Българско национално радио © 2022 Всички права са запазени

"Звукът на киното" припомня, че "Совите не са това, което са"...

| обновено на 11.10.20 в 09:58

В събота и неделя в "Звука на киното" отново ще слушаме музиката на един от световноизвестните филмови композитори - Анджело Бадаламенти. Ще ви предложим саундтрака на новите епизоди на сериала "Туин Пийкс". 

Филмът на Дейвид Линч и Марк Фрост продължава историята 25 години след смъртта на една от основните персонажи в провокативния сериа, донесъл световна слава на своите автори, Лора Палмър.

Иначе безспорно, че част от успехът на "Туин Пийкс", излъчван в началото на 90-те години, беше и благодариен на чудесната и запомняща се музика на Анджело Бадаламенти, който беше отлина за нея с награда "Грами". 

"Музиката винаги е играла огромна роля в творенията на Линч и му помага да създаде натрапчивата, призрачна атмосфера на оригиналния “Туин Пийкс”. Това се отнася и за новата версия на сериала. Подобно на сюжета, песните се представят с развитието на сезоните".

"Туин Пийкс" не е еднствият съвместен проект на  Анджело Бадаламенти и Дейвид Линч. Тандемът работи заедно по лентите "Синьо кадифе", " "Мълхоланд Драйв"  и "димо сърце", чийто саундтрак ви предложихме предната седмица в "Звукът на киното". 

Музиката, използвана в новия сериал, е издадена в саундтрак в две части от Rhino Entertainment.

Още от категорията

"Точно днес" - изборна спирала и военен конфликт

Сряда сутрин започва с коментари и анализи на темите от деня. Започваме след новините в 6 часа и сме до 9:30 часа. Посрещаме утрото с политика – международна и вътрешна. И това не е никак случайно, тъй като войната в Украйна настъпи в нова фаза, а краят на седмицата у нас ще завърши с поредните предсрочни параламентари избори. Как е..

публикувано на 27.09.22 в 16:12

Отклонения и изключения „Ден след ден“

На 27-ми септември лекарите се борят за живота на 2- годишно дете, жертва на жестоко насилие, а най- големият производител на ябълки у нас каза сбогом на бизнеса си. Разказът на институциите за поредния случай на насилие, както и експертното мнение на психиатъра д-р Веселин Герев за причините за агресията на осиновителката на детето ще са..

публикувано на 27.09.22 в 14:35

"За Хайваните с любов" в "Следобед с Едит"

Вторник е, сладури! 🥳 Време е за неистови звуци от животинското царство! 🙉 ➡ Включи се в играта "За хайваните с Любов!" 😻 Днес, между 14 и 15ч. се ослушвай много внимателно.👂 В ефира на Радио Пловдив ще чуеш стенания от различни създания, а твоята задача е да познаеш - Кое е това животно, само по звуците, които издава! 🤔 Разбира се,..

публикувано на 27.09.22 в 13:00

Спортуваме във „Вход свободен“

За осма поредна година, на 30-ти септември, ще се проведе Европейският ден на спорта в училище. Той се случва всеки последен петък на месец септември и се координира от сдружение „BG Бъди активен“. Неговата цел е да запознае децата с нови възможности за спортни занимания, да насърчи интереса им към здравословния начин на живот и да ги мотивира да се..

обновено на 27.09.22 в 09:39

Новините с коментар "Точно днес"

Седмицата ще завърши с изборния ден. На финала на кампанията за нейния смисъл и дух ще говорим със социолога Боряна Димитрова. Доколкото социологическите сондажи са сходни в прогнозите си, новият парламент вече очертава физиономия. Въпросът е какво ще произведе сборът на прескочилите 4%- вата бариера. И още  - колко представително ще е  и на каква енергия..

публикувано на 26.09.22 в 17:07