Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

След снега какво се случва „Точно днес“

В проходимост сме  след снега – по пътищата. Особено по магистралите. С някои изключения отвъд Стара планина. Нещо като двоен стандарт в свободна интерпретация. Но скоро навсякъде ще е проходимо.

А за проходимостта по теми  като  ваксините и предстоящите парламентарни избори, остават спорни въпроси.  Какъв е френският опит и как коментира предизборните правила у нас Божидар Чеков, журналист и писател, който напуска България през 1968 година.

И ако за изборите е ясна поне датата им/ засега/, темата за ваксините е на път да се превърне в клоняща към далечно бъдеще сага. Последните анализи и прогнози коментира д-р Николай Брънзалов зам.- пред. на БЛС и член на Националния ваксинационен щаб.

След приетия този месец Закон за българския жестов език, децата със слухови затрудния  ще имат право на обучение и  в масовите училища. Едно от трите специализирани в страната е в ПловдивСредното специално училище „Проф. Стоян Белинов“, което навършва 95 години.  В него се обучават деца от Южна България, а българският жестов език е специален учебен предмет с право за обучение и на родителите им. Повече за възможностите, които училището дава ще научите  от интервюто на Живка Танчева с психолога Теодора Вълканова.

 Изложба на икебана „Зимна цветна приказка“ се представя  в Градска художествена галерия – Пловдив. Експозицията е в подкрепа на дейността по програма Наследство на Европейска столица на културата.  За  древното японско изкуство за аранжиране на цветя със стремеж  да създават хармония, баланс и красива форма разказва   Мирослава Иванова - Хосен сенсей, лицензиран преподавател по икебана след обучение в Токио. Интервю на Любомира Разпопова

В зона Кулутра с покана към 46-я фестивал „Зимни музикални вечери проф. Иван Спасов“ Пазарджик, който се открива тази вечер. Представя Диляна Матакиева нач.отдел Култура в община Пазарджик.

В „Добро утро, ден!“ продължава  срещата с историка Стефан Шивачев, която стига до САЩ, минава през Нова Зеландия, акустира в Общинския съвет в Пловдив и се търкулва до предстоящите избори.

 „Точно днес“. 28 януари, четвъртък от 6 до 9.30


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

"Точно днес" с историите на 5 юли

Политическите завързани сюжети в държавата и в местната власт ще са фокус на разговорите и в това юлско утро. След като Административният съд в Пазарджик обяви за недействителен избора за общински съветници търсим коментар от ОИК и председателя й Антони Върбев, председателяна местния праламент Найден Шопов и кметъ Петър Куленски. В разговор с новият..

публикувано на 04.07.24 в 16:46

"Добро утро, ден!" с д-р Ваня Танчева-Манчева

В рубриката „Добро утро, ден!“ тази седмица ни гостува Д-р Ваня Танчева- Манчева. Жена с размах, с чувство за хумор и дар слово, чийто професионален път от цели 42 години е свързан с контрола на здравната система в Пловдив и областта.  Минава през всички нива на ХЕИ и РЗИ, като последните 11 години, до 2021 година, е директор на инспекцията. Казва,..

обновено на 04.07.24 в 16:10

Психично здраве днес във "Вход свободен"

Умение ли е отдадеността? Или талант? Какви са качествата на хората, които смятаме за успешни и целеустемени? Какво ги прави такива? Отговорите търсим днес в предаването "Вход свободен". В това начинание ще ни помага Юлия Петкова от Асоциация "Голям брат, голяма сестра". С нея заедно щ Ви поканим на уъркшопа "Как да изградим умения за постоянство и..

публикувано на 04.07.24 в 09:30

"Точно днес" по лентата на летните очаквания

Как у нас не се прави кабинет на малцинството, при какви обстоятелства пак ще градим новото управление? Въпросите са повече от важни, след като масово българите отказаха участие в изборите през юни. За всичко, което тече в държавата като процеси и очаквания, говорим с политолога и университетски преподавател Георги Проданов . Как ДПС ще реши уравнението..

публикувано на 03.07.24 в 15:24

"Вход свободен" с пулса на сезона

Поредният Джулай отмина, оставяйки след себе си осeмдестарска носталгия, прияно соления привкус на предстоящата отпуска и натрапчивото усещане, че и тази почивка ще е хубава, ама ще свърши  твърде бързо. Така е винаги- работата никога не свършва, а отпуската сякаш минава като миг. Лятото междувременно набира скорост, трафикът по магистралите набъбва..

публикувано на 03.07.24 в 09:05