Българско национално радио © 2022 Всички права са запазени

В "Звукът на киното" Лан Лан с албум филмова музика

| обновено на 14.03.21 в 10:23

Музика от филми като "Гладиатор", "Живей или умри", "Полдарк" и други ще прозвучат тази събота и неделя в "Звукът на киното". Интерпретацията на хитовите саундтракове ще е на китайския пианист Лан Лан/Lang Lang*.

Той е безспорна звазда насветовния музикален небосклон и е участвалв в концерти с водещи оркестри в Китай, САЩ и Европа и другаде. 

Ланг Ланг е първият китайски пианист, ангажиран от Берлинската и Виенската филхармония, както и от някои топ американски оркестри.

Още от категорията

"Вход свободен" - интересно в четвъртък

За поредна година международната общност отбелязва 1 декември – Световен ден за борба срещу СПИН. На какъв етап от познаване на болестта, се намира медицината? Каква е заболеваемостта в България? Какви са тенденциите за лечение, в България и по света? Това са част от въпросите, които разглеждаме с  проф. д-р Мариана Мурджева, лекар - микробиолог и..

публикувано на 01.12.22 в 09:30

Не само температурни амплитуди "Точно днес"

Декември идва с предупредителни кодове за обилни валежи в Пловдивска и Смолянска област. Целият месец ще се придължа към средните си норми, но ще бъде и динамичен и температурите ще варират от минус 10 до плюс 15 градуса. още за времето в последния месец на 2022- ра чуйте в предаването то синоптика Красимир Стоев. В утрото на 1- ви декември говорим и за..

публикувано на 30.11.22 в 16:27

Керваните и кучетата „Ден след ден"

Как община Пловдив изгуби един от най – ценните си имоти между Братската могила и Гребния канал? Историята с апетитния терен от 140 дка в парк „Отдих и култура“ започва точно преди 20 години. През 2002 година кметът Иван Чомаков предлага там да се строи най – големия увеселителен парк на Балканския полуостров. Какво беше планирано, а какво стана?..

публикувано на 30.11.22 в 14:37

"Вход Свободен" – за хляба, за децата и за ценностите

В сряда ви разказваме за   Националния конкурс за детска рисунка " Приказка за хляба ", организиран от Музей на хляба, гр. Копривщица. В разговора, Ангел Ангелов – председател на Фондация " Национален тръст за съхранение на културно историческото наследство България ", освен за конкурса, споделя и много от опита, впечатленията си и надеждите за..

публикувано на 30.11.22 в 09:30

Цената на зимата "Точно днес"

Посрещаме сряда с коментари и анализи на темите от деня. Започваме след новините в 6 часа и сме до 9:30 часа. Във фокуса на предаването е въпросът ще могат ли учебните заведения в Пловдив да осигурят без проблем отоплението на сградите през зимата на фона на скока на разходите за топлото.  По темата говорим със зам.-кмета по образованието..

публикувано на 29.11.22 в 16:33