Размер на шрифта
Българско национално радио © 2023 Всички права са запазени

Бонд! Най-доброто от Джеймс Бонд в "Звукът на киното"

| обновено на 08.11.20 в 10:10

Тази събота и неделя отдаваме заслужена почит на сър Шон Конъри с подборка от най-добрата музика, създавана за филмите от поредицата за легендарния разузнавач Джеймс Бонд.

Едва ли е нужно да казвам, че Шон Конъри записа името си в историята на киното с едно от емблематичнните превъплъщение в ролята на британския таен агент "в служба на Нейно величество".

Иначе осем души са влизали в ролята на легендарния 007 през близо 60-те години, откакто се снимат филмите по романите, създадени от Иъ Флеминг.

Любопитно е, че авторът на романите, първоначално не харесва Шон Конъри, който тогава е непрофесионален актьор. Според Флеминг, на Конъри му липса изтънчеността на тайния агент. Въпреки това Шон Конъри така добре "Песва" на ролята, че и до днес любители на кино поредицета, които смятат, че няма по-добър Бонд от Конъри.

В "Звукът на киното" ше чуете песни от филмите за Джеймс Бонд. Сред изпълнителите на тези песни са звезди като Мадона, Адел, Том Джоунс, Шърли Беси, Пол Макартни. Така че преживяването ще е вълнуващо, не го пропускайте - в събота след новините в 8.00 и още веднъж в неделя след 15.00 часа-.
БНР подкасти:

Още от категорията

На 6 юни "Точно днес"

Седмицата трябва да даде очакваните отговори и прогнози за най-коментираните събития - за редовното правителство, което НС ще гласува днес, за финансите и бюджета, за здравето и профилактиката и за лятното настроение - музика, танци, изложби в културния афиш на Пловдив.  Ето и гостите в програмата ни до 9.30. - Политологът Георги Киряков преди..

обновено на 05.06.23 в 16:59

"Ден след ден" на 5 юни

Висшият съдебен съвет реши, че е допустимо искането за предсрочно освобождаване на главния прокурор Иван Гешев. То бе направено от четирима членове на прокурорската колегия на съвета с аргумента, че със свои изказвания Гешев уронва авторитета на съдебната власт. С Марин Божков от програма „Достъп до правосъдие“ ще говорим за това докъде може да..

публикувано на 05.06.23 в 14:40

"Вход свободен" в Международния ден на околната среда

На 5 юни светът отбелязва Денят на околната среда и отдава значимото към важността на този ден в календара с редица прояви и събития. От 1972 г. насам, тогава когато е проведена и първата международна среща по въпросите на околната среда, днес посланието остава също толкова важно и до днес - "Само една планета". В тази връзка и с мисъл за това, което ни..

публикувано на 05.06.23 в 09:35

"Точно днес" за климата в политиката и земеделието

Началото на юни е, преполовяваме годината, а въпросите без отговор си остават същите като преди две години - ще успее ли 49-то НС най-накрая да сформира редовно правителство и каква е съдбата на бюджет 2023, който определя финансовите параметри на здравната каса.  Бурни политически страсти белязаха втория мандат - споразумение за ротации, изтекъл..

публикувано на 04.06.23 в 17:00

Социална политика и музика дискутираме в Клуба

Доскорошният регионален директор на Териториално поделение на НОИ в Пловдив - Розалия Джинева, и основателят и диригент на Биг бенд „Пловдив“ Николай Гешев са днешните гости в Клуб "Неделя“. В първия час на предаването с г-жа Джинева ще си говорим за социална политика, и докъде стигна пенсионна реформа, за най-куриозните случаи в нейната..

публикувано на 04.06.23 в 15:40