Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

„Точно днес“ на 20 октомври 2020 година

| обновено на 19.10.20 в 17:31

Понякога месеците  може да  се броят   не според датите,  а според красотата на пейзажите в календарните снимки.  Година, месец, ден - два / напред-назад,  какво значение има, след като може да въобрази друга реалност – позитивна, естетическа.  При това безплатно. Но не всеки получава този шанс. 

Точно днес нямаме такива  изкушения, нито намерения. А ето какво: 

Получиха ли джипитата и аптеките  отдавна обещаните противогрипни ваксини. Не/заплащане, количества, интерес. Разговор с общопрактикуващия лекар д-р Кирил Еленски и Димитрия Стайкова председател на Регионалната фармацефтична колегия в Пловдив и собственик на аптека.

Каква е ситуацията с Ковид 19 в   карловскита общинска болница  в  Карлово. Интервю с управителя д-р Христо Пелев.  

За Полша след 12 години.  Промяната и съизмерването. Разказва музикалният редактор в Радио Пловдив Милко Петров, завършил Църковна музикология в университета „Кардинал Стефан Вишински“ във Варшава.

В зона Култура  -  диригентът Максим Ешкенази за мултимедийния  концерт „Кино и класика“ с участието на цигуларката  Мила Георгиева и пианиста  Георги Черкин. Концертът е от програмата на  „Европейски музикален фестивал“ в Пловдив.  

В „Добро утро, ден!“ продължава срещата с Кирил Пенчев първи кларинет в Пловдивската опера. 




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

„Точно днес“ по линиите на напрежението и превенцията

В утрото на 16 май говорим по важните теми за Пловдив и страната, ето какво ще чуете във времето до 9.30 часа: За напрежението сред работещите в държавните висши учебни заведения и дали то е туширано с отпуснатите допълнително средства за заплати ще говорим с доцент Боряна Иванова , ректор на Аграрен университет-Пловдив. Ваксините ли..

обновено на 15.05.24 в 16:57

Протести и финал "Ден след ден"

Нелепата ситуация, в която одобрени средства за увеличение на заплатите се бавят, накара университетите да проведат национален протест.Той ще бъде на 20 май пред Министерството на финансите, което все още не е представило пред правителството нужното постановление. Ще чуем реакции на представители на пловдивски висши училища-Борислава Костова от ПУ..

обновено на 15.05.24 в 14:33

Музика и поезия във "Вход свободен"

Оставаме врени  на традицията в сряда  да спорим и обсъждаме, да търсим  смисъл и добро в рубриката "За и против".  Денят е дъждовен, но календара от събития не се влияе от дъжда!  Ще ви запознаем с младата и талантлива поетеса и певица Наталия Георгиева,  която се среща със своите  почитатели днес, в едно събитие с вход свободен, извън шума и..

публикувано на 15.05.24 в 09:30

„Точно днес“ с поглед към посоките на 15 май

В утрото на 15 май поемаме по посоките, които ни носи новият ден – говорим за археология, образование, фокусираме се и върху усилията на страната ни да влезе в еврозоната, отиваме и до космоса. Ето и акцентите: Пренасяме се на територията на Пловдивския университет „Паисий Хилендарски“. Поводът е 20-та годишнина на Философско-историческия..

публикувано на 14.05.24 в 16:49

Скорост и спирачки в "Ден след ден"

Катастрофата на бул. "Руски" зададе за пореден път въпроси, на които все още няма еднозначен отговор. Защо отново говорим за висока скорост, която води толкова бързо до трагичната загуба на човешки живот?  Има ли противодействие за видеоклиповете в социалните мрежи, които създават един нов, различен начин на подражание и развиват не отговорност зад..

публикувано на 14.05.24 в 14:58