Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Големите хотели ще затворят, ако мерките бъдат удължени

„Ако противоепидемичните мерки бъдат удължени и след 21 декември, в Пловдив първо ще пострадат големите хотели. Това заяви в интервю за предаването "Точно днес" на Радио Пловдив Еньо Енев, председател на Сдружението на хотелиерите и ресторантьорите „Тракия“. Той припомни, че националната асоциация преди дни изпрати писмо до премиера Бойко Борисов, с което се настоява ресторантите в хотелите да бъдат отворени. Според Енев малките хотели могат да издържат малко по-дълго.

„В момента хотелите са като отворено летище, но от него не излитат самолети. Настояваме ресторантите към хотелите да бъдат отворени. Хората, които отиват на почивка или да нощуват там, имат нужда да се хранят“, каза Енев.

Той прогнозира фалит на хотели в Пловдив.

„Очаквам след 21 декември, ако бъдат удължени мерките, хотелите по веригата да тръгнат като домино и да започнат да затварят един след друг, защото разходите са постоянна величина и те си вървят“, каза Еньо Енев.

В случай, че мерките наистина бъдат удължени, от БХРА настояват за спешно изработване на схема за компенсиране на собственици на заведения и хотели, за да се избегнат масови фалити. От организацията смятат, че финансовата помощ от държавата трябва да бъде в размер на минимум 30 на сто от оборота за периода на затваряне от предходната година.

Цялото интервю с Еньо Енев можете да чуете в звуковия файл.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

IV-то издание на ТексТейлър Експо започва в Пловдив

Международното изложение за текстил и мода "ТексТейлър Експо 2024" ще се проведе от 26 до 28 септември 2024 г.  Изложителите ще са от 8 държави - Белгия, България, Индия, Испания, Италия, Пакистан, Румъния и Kитай.  Посетители идват от 21 държави - Австрия, Бангладеш, Бруней, България, Великобритания, Германия, Индия, Испания, Италия, Китай, САЩ,..

публикувано на 26.09.24 в 07:15

Следете корпоративния вот, той е по- опасен от купения

Купеният вот е нещо лошо, но следете копоративния, който е не малко опасен, каза  в Пловдив лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов.  Като пример за корпортивна зивисимост той цитира Плана за възстановяване, в който опонентите му не са се посвенили да сложат олигарсите в Плана за възстановяване за милиони евро, който Борисов нарече „списък на..

публикувано на 25.09.24 в 17:15

Червените линии в кампанията, трудно се прекрачват след нея

Отличителна черта на тази предизборна кампания са листите на БСП, където в 20 области са водачите са различни, впрягането на кметския ресурс на ГЕРБ и разделението в ДПС, което може да обърка електората на партията, констатира политологът и предодавател в СУ Теодора Йовчева.  Според нея стратегията на ГЕРБ да вкара популярни кметове в листите..

публикувано на 25.09.24 в 15:48

Политиката на ДБ е насочена към младите и бизнеса

На политическата сцена трябва да се говори какво ще направим с управлението на държавата, а не да се говори кои как се позиционира спрямо другите партии. Затова и ние от ДБ насочваме политиката си към младите, бизнеса и бъдещето на България. Това коментира кандидатът за депутат от ПП-ДБ Владимир Славенски, който е седми в градската листа...

публикувано на 25.09.24 в 11:07

Важно е да стигнем до хората с нашите послания

Имам амбиции да вляза в парламента, но по-важно е да стигнем до хората, те да чуят нашите послания и да гласуват за нас, заяви в програма "Точно днес" бившият военен министър от кабинета "Станишев" Николай Цонев, който оглави листата за Пловдив град на хората на Ахмед Доган  - "Алианс за права и свободи". Цонев и в момента е преподавател в УНСС...

публикувано на 25.09.24 в 10:19