Размер на шрифта
Българско национално радио © 2023 Всички права са запазени

Най- доброто от Клуб "Неделя" през 2020

Днес в предаването ви представяме подбрана ретроспекция от срещите ни в ефир през годината. 

Неповторимата Божана Апостолова разказва за  приятелството си с Вера Мутафчиева, живота, посветен на литературата и светли спомени за цяла плеяда български творци.

Писателят  Йордан Велчев споделя мисли за Пловдив като хилядолетен жив организъм, ласкав уют и мост между Изтока и Запада.

Пътешественикът д-р Борислав Милев обяснява защо градът ни има собствена, уникална гравитация и ни кара да се връщаме в него отново, и отново.

Ювелирът на думите Николай Йлчевски говори за късчетата живот и красота, които са  събрани в неговата книга "Репортажи от нищото".
Започваме в 16 часа!

Още от категорията

Есенни мотиви "Точно днес" на 5 октомври

Четвъртък сутрин теми с продължение и актуални въпроси : -Какво приеха депутатите при второ четене на Закона за управление на етажната собственост - какво се променя за собственици и наематели на жилища както и за домоуправителите - професионални или не. Питаме  Лилия Чолакова, член на Управителния съвет на Асоциация на дружествата, управляващи етажна..

публикувано на 04.10.23 в 15:59

Между изпълнимото и нереалното в „Ден след ден“

Изпълнимо или не е спорaзумението между властта и синдикатите от сектор „Енергетика“? Споровете около този въпрос са  сред депутати и министри, а протестиращите продължават вече шести ден с блокадата на автомагистрала „Тракия“. От отговора на въпроса и края на обсъжданията в  пленарната зала на Народното събрание, зависи дали ще продължат..

публикувано на 04.10.23 в 14:55

Динамична сряда във "Вход свободен"

В средата на работната седмица сме заредени и мотивирани за действие, но и отворени за красотата и смисъла, които ни носи досега с изкуството.  В "За и против" с колегата Дора Башакова разглеждаме поредна тема, оставайки обективни и градивно настроени.  Гостува ни Милка Толедова - диригентът на Хора на пловдивските момчета, с покана за предстоящата..

публикувано на 04.10.23 в 09:30

Енергетика, история, изкуство - "Точно днес"

В средата на седмицата темите „Точно днес“ са заредени с електричество с представителна базова мощ, заради начина, по който отдавна ги изговарят засегнатите от тях в най-значимите сфери на обществения живот. Сложното уравнение между енергийна независимост и екология, политически действия и социални мерки, национални интереси и европейска..

публикувано на 03.10.23 в 17:07

Истини и неистини „Ден след ден“

Лъжа ли е зеленото бъдеще на Европа? А на света? В чии ръце зелената идея се превръща в оръжие и за какви цели? Енергетиката е заредена догоре с политически сметки и с лобита зад кадър. Споровете са многопластови. Чуваме сблъсък на тези, но хората трудно се ориентират, защото ги бомбардират с числа и цени. Дали обаче изчисленията са чисто..

публикувано на 03.10.23 в 14:49