Българско национално радио © 2022 Всички права са запазени

Андреа Бочели носи радост и красота в "Звукът на киното"

| обновено на 11.12.20 в 14:04

В "Звукът на киното" предстои истинско удоволствие с изпълненията на Андреа Бочели. Тази събота и неделя ще ви предложим неговия студиен албум, посветен на киното - "Cinema". 

Както става ясно от името на албума, появил се на пазара през 2015-а година, той включва музика за познати и обичани филми. Сред емблематичните музикални композиции са произвадения, създадени за филми като Кръстникът, Гладиатор, Любовна История, Доктор Живаго, Закуска в Тифани, Животът е Прекрасен, Пощальонът и много други.

Андреа Бочели изпълнява песните като си партнира с Ариана Гранде и Никол Шерзингер.


"С албума Cinema изпълнявам своето желание, което съм таял в продължение на десетилетия", разказва Бочели и добавя "Ако филмите представляват 'фабрика за мечти', музиката, която като неделима част от тях се слива с тези мечти и допълнително усилва магията и емоцията на изживяването."

Andrea Bocelli - Cinema - Standard - Съдържание:

  MARIA from 'West Side Story'
  LA CHANSON DE LARA from 'Doctor Zhivago'
  MOON RIVER from 'Breakfast at Tiffany's'
  E PIU' TI PENSO duet with Ariana Grande from 'Once Upon a Time in America /Malèna'
  BE MY LOVE from 'The Toast of New Orleans'
  THE MUSIC OF THE NIGHT from 'The Phantom of the Opera'
  POR UNA CABEZA from 'Scent of a Woman'
  SORRIDI AMORE VAI from La vita è Bella'
  MI MANCHERAI from 'Il Postino'
  CHEEK TO CHEEK duet with Veronica Berti from 'Top Hat'
  BRUCIA LA TERRA from 'The Godfather'
  NO LLORES POR MÍ ARGENTINA from 'Evita'
  NELLE TUE MANI (NOW WE ARE FREE) from 'Gladiator'


Галерия

Още от категорията

Огнено и страстно време "Точно днес"

Пожароопасно време се очертава през следващите месеци не само в гората, но и в политиката. Предстоят нови избори със стари играчи и всичко това на фона на протести срещу служебното правителство и необходимостта от овладяване на енергийната криза. За политическите ходове и сметки преди изборите, както и за възможните коалиции ще говорим с..

обновено на 09.08.22 в 16:15

"Добро утро, ден!" с д-р Васил Паница

Тази седмица в рубриката „Добро утро, ден!“ ни гостува доц. д-р Васил Паница – съдов хирург, политик -  два пъти депутат от ОДС и ДСБ в 39 и 40 НС и запален ловджия –от 10 години председател на Ловно-рибарско дружество „Сокол“. Сега вече пенсионер, които обаче продължава да практикува.  Казва, че обича сутрините, защото споделя разходката с двете..

обновено на 09.08.22 в 15:43

Нагорещен "Следобед с Едит"

Здравейте, приятели! 💓 🗓 Пада лист от календара, изпълнен със слънце, айляшко настроение и лежерно-споделен следобед. 🍹 В предаването днес си говорим за тайните сватби на звездите и защо това се превърна в модерно начинание, колко къс беше най - късият ден тази година и кои са най - употребяваните думи по света и у нас. 🤔 Ако направя такава класация,..

публикувано на 09.08.22 в 13:00

Да хванеш момента с „Вход свободен“

„В живота на човек има два важни момента, да издебнеш момента и да не изпуснеш момента“. Говорим за събитието „Международен ден на младежта“, в Младежки център Пловдив. Този петък, от 18 часа, в зала „Метеора“. Разговор с Калина Дамянова, младежки работник. В рубриката „Брейнсторминг“ гостува Лидия Петкова, влогър и коуч. Тя ни споделя за..

обновено на 09.08.22 в 09:43

"Точно днес" на 9 август - да подредим деня

Различни посоки и теми събираме във вторник сутрин и търсим отговори на важни въпроси за здравето, управлението на държавата, градската среда  и опазване на културното наследство на Пловдив. - за поредната ковид вълна, скритата заболеваемост и мерките  - през погледа на семейните лекари - говорим с д-р Георги Цигаровски, председател на Районната лекарска..

обновено на 08.08.22 в 16:40