Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Решения за нови и стари проблеми "Ден след ден"

Снимка: "Под тепето"

Започналата да затихва зараза от коронавирус в страната отново се активизира, основно в две точки-Доспат и Сърница, и така стана формалния повод правителството да удължи до края на месеца извънредната епидемична обстановка. В Сърница има засилено полицейско присъствие за спазване на мерките. Вземат се проби от хора, контактни на заразените, но не се предвижда двата града да бъдат затваряни.

Общинският съвет в Пещера отказа провеждането на референдум за или против изграждане на депо за съхраняване на отпадъци на територията на общината. Ще говорим по проблема със Златка Цвеева от инициативния комитет срещу депото, както и с Десислава Костадинова, общински лидер на ГЕРБ.

С обещанието, че няма да има бутафория, кметът на Пловдив Здравко Димитров представи проекта за реставрация на  Небет тепе и Източната порта. Припомням, че преди няколко години проект за Небет тепе, представен в Пловдив от покойния историк проф. Божидар Димитров и архитект Юлий Фърков, срещна бурно обществено неодобрение именно заради бутафорната възстановка, която предлагаше за античния обект.


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

Мария Генчева в "Добро утро, Ден!"

Актрисата Мария Генчева е родена в Пловдив. Завършила е ВИТИЗ в класа на проф. Филип Филипов. Творческата си кариера започва едва на 19 години в Родопски драматичен театър, където професионалната й съдба я среща с режисьора Любен Гройс. Там получава  годишната награда за изкуство за ролята на Мила в спектакъла „В полите на Витоша“  от Пейо Яворов...

обновено на 31.05.24 в 18:48

"Ден след ден" в края на май

В Пловдивския районен съд днес бе първото от три поредни заседание по така нареченото дело „Дебора“. Обвиняем е Георги Георгиев за насилието, което е упражнил върху Дебора Михайлова. Севдалин Палаузов ще разкаже за това, което е известно за хода на делото, тъй като то се провежда при закрити врати. За хода на разследването по случая с насилие..

обновено на 31.05.24 в 14:58

Емоционално и динамично с „Вход свободен“

Петък е и ще освежим нещата с интересни теми. Събитието "Емоционална интелигентност и взаимоотношения" се организира от Асоциация "Голям брат, Голяма сестра - България". То ще се проведе в Младежки център Пловдив. Говорим с Юлия Петкова, координатор в Асоциацията. Илияна Велева ни разказва за благотворителното събитие „Заедно за младите..

публикувано на 31.05.24 в 09:30

"Точно днес" изпращаме месец май

На 31 май отбелязваме Световния ден без тютюн, който тази година е под мотото „Защитата на младите хора от намесата на тютюневата индустрия“. В България по данни на НЦОЗА от Национално представително проучване, проведено през 2020 г. във възрастта от 10-19 г. над 40.0% от учениците са запалили първата си цигара на 14-15 години. Всеки шести е настоящ пушач..

обновено на 30.05.24 в 16:56

Протести и пътна безопасност във фокуса ни "Ден след ден"

Животновъди готвят протести и блокада на Подбалканския път, защото в средата на годината все още нямат разрешение да пускат животните си на паша в Балкана. Защо сега ескалира напрежението и какви още искания имат стопаните, говорим с животновъда от Калофер Тодор Диклиев . Как гледат автоинструкторите на предложението на държавата за..

публикувано на 30.05.24 в 14:45