Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

В "Срещи"-те разговор за Вазов и за мъдростта на древните

| обновено на 20.06.20 в 10:22

В поредната събота пореден разговор  за времето ни, за писането и за четенето, за Вазов.

Наближава 170- та годишнина от рождението му...

Тази събота в "Срещи" -те още: 

За мъдростта на древните ”ПРЕТЪРСИ ТЪМНИНАТА, НЕ БЯГАЙ ОТ НЕЯ”! 

Две поколения -  Мартин Касабов - около 30- те и аз - Людмила Сугарева на повечко от 2 х 30 в разговор за тази вихрушка, наречена наш живот.

Цялото предаване на Людмила Сугарева може да чуете в звуковия файл.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

С две представления празнуват "Шарж"

Две представления с вход свободен са предвидили младите актьори и ръководители на Театрална къща "Шарж", за да отпразнуват своя четвърти рожден ден. Захарина Тонева и Георги Димов ръководят две групи - една за деца и друга за тийнейджъри, а отскоро Театрална къща "Шарж" има и своя редовният курс по Импровизационни умения.  Първата пиеса част от..

публикувано на 22.05.24 в 14:02

Великите европейци - Джефри Чосър

Като споменах прочутата древна обител в Кентърбъри, накъдето през една луда пролет се отправят героите на Джефри Чосър – ето и малко исторически и географски бележки за онова време и място. След битката при Хейстингс през ХІ век норманите на Вилхелм - или Уйлям - Завоевателят превземат Англия. Тук те се смесват с датските викинги,..

публикувано на 22.05.24 в 10:10

Веселин Куртев се завръща в галерия "Савов" с нова изложба

Художникът Веселин Куртев открива изложба рисунки в галерия „Савов“ от 18:30 ч. Тя носи името „Зарвъщане“ и се състои от 25 изчистени и концентрирани картини. Те разделени в три цикъла. Един от циклите е повлиян от албума на музиканта Теодосий Спасов „Рибите се моят за дъжд“. Рисунките са рисувани през последните 2 години.  Изложбата „Завръщане“..

публикувано на 22.05.24 в 07:22

Връчват наградите "Пловдив" за принос в изкуството и културата

Церемонията е от 18,30 ч. в Драматичния театър.  Призът се връчва в 12 категории в различни сфери на културата и изкуството.  Традиционно престижното отличие се връчва в навечерието на 24 май – Деня на светите братя Кирил и Методий, на българската азбука, просвета и култура и на славянската книжовност.  Началото е поставено през далечната 1969..

обновено на 22.05.24 в 06:55
Реставраторът Никола Стоянов

Показват до дни реставрираната Източната порта на Филипопол

Най-широката запазена улица от римско време, 13 метра и 20 сантиметра, от  II – III век  по нашите земи се намира в Пловдив. Тя започва от Източната порта и  е свързвала пристанището на река Хеброс с центъра на града. Обектът е част от проекта „По крепостните стени на Филипопол“ и ще бъде открит за посещения до края на май. Реставраторът..

публикувано на 21.05.24 в 11:49