Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

"Точно днес" на чисто и напред към месеца

1 септември е дата, след която добавяме: начало за важни новини и събития. 

Официално ще бъдат раздадени наградите Пловдив, символно на 1-ви, но с отлагане заради коронакризата с три месеца. Веселина Пеева с репортаж за знаците, творците и продължението.

Нели Бистрашка ще ни разходи до Стария град, за да чуем преди да видим Националните есенни изложби "Места до поискване", тя разговаря с куратора Галина Лардева.

Синоптикът на НИМХ  Красимир Стоев казва прогнозата за времето през септември в 7. 20 часа по Радио Пловдив.

Галя Митева с репортаж за училищата посланици в ЕП и кризата с Ковид-19.

И още от темите:

Защо се стигна до протест в Калофер, водата и недоволството на хората там, разказва кметът Румен Стоянов.

ДПС заявиха категорчност в избора си да не подкрепят проекта за нова Конституция на ГЕРБ. Позиция по темата на журналиста Тайфур Хюсеинов от сайта "Обзор нюз".

Ваксината срещу коронавируса, механизмите за достъп към нея, мобилизираните ресурси на Европа, коментар на доц. д-р Андрей Чорбанов, директор на департамент „Имунология“ в Института по микробиология на БАН.

"Точно днес" ще е във времето от 7.00 до 9.30 часа, бъдете с нас!



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

"Точно днес" на 18 юни

Вторник сутрин по горещите и актулни теми. С покачване на градусите стартира новия политически сезон, а седмицата ще даде отговор на важния въпрос - ще има ли правителство или ни очакват нови избори на есен. Първата политическа сила започна преговори с парламентарно представените партии, а след ден и новото 50 НС трябва да започне работа. Коментираме с..

публикувано на 17.06.24 в 16:49

Пътища и безпътици в "Ден след ден"

Как се променя трафика в Пловдив след затварянето на Бетонния мост? Как ще се промени и след пускането на влакове към Карлово и бариерите при прелезите на "Пещерско шосе", "Свобода" и ул. "Шести септември"? А промени ли се вече проблемът с липсата на работещи климатици в градския транспорт? Въпроси, на които продължаваме да търсим отговор - и в..

публикувано на 17.06.24 в 15:00

"Вход свободен" - начало с музика и театър

Понеделник е традиция за планове, задачи, стрес и напрежение. Не спираме този наложен ход, само добавяме глъдка смисъл и красота, свежест и надежда в делника!  За новият сингъл IO , говорим с Георги Линдев, познат повече чрез един от проектите си Kan Wakan. Ще чуем и песента, която зад позитивното звучене, поставя сериозни въпроси за бъдещето на човека...

публикувано на 17.06.24 в 09:30

"Точно днес" - от трафика до църковните артефакти

В утрото на 17 юни говорим за профилактичните прегледи, за трафика в Пловдив и политиката на местно ниво. Обръщаме поглед и към ценни църковни артефакти от далечното минало. Ето темите и събеседниците: И в разгара на лятото пътните ремонти, а от там и проблемите с трафика, продължават. Отвориха за движение ремонтираната..

публикувано на 16.06.24 в 17:00

Клуб "Неделя" - посветени на словото

Днес в предаването ви срещаме  с писателя и радиоводещия Петър Краевски, когото познавате и от ефира на Радио Пловдив. Говорим за годините радио и телевизионна кариера, лабиринтите на вдъхновението, лириката в общуването и хумора на битието. Вторият ми гост е жива легенда на журналисиката, летописец на Пловдив и пазител на историческата памет на града..

публикувано на 16.06.24 в 12:40