Размер на шрифта
Българско национално радио © 2023 Всички права са запазени

"Звукът на киното" изкушава с "Неприлично предложение"

| обновено на 14.06.20 в 10:06

Една от емблемите на 90-те, филмът "Неприлично предложение" е създаден по едноименния роман на Джак Енгелхард. Лентата се появява на екран през 1993 година и успехът й е очакван, не само заради силният сюжет, а и заради имената на звездни актьори като Уди Харелсън, Деми Мур и Робърт Редфорд.

Тази събота и неделя ще ви предложим музиката от филма "Неприлично предложение". Тя е дело на Джон Бари, а сред авторите и изпълнителите на парчетата певчи и грлупи като Лиса Стенсфийлд, "Претендърс" и Рой Орбисън.

Сюжет

Деми Мур и Уди Харелсън са в ролите на Даяна и Дейвид Мърфи - финансово затруднена двойка, която залага на бърз курс до Лас Вегас, за да си оправи живота. Шансовете за успех неочаквано се покачват, когато милиардерът Джон Гейдж (Робърт Редфорд) предлага да плати мизата - пълна финансова свобода.

Цената? Една страстна нощ с Даяна. Възнаграждението? Един милион долара.

Филмът, както и романът "Неприлично предложение, пожказва вихрушка от изкушения, противоречия, морални дилеми и напрежение. Всичко това води до множество въпроси, свързани с доверието и ревността, любовта и омразата, привличането и разочарованието. 

Още от категорията

Празнично и делово с и без маски - "Точно днес"

Празничното начало на седмицата ни отвежда с обратно броене към изборния ден, дълго очакван в края й като прагматично начало с дозата скептицизъм, надежда за  повече мъдрост и неизвестни, когато маските  на претендентите за властта бъдат свалени... А на 27 март отбелязваме Международния ден на театъра.  Неочакваните пътешествия, в които ни повеждат..

публикувано на 26.03.23 в 18:15

Клуб "Неделя" с художника, който създава освен картини и художници

Днес в предаването ви срещаме с един от най- интересните български художници -Минчо Панайотов. Роден е на 13 ноември 1944 г. в с. Панаретовци, Сливенска област. Завършва Факултета по изобразително изкуство на Великотърновския университет „Св. св. Кирил и Методий" при проф. Васил Стоилов. Работи в жанровете живопис, графика, илюстрация.Има над 45..

публикувано на 26.03.23 в 10:10

Време за нещо ново с „Шейкър“

В последната мартенска неделя, говорим за април. Очаквайте астро бюлетина за април, със Стефи Недевска.  Венцислава Великова, творец и автор от Варна, разказва за новата си книга „Пазителите” с подзаглавие „Легендарница“. Там има една много интересна мисъл... „Не тъжи за времето назад. Идва нещо ново. Щом ти е взето старото, значи вече не ти е..

обновено на 25.03.23 в 17:47

Всичко (ли) тече "Ден след ден"

Темите в следобедния информационен блок днес до 17.00 часа. В Перущица са без вода. Ако в ранна пролет ги мъчи сушата, какво идва през лятото? Въпросът отведе Иванка Петкова в градчето и във ВиК, които правят планов ремонт, но и чертаят обезпокоителни прогнози. Кметът на Асеноврад Христо Грудав разказа за усилията на общината да реши воден проблем на..

обновено на 24.03.23 в 14:52

"Вход свободен" - последен делник

В последния ден от работната седмица ще си говорим за силата на промяната, за умението да се адаптираме, за потребността от действия и взимане на решения. Всичко това, в компетентната компания на събеседника ни Елица Стоичкова - представител на организация Ген ключове. В петък традиционно ви представяме и рубриката "Четем с Радио Пловдив" Започваме след..

публикувано на 24.03.23 в 09:30