Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

ПредпразничНО за мерките „Точно днес“

Пандемията от Covid-19 поставя своя знак и върху предстоящите коледни и новогодишни празници. Пищните тържества ще бъдат заместени с по-скромни, тъй като голяма част от по-строгите противоепидемични мерки , нас ще останат в сила до 31 януари следващата година. Във времето от 6 до 9.30 часа ще чуете:

Икономика в условия на ковид криза. Бившият министър на икономиката Николай Василев ще бъде наш събеседник по темата.

Онлайн обучение. Как се отразява то на качеството на преподаване и усвояване на знания от ученици и студенти? Професор Сергей Игнатов с коментар по темата.

Електронни рецепти – работещ вариант ли са те за България? Отговорите ще търсим от Дима Стайкова, председател на Регионалната колегия на фармацевтичния съюз в Пловдив.

В зона „Култура“ ще говорим за програмата на Държавна опера-Пловдив, която отваря врати за коледните и новогодишните празници. Директорът Нина Найденова ще бъде наш събеседник след 9 ч.

И още теми в утрото на 18 декември:

Пловдивски ученици обединени под знака на благотворителността. За хуманитарните каузи, които защитават от пловдивската организация на PTPI “Smiles” ще говорим с Нели Данаилова, ученичка в 11 клас на Математическата гимназия.

В рубриката „Добро утро, ден!“ ни гостува Илиян Илиев.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

Петъчното утро "Точно днес"

За грапавите и нови пловдиски улици, за книгите, издателите и читателите, за изборите във финалните сондажи на социолозите и отворените очи на наблюдателите, за фотографията и лицата, запечатващи времето са линиите, които следваме в утрото на 7 май. Евелина Славкова от агенция "Тренд" ще представи финалните прогнози за подреждането на политическите сили..

публикувано на 06.06.24 в 16:32

В „Западен“ кипи работа и врят конфликти „Ден след ден“

Тече последна офанзива около подлеза „Модър – Царевец“ в район "Западен" преди движението да бъде пуснато утре или вдругиден. В същото време кметът на района Тони Стойчева с видео на живо във фейсбук  се опита да спре багерите, които започнаха да изграждат паркинга пред болница „Пълмед“, предоставен й с решение на предишния общинския съвет...

публикувано на 06.06.24 в 14:32

"Вход свободен" в контрастите на юни

Миналият месец (дори не желая да го нарека май!) неохотно приключи с плахо затопляне. Новодошлият юни, въпреки горещата си кръв и топлия прием на зарадваните жители, още не може да вземе твърдо решение какъв да бъде- лятно усмихнат или облачно намръщен, мокър и градоносен. Единственото място, което по никакъв начин не се влияе от капризите на..

публикувано на 06.06.24 в 09:05

"Точно днес" на 6 юни за изборите в политиката и по пътя

В четвъртък сутрин с актуалните теми и събития до 9.30 часа. Параграф 22 ли е пътната безопасност у нас и как готвените промени в шофьорските курсове ще спомогнат да спре безумието по пътищата? Един от основните акценти е да се прекрати безкрайното явяване на поправителен изпит при кандидатстването за книжка. Предвижда се и по-голям контрол на..

обновено на 05.06.24 в 16:55
ДГ

"Ден след ден" градски теми и протести

Президентът, премиерът и военният министър откриха в Пловдив тазгодишното международно отбранително изложение  „Хемус“. Репортажът от събитието е на Антоанета Петричанска . В предаването следим и 2 протеста – на животновъдите край Калофер и на пловдивчани за кучето Джеси. Втори ден стопани блокираха за 1 час Подбалканския път край..

публикувано на 05.06.24 в 14:45