Българско национално радио © 2022 Всички права са запазени

Бонд! Най-доброто от Джеймс Бонд в "Звукът на киното"

| обновено на 08.11.20 в 10:10

Тази събота и неделя отдаваме заслужена почит на сър Шон Конъри с подборка от най-добрата музика, създавана за филмите от поредицата за легендарния разузнавач Джеймс Бонд.

Едва ли е нужно да казвам, че Шон Конъри записа името си в историята на киното с едно от емблематичнните превъплъщение в ролята на британския таен агент "в служба на Нейно величество".

Иначе осем души са влизали в ролята на легендарния 007 през близо 60-те години, откакто се снимат филмите по романите, създадени от Иъ Флеминг.

Любопитно е, че авторът на романите, първоначално не харесва Шон Конъри, който тогава е непрофесионален актьор. Според Флеминг, на Конъри му липса изтънчеността на тайния агент. Въпреки това Шон Конъри така добре "Песва" на ролята, че и до днес любители на кино поредицета, които смятат, че няма по-добър Бонд от Конъри.

В "Звукът на киното" ше чуете песни от филмите за Джеймс Бонд. Сред изпълнителите на тези песни са звезди като Мадона, Адел, Том Джоунс, Шърли Беси, Пол Макартни. Така че преживяването ще е вълнуващо, не го пропускайте - в събота след новините в 8.00 и още веднъж в неделя след 15.00 часа-.
Още от категорията

Огнено и страстно време "Точно днес"

Пожароопасно време се очертава през следващите месеци не само в гората, но и в политиката. Предстоят нови избори със стари играчи и всичко това на фона на протести срещу служебното правителство и необходимостта от овладяване на енергийната криза. За политическите ходове и сметки преди изборите, както и за възможните коалиции ще говорим с..

обновено на 09.08.22 в 16:15

"Добро утро, ден!" с д-р Васил Паница

Тази седмица в рубриката „Добро утро, ден!“ ни гостува доц. д-р Васил Паница – съдов хирург, политик -  два пъти депутат от ОДС и ДСБ в 39 и 40 НС и запален ловджия –от 10 години председател на Ловно-рибарско дружество „Сокол“. Сега вече пенсионер, които обаче продължава да практикува.  Казва, че обича сутрините, защото споделя разходката с двете..

обновено на 09.08.22 в 15:43

Нагорещен "Следобед с Едит"

Здравейте, приятели! 💓 🗓 Пада лист от календара, изпълнен със слънце, айляшко настроение и лежерно-споделен следобед. 🍹 В предаването днес си говорим за тайните сватби на звездите и защо това се превърна в модерно начинание, колко къс беше най - късият ден тази година и кои са най - употребяваните думи по света и у нас. 🤔 Ако направя такава класация,..

публикувано на 09.08.22 в 13:00

Да хванеш момента с „Вход свободен“

„В живота на човек има два важни момента, да издебнеш момента и да не изпуснеш момента“. Говорим за събитието „Международен ден на младежта“, в Младежки център Пловдив. Този петък, от 18 часа, в зала „Метеора“. Разговор с Калина Дамянова, младежки работник. В рубриката „Брейнсторминг“ гостува Лидия Петкова, влогър и коуч. Тя ни споделя за..

обновено на 09.08.22 в 09:43

"Точно днес" на 9 август - да подредим деня

Различни посоки и теми събираме във вторник сутрин и търсим отговори на важни въпроси за здравето, управлението на държавата, градската среда  и опазване на културното наследство на Пловдив. - за поредната ковид вълна, скритата заболеваемост и мерките  - през погледа на семейните лекари - говорим с д-р Георги Цигаровски, председател на Районната лекарска..

обновено на 08.08.22 в 16:40