Размер на шрифта
Българско национално радио © 2023 Всички права са запазени

Андреа Бочели носи радост и красота в "Звукът на киното"

| обновено на 11.12.20 в 14:04

В "Звукът на киното" предстои истинско удоволствие с изпълненията на Андреа Бочели. Тази събота и неделя ще ви предложим неговия студиен албум, посветен на киното - "Cinema". 

Както става ясно от името на албума, появил се на пазара през 2015-а година, той включва музика за познати и обичани филми. Сред емблематичните музикални композиции са произвадения, създадени за филми като Кръстникът, Гладиатор, Любовна История, Доктор Живаго, Закуска в Тифани, Животът е Прекрасен, Пощальонът и много други.

Андреа Бочели изпълнява песните като си партнира с Ариана Гранде и Никол Шерзингер.


"С албума Cinema изпълнявам своето желание, което съм таял в продължение на десетилетия", разказва Бочели и добавя "Ако филмите представляват 'фабрика за мечти', музиката, която като неделима част от тях се слива с тези мечти и допълнително усилва магията и емоцията на изживяването."

Andrea Bocelli - Cinema - Standard - Съдържание:

  MARIA from 'West Side Story'
  LA CHANSON DE LARA from 'Doctor Zhivago'
  MOON RIVER from 'Breakfast at Tiffany's'
  E PIU' TI PENSO duet with Ariana Grande from 'Once Upon a Time in America /Malèna'
  BE MY LOVE from 'The Toast of New Orleans'
  THE MUSIC OF THE NIGHT from 'The Phantom of the Opera'
  POR UNA CABEZA from 'Scent of a Woman'
  SORRIDI AMORE VAI from La vita è Bella'
  MI MANCHERAI from 'Il Postino'
  CHEEK TO CHEEK duet with Veronica Berti from 'Top Hat'
  BRUCIA LA TERRA from 'The Godfather'
  NO LLORES POR MÍ ARGENTINA from 'Evita'
  NELLE TUE MANI (NOW WE ARE FREE) from 'Gladiator'


БНР подкасти:

Галерия

Още от категорията

На 6 юни "Точно днес"

Седмицата трябва да даде очакваните отговори и прогнози за най-коментираните събития - за редовното правителство, което НС ще гласува днес, за финансите и бюджета, за здравето и профилактиката и за лятното настроение - музика, танци, изложби в културния афиш на Пловдив.  Ето и гостите в програмата ни до 9.30. - Политологът Георги Киряков преди..

обновено на 05.06.23 в 16:59

"Ден след ден" на 5 юни

Висшият съдебен съвет реши, че е допустимо искането за предсрочно освобождаване на главния прокурор Иван Гешев. То бе направено от четирима членове на прокурорската колегия на съвета с аргумента, че със свои изказвания Гешев уронва авторитета на съдебната власт. С Марин Божков от програма „Достъп до правосъдие“ ще говорим за това докъде може да..

публикувано на 05.06.23 в 14:40

"Вход свободен" в Международния ден на околната среда

На 5 юни светът отбелязва Денят на околната среда и отдава значимото към важността на този ден в календара с редица прояви и събития. От 1972 г. насам, тогава когато е проведена и първата международна среща по въпросите на околната среда, днес посланието остава също толкова важно и до днес - "Само една планета". В тази връзка и с мисъл за това, което ни..

публикувано на 05.06.23 в 09:35

"Точно днес" за климата в политиката и земеделието

Началото на юни е, преполовяваме годината, а въпросите без отговор си остават същите като преди две години - ще успее ли 49-то НС най-накрая да сформира редовно правителство и каква е съдбата на бюджет 2023, който определя финансовите параметри на здравната каса.  Бурни политически страсти белязаха втория мандат - споразумение за ротации, изтекъл..

публикувано на 04.06.23 в 17:00

Социална политика и музика дискутираме в Клуба

Доскорошният регионален директор на Териториално поделение на НОИ в Пловдив - Розалия Джинева, и основателят и диригент на Биг бенд „Пловдив“ Николай Гешев са днешните гости в Клуб "Неделя“. В първия час на предаването с г-жа Джинева ще си говорим за социална политика, и докъде стигна пенсионна реформа, за най-куриозните случаи в нейната..

публикувано на 04.06.23 в 15:40