Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

"Ден след ден" на 18 юни

Снимка: pixabay

Поредица скандали, свързани с министър-председателя, през последните дни дават тон на политическото говорене в страната - запис на телефонен разговор, за който се твърди, че е с гласа на Бойко Борисов, изтекли снимки от спалнята на премиера. Снощи на спешна пресконференция от ГЕРБ защитиха Борисов, който пък от своя страна обвини президента, че го следи с дрон. Защо сега излизат на бял свят тези компромати и ще доведат ли до промяна в политическата обстановка, ще коментираме с политолога Димитър Ганев от Изследователски център „Тренд“.

Община Пловдив ще тегли заем в размер на 2 милиона лева, като съфинансиране на голям проект за обновяване на Небет тепе и Източната порта. Каква е визията на общината за двата обекта, ще има ли бутафорно възстановяване на крепостни стени и кога ще бъдат готови, както и за ул. „Карловска“ – по темата говорим с главния архитект на Пловдив Димитър Ахрянов.

Какви са резултатите от матурите в Пловдивска област, има ли пълни шестици, информират в този час от Регионалното управление по образованието. Новините от там обобщава Емил Костов.

Ново огнище на КОВИД-19 има в Пловдивска област, този път в Перущица, където 5-ма души са заразени след сбирка на евангелисти. Повече по темата ще научим от репортажа на Нели Бистрашка, след днешното заседание на Областния кризисен щаб.

Летният базар в Капана започва от днес в Пловдив на Малката главна. С участниците – местни занаятчии и производители, ни среща Антоанета Петричанска.

А Екатерина Костова ще ни разкаже за изложба #Безотпадъци, която ще направи обиколка из България, като започне от град Пловдив.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

"Точно днес" по пистата на делника

Черно на бяло имаме точно четири седмици до изборите две в едно. На 9 юни ще гласуваме за български парламент и за евродепутати. За кампанията, за технологията на изборите в подготовка и провеждане, ще говорим със Стоил Цицелков, от Обединението за честни избори и член на Обществения съвет на ЦИК. Европейската седмица на общественото здраве и акцентите..

публикувано на 12.05.24 в 14:05

Клуб "Неделя" на музикална вълна

Днес в предаването сме изцяло на музикална вълна. Първият ни събеседник е един невероятен пловдивски музикант, който е заслужно уважаван от всички познавачи в бранша! За нас  огромно удоволствие да ви представим виртуозния китарист Кръстьо Пънев- Къната- единственият българин , който е имал честта на чужда сцена да подгрява легендарните "Дийп Пърпъл"...

публикувано на 12.05.24 в 12:10

Изкуство и връзки в неделния „Шейкър“

Неделя е денят, в който ще си говорим подробно по темата за съвременните връзки и начина, по който се случват нещата. Различните видове връзки, които си имат и съответните имена. Говорим и за разбиранията по отношение на любовта и връзките, в различните възрасти. Елена Родимова е мой събеседник. С Елена Шахънска сме ви приготвили четвърти..

публикувано на 11.05.24 в 16:05

"Ден след ден" по стъпките на делника

В дъждовния петъчен следобед сме приготвили пъстра палитра от теми и сюжети. За първи път тази година има възможност да се повиши оценката от проведен държавен зрелостен изпит. Вече е в ход подготовката за провеждане на изпитите на 17 май по БЕЛ и на 20 май на задължителна втора матура. Повече ще научим от интервюто на Живка Танчева с Иванка..

публикувано на 10.05.24 в 14:46

"Вход свободен"- усмихнато и безоблачно

Сравнително хладно и мокро е днес за разглезените от априлските температури съграждани, но страшно няма- още утре ще се стопли пак и тенденцията към по- високи стойности ще се установи трайно. Какво пък- днес е петък, ще го изтраем някак си, важното е, че за уикенда прогнозите са повече от оптимистични! В Световния ден на физическата активност че бъдем..

публикувано на 10.05.24 в 09:45