Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

В опозиция и заедно в политиката и изкуството - "Точно днес"

Какво ще се случи този септември, ако  прогнозираме по началото му?

 В горещия  климат на предела на лятото и есента  са въпросите за неясния политически климат,  нажежените политически страсти, твърдите партийни позиции и  трудните решения за най-важния закон на държавата  на фона на гневните гласове от улицата.

240 депутати ще се съберат отново  за дебат  в нова сграда и с въпрос да се свика ли Велико народно събрание. А отвън протестиращите продължават да искат оставки и отправят закана за „Велико народно въстание“ под прозорците на властта и за блокиране работата на депутатите.

 Доколко бъдещето на държавното управление е въпрос  единствено на аритметика и ще покажат ли гражданска и политическа зрялост дебатиращите в Парламента и хората от улицата.

Събеседници – депутатът от ГЕРБ Александър Иванов и от името на „отровното трио“ -  политическият пиар Арман Бабикян.

Повече средства от Европейския социален фонд+ за младежка заетост и мерки за децата са предвидени за страната ни в следващия седемгодишен програмен период.  Кои са новостите в регламента на ЕСФ+ , включващ промяна от 10% на 15% ресурс за целенасочени мерки за стимулиране на младежката заетост и ранно детско развитие -  чуйте от евродепутата Радан Кънев в рубриката Евранет+.

На 25-годишния си юбилеен рожден ден пловдивската галерия „Възраждане“ представя магичната изложба на художника Петър Мичев – Педро под надслов „Образи от седмото небе“. За времето на постигнати надежди  с чувство на удовлетворение  - галеристката Красимира Алексиева и художникът  Петър Мичев.

А в минутите за култура след 9 – чуйте втората част от разказа на Пламен Асенов  за недостижимия музикален „връх“  Йохан Себастиан Бах в рубриката „Великите европейци“   




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

Спирки по пътя "Ден след ден"

Безкрайното търпение ражда мълниеносни резултати. Пловдивчани, заредете се с олимпийско търпение поне до Коледа! По обед утре се спира движението по Бетонния мост за ремонт, който ще продължи шест месеца.  Утре е събота, лято е и движението е по-ограничено  – така кметът Костадин Димитров мотивира решението на общината. Той дори се превърна в..

публикувано на 14.06.24 в 14:39

Силен петък с „Вход свободен“

Днес говорим с най-силния българин, полицаят Мариян Димитров от Пловдив, който ще се опита да постави нов рекорд, като издърпа три закачени един за друг локомотива, с общо тегло 250 тона, със собсвени сили. Събитието е тази събота, 15 юни, от 11.30 на Интермодален терминал, село Златитрап. Очаква ни и ефирна среща с Марина Иванова, автор на..

обновено на 14.06.24 в 09:33

Юнски решения - "Точно днес"

Отново в политическия дневен ред е съставянето на правителство. Спечелилите изборите ГЕРБ обявиха, че искат експертен кабинет. Остава евроатлантическите партии да заявят подкрепа и преди лятната ваканция да се сформира новото управление. За нагласите говорим със социолога доц. Алексей Пампоров . Елена Крушкова разговаря с д-р Александър Симидчиев , за..

обновено на 13.06.24 в 17:01

"Ден след ден" на 13 юни

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов даде отговор на част от въпросите около съставянето на правителство след изборните резултати-той няма да е премиер, но позицията трябва да заеме човек от партията, търси се експертен формат, но основните позиции да заемат хора от ГЕРБ. Започват разговори с останалите партии в парламента. Анализаторът Кузман Илиев,..

публикувано на 13.06.24 в 14:31

С грижа за човека и природата във „Вход свободен“

Грижим се за себе си и околната среда, този четвъртък. Ателие с екологична насоченост „Пътят на отпадъка“, за деца от 8 до 12 години. В петък, 14 юни, от 17 часа. Водещ на събитието е Цветелина Гарелова. Тя ще ни разкаже повече, след 13.30 часа. Гостува ни и г-н Пламен Попов. Поводът е началото на записването, за новото издание на националната..

публикувано на 13.06.24 в 09:30