Размер на шрифта
Българско национално радио © 2023 Всички права са запазени

"Звукът на киното" припомня, че "Совите не са това, което са"...

| обновено на 11.10.20 в 09:58

В събота и неделя в "Звука на киното" отново ще слушаме музиката на един от световноизвестните филмови композитори - Анджело Бадаламенти. Ще ви предложим саундтрака на новите епизоди на сериала "Туин Пийкс". 

Филмът на Дейвид Линч и Марк Фрост продължава историята 25 години след смъртта на една от основните персонажи в провокативния сериа, донесъл световна слава на своите автори, Лора Палмър.

Иначе безспорно, че част от успехът на "Туин Пийкс", излъчван в началото на 90-те години, беше и благодариен на чудесната и запомняща се музика на Анджело Бадаламенти, който беше отлина за нея с награда "Грами". 

"Музиката винаги е играла огромна роля в творенията на Линч и му помага да създаде натрапчивата, призрачна атмосфера на оригиналния “Туин Пийкс”. Това се отнася и за новата версия на сериала. Подобно на сюжета, песните се представят с развитието на сезоните".

"Туин Пийкс" не е еднствият съвместен проект на  Анджело Бадаламенти и Дейвид Линч. Тандемът работи заедно по лентите "Синьо кадифе", " "Мълхоланд Драйв"  и "димо сърце", чийто саундтрак ви предложихме предната седмица в "Звукът на киното". 

Музиката, използвана в новия сериал, е издадена в саундтрак в две части от Rhino Entertainment.

Още от категорията

„Точно днес“ - оптимистичНо с темите от новата седмица

Първият работен ден започваме с най-важните теми за Пловдив и страната, и оптимистичен поглед към тях. Във времето до 9.30 часа ще чуете: Ще се превърне ли вторият по големина град в една от най-привлекателните инвестиционни дестинации през тази година? Заместник-кметът на Пловдив Стефан Стоянов с отговор на този въпрос. Политическа..

обновено на 29.01.23 в 16:59

Театър и поезия в Клуб "Неделя"

Днес в предаването ще ви срещнем с режисьора Златомир Молдовански и драматурга Иво Сиромахов. В навечерието на пловдивската премиера на новия им спектакъл "Българската литература- накратко" двамата творци ще споделят пред слушателите  за работата и вълненията около раждането  на пиесата. През смях и горчива ирония „Българската литература накратко“..

публикувано на 29.01.23 в 12:45

Сестра Юлита в „Добро утро, ден!“

Тази седмица в „Добро утро, ден!“ ни гостува игуменката на Мулдавския манастир „Света Петка“ над Асеноврад. Тя е единственият засега обитател на манастира, който е създаден още през 14 век. В момента там се извършва голям ремонт, който се очакваше от дълги години, след като през 2010 година част от него пострада при пожар. Сестра Юлита..

обновено на 29.01.23 в 10:22

Неделя сутрин, време за „Шейкър“

Движим се към целта и не си гледаме в краката. Идва февруари. Мистичен ще е този февруари и много социален, за разлика от други години. Подробностите в астро бюлетина, със Стефи Недевска. Инертността и мързелът може да са най-големите ни врагове, затова ще се погрижим и за тях с етно кардио, фет файт и калистеника. Мои гости са..

публикувано на 28.01.23 в 17:05
Домашен щурец

Щурци, води и панаири в "Ден след ден"

Карловските села отново са застрашени от наводнения. Месеци след разрушителната стихия през септември миналата година отново бе обявено бедствено положение за Богдан и Каравелово - с превантивна цел. Сутринта багерите започнаха да премахват наносите от речните корита, а следобед трима министри решиха да проверят на място какво се случва...

публикувано на 27.01.23 в 14:54