Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Спорен понеделник с „Вход свободен“

| обновено на 30.11.20 в 09:36

 Здравето е съвкупност от доста неща. Ще се погрижим за психологическите му аспекти, с помощта на ароматерапията. Но, ще си позволим да ви посъветваме и как да се отървете от главоболието. Ароматерапевтът Пролетина Михайлова е нашият човек.

По случай 5 декември, международния ден на доброволчеството, Ученическите съвети в Пловдив и Младежки център Пловдив, организират онлайн дискусия на тема „Младежкото /добро/творчество“. Ще има интересни игри и предизвикателства, за участниците. За събитието разговаряме с Николай Николов, от екипа на Младежки център. Всички между 15 и 29 години, могат да се включат. След 13 часа, повече информация за това.

Очаквайте и поредното издание на рубриката „Извънредни мисли“, на колегата Дарина Иванова. Както винаги, имаме и малко време за „Предразсъдъци и следразсъдъци“, с Жоро Пеев.

Започваме, след новините в 12.


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

„Точно днес“ с поглед към посоките на 15 май

В утрото на 15 май поемаме по посоките, които ни носи новият ден – говорим за археология, образование, фокусираме се и върху усилията на страната ни да влезе в еврозоната, отиваме и до космоса. Ето и акцентите: Пренасяме се на територията на Пловдивския университет „Паисий Хилендарски“. Поводът е 20-та годишнина на Философско-историческия..

публикувано на 14.05.24 в 16:49

Скорост и спирачки в "Ден след ден"

Катастрофата на бул. "Руски" зададе за пореден път въпроси, на които все още няма еднозначен отговор. Защо отново говорим за висока скорост, която води толкова бързо до трагичната загуба на човешки живот?  Има ли противодействие за видеоклиповете в социалните мрежи, които създават един нов, различен начин на подражание и развиват не отговорност зад..

публикувано на 14.05.24 в 14:58
Звездните пътешествия на Роси

"Вход свободен" с поглед към звездите

Пролетта не спира да си мени настроението и ни люшка в  крайностите от усмихнато слънчево към  демонстративно хладно, сякаш, за да потвърди категорично принадлежността си към женския род. Ние, човеците от умерения пояс, това го знаем отдавна и просто търпеливо поглеждаме календара, чакайки  със злорадо удоволствие настъпването на по- високите дати от..

публикувано на 14.05.24 в 09:50

На 14 май "Точно днес"

Вторник сутрин с темите от деня и коментари на важните събития, които следим.  -Какви са инвестициите в региона на едни от най-големите търговски компании в страната, колко работни места осигуряват, какви са бъдещите им планове за развитие в тази част на страната - отговор на този въпрос ще даде изследването  „Роля и социално-икономически принос на..

публикувано на 13.05.24 в 14:27

За транспортни неволи и памет говорим в "Ден след ден"

Двама младежи загинаха, а други двама се борят за живота си след ужасяваща катастрофа, която стана тази нощ на пловдивския булевард „Руски“.  Защо за пореден път се случва такова тежко пътнотранспортно произшествие на равен участък и без натоварено движение в центъра на Пловдив? Какво може да се направи, за да се предотвратят такива катастрофи?..

публикувано на 13.05.24 в 14:45