Размер на шрифта
Българско национално радио © 2023 Всички права са запазени

В "Звукът на киното" посрещаме 24 май с БГ музика в чужди филми

| обновено на 22.05.20 в 13:57

Две издание на "Звукът на киното" ще ви предложим тази седмица. В събота ще слушате саундтрака на "Шафт", а в неделя специален подбор на българска музика, която звучи в чуждестранни филми. Така ще отбележим и празника на българската култура и славянската писменост 24 май.

Сред чуждестранните филми, в които прозвучават мотиви от българския фолклор са хитовите заглавия "Аватар", "300", "Исус от Монреал", сериалът за кралица Елизабет "Девствената кралица", както детският "Братята мечки" и документалната лента на големия майстор на киното Вернер Херцог "Срещи на края на света". Всичко това в неделя след овините в 8.00 часа.

В събота от 15 часа ви очаква приятно преживяване със саундтрака на "Шафт". Звездата в този американски екшън с холивудски блясък е Самюъл Джаксън. Музиката на "Шафт" е дело на Дейвид Арнолд. Той е композирал музиката за над 50 филма, сред който епизоди от поредицата за Джеймс Бонд, както и сериала "Чернобил". 

Саундтракът на "Шафт" е отлричен с множество награди, сред които "Еми" и "Грами" за най-добра инструментална музика.

Галерия

Още от категорията

Клуб "Неделя" с художника, който създава освен картини и художници

Днес в предаването ви срещаме с един от най- интересните български художници -Минчо Панайотов. Роден е на 13 ноември 1944 г. в с. Панаретовци, Сливенска област. Завършва Факултета по изобразително изкуство на Великотърновския университет „Св. св. Кирил и Методий" при проф. Васил Стоилов. Работи в жанровете живопис, графика, илюстрация.Има над 45..

публикувано на 26.03.23 в 10:10

Време за нещо ново с „Шейкър“

В последната мартенска неделя, говорим за април. Очаквайте астро бюлетина за април, със Стефи Недевска.  Венцислава Великова, творец и автор от Варна, разказва за новата си книга „Пазителите” с подзаглавие „Легендарница“. Там има една много интересна мисъл... „Не тъжи за времето назад. Идва нещо ново. Щом ти е взето старото, значи вече не ти е..

обновено на 25.03.23 в 17:47

Всичко (ли) тече "Ден след ден"

Темите в следобедния информационен блок днес до 17.00 часа. В Перущица са без вода. Ако в ранна пролет ги мъчи сушата, какво идва през лятото? Въпросът отведе Иванка Петкова в градчето и във ВиК, които правят планов ремонт, но и чертаят обезпокоителни прогнози. Кметът на Асеноврад Христо Грудав разказа за усилията на общината да реши воден проблем на..

обновено на 24.03.23 в 14:52

"Вход свободен" - последен делник

В последния ден от работната седмица ще си говорим за силата на промяната, за умението да се адаптираме, за потребността от действия и взимане на решения. Всичко това, в компетентната компания на събеседника ни Елица Стоичкова - представител на организация Ген ключове. В петък традиционно ви представяме и рубриката "Четем с Радио Пловдив" Започваме след..

публикувано на 24.03.23 в 09:30

„Точно днес“ – пролетНо и не само...

В последното работно утро на седмицата говорим за високите цени, напрежението сред студентите, но и не само. Ето какво ще чуете във времето до 9.30 часа: Правителствени мерки за ограничаване на надценките в тъгровската мрежа. Ще имат ли ефект? Бившият вицепремиер и министър на икономиката Николай Василев ще бъде наш събеседник по темата...

обновено на 23.03.23 в 16:58