Размер на шрифта
Българско национално радио © 2022 Всички права са запазени

Бонд! Най-доброто от Джеймс Бонд в "Звукът на киното"

| обновено на 08.11.20 в 10:10

Тази събота и неделя отдаваме заслужена почит на сър Шон Конъри с подборка от най-добрата музика, създавана за филмите от поредицата за легендарния разузнавач Джеймс Бонд.

Едва ли е нужно да казвам, че Шон Конъри записа името си в историята на киното с едно от емблематичнните превъплъщение в ролята на британския таен агент "в служба на Нейно величество".

Иначе осем души са влизали в ролята на легендарния 007 през близо 60-те години, откакто се снимат филмите по романите, създадени от Иъ Флеминг.

Любопитно е, че авторът на романите, първоначално не харесва Шон Конъри, който тогава е непрофесионален актьор. Според Флеминг, на Конъри му липса изтънчеността на тайния агент. Въпреки това Шон Конъри така добре "Песва" на ролята, че и до днес любители на кино поредицета, които смятат, че няма по-добър Бонд от Конъри.

В "Звукът на киното" ше чуете песни от филмите за Джеймс Бонд. Сред изпълнителите на тези песни са звезди като Мадона, Адел, Том Джоунс, Шърли Беси, Пол Макартни. Така че преживяването ще е вълнуващо, не го пропускайте - в събота след новините в 8.00 и още веднъж в неделя след 15.00 часа-.
БНР подкасти:

Още от категорията

"Вход свободен" в предпразнично настроение

Само след две седмици е Коледа. Краят  на 2022-ра чука на вратата, а хората вече са в празнично очакване, опитвайки се да забравят поне за малко сложната ситуация и тревогите за бъдещето. Джингълбелсове звънят щастливо от всяка тонколона и дядо Коледа нетърпеливо наднича от всеки екран, репетирайки жизнерадостното си "ХО-ХО-ХО!". Какво пък, заразително..

публикувано на 09.12.22 в 09:50

Политически и икономически вълнения „Точно днес“

В утрото на 9 декември, в което отбелязваме деня на Света Анна, говорим за реално случващото се у нас. Във времето от 6 до 9.30 часа ще чуете: Обречени ли са опитите за съставяне на правителство с първия мандат? Разговорите на номинирания за премиер от ГЕРБ-СДС професор Николай Габровски засега не дават подкрепа, ще се случи ли..

публикувано на 08.12.22 в 15:12

"Ден след ден" да бъдеш или не... в Шенген

Продължава заседанието на Съвета на ЕС по правосъдие и вътрешни работи в Брюксел. На него министрите на вътрешните работи на страните членки на евросъюза трябва да вземат окончателно решение за приемането на България, Румъния и Хърватия в Шенген. Решението за разширяването на Шенгенското пространство ще коментираме с бившия външен министър Ивайло..

публикувано на 08.12.22 в 14:45

Коледни вълшебства с „Вход свободен“

Честит празник, на всички студенти! Идва и Коледа, нещо хубаво сме ви приготвили, с певицата Веси Пашалиева. Говорим за новата ѝ песен „Коледни вълшебства“. Йовка Танчовска, преподавател в ОУ „Елин Пелин“ ни гостува, за да разкаже за една прекрасна инициатива в училището, свързана с децата и техните извънучилищни занимания...

публикувано на 08.12.22 в 09:30

"Точно днес" на 8 декември - празнично и прозаично

Студентите у нас са над 200 000. Това било  по-малко от половината (48%) от определения от Националната агенция за оценяване и акредитация общ капацитет на всички висши училища в страната, които имат места за 415 472 студенти. Така стоят нещата пред 21 век. Повече за празника и за обучението след пандемията ще каже Виктория Палигорова , председател на..

публикувано на 07.12.22 в 15:17