в 15:45

Блогърът Христо Блажев на среща с читатели в "Петното"

Среща с блогъра Христо Блажев – автор на сборника с текстове – есета, ревюта, „парчета“ „100 книги, които трябва да прочетете“ от издателство „Сиела“, ще се състои в клуб „Петното на Роршах“. Блажев е заместник-главен редактор на издателството и създател на най-големия и постоянно обновяван блог за книги в България – „Книголандия“. Автор е..

публикувано на 27.02.24 в 06:25