Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Кой говори "Точно днес" ?

| обновено на 09.02.21 в 16:58

Затоплянето на времето носи усещане за пролет, но само привидно. Такава е ситуацията и с ковид, който тръгва към финалните вълни, но лекарите предупреждават единодушно - вниманието да не отслабва и да се пазим. 

С нашите събеседници слагаме акцентите за важното на 10 февруари:

Проф. д-р Чавдар Стефанов, преподавател в Медицински университет - Пловдив, началник на Клиниката по анестезиология и интензивно лечение в УМБАЛ "Свети Георги" - Пловдив и член на УС на Дружеството на анестезиолозите в България - повече за "Постковид синдром", за лечението в третата вълна на тежко болните пациенти, за реакциите към ваксинационната кампания у нас.

Колегата Милен Ангелов с пряко включване от първите имунизации срещу Ковид-19 на учителите в Пловдив. От ДКЦ-2 ще чуем разговара му с д-р Валентина Костуркова, управител на ДКЦ 2 и преподавателите. 

Таня Георгиева, директор на БЧК-Пловдив за мащабната програма „Дейности в отговор на COVID-19“, за подпомагането на хората в условията на пандемията. Говорим и за идеята за мобилните социални екипи, и хранителните продукти за хората в нужда.

Политологът Слави Василев, за червените линии между демократи и ГЕРБ, за президента Радев и заявката за втори мандат, за машините и вота, анализираме и заявките на новите формации да влязат в надпреварата за гласовете ни.

"Великите европейци" на Пламен Асенов продължава с разказа за Данте Алигиери. Преди смъртта си, Данте скрива на сигурно място ръкописа на завършената „Божествена комедия“. Децата му търсят книгата, но безуспешно. Легендата разказва, че я намират, едва след като самият той се явява насън на единия си син и му казва къде е. 

Инж. Любомир Герев за деня на пчеларите, за Свети Харалампий и за актуалните новини от сектора, разговор на Любомира Разпопова с председателя на пчеларско дружество "Акация 1899". Димитър Владимиров записа отец Теодосий от едноимения храм в Пловдив за празника.

"Добро утро, ден!" е за идеите за културно развитие на Пловдив на госта ни Мариана Чолакова, почетен консул на Германия в града.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

"Точно днес" - от трафика до църковните артефакти

В утрото на 17 юни говорим за профилактичните прегледи, за трафика в Пловдив и политиката на местно ниво. Обръщаме поглед и към ценни църковни артефакти от далечното минало. Ето темите и събеседниците: И в разгара на лятото пътните ремонти, а от там и проблемите с трафика, продължават. Отвориха за движение ремонтираната..

публикувано на 16.06.24 в 17:00

Клуб "Неделя" - посветени на словото

Днес в предаването ви срещаме  с писателя и радиоводещия Петър Краевски, когото познавате и от ефира на Радио Пловдив. Говорим за годините радио и телевизионна кариера, лабиринтите на вдъхновението, лириката в общуването и хумора на битието. Вторият ми гост е жива легенда на журналисиката, летописец на Пловдив и пазител на историческата памет на града..

публикувано на 16.06.24 в 12:40

Ранно утро с "Шейкър"

Неделното утро споделяме заедно, с надежда за полезно и приятно време до 10! Срещаме ви с интересни теми, и събеседници чието мнение се надяваме да внесе повече яснота и отговор на въпросите. "Как да преодолеем симптомите при менопауза с помощта на природни средства" е книга, която дава отговор и решения на много въпроси и проблеми! Много жени..

публикувано на 15.06.24 в 16:05

Спирки по пътя "Ден след ден"

Безкрайното търпение ражда мълниеносни резултати. Пловдивчани, заредете се с олимпийско търпение поне до Коледа! По обед утре се спира движението по Бетонния мост за ремонт, който ще продължи шест месеца.  Утре е събота, лято е и движението е по-ограничено  – така кметът Костадин Димитров мотивира решението на общината. Той дори се превърна в..

публикувано на 14.06.24 в 14:39

Силен петък с „Вход свободен“

Днес говорим с най-силния българин, полицаят Мариян Димитров от Пловдив, който ще се опита да постави нов рекорд, като издърпа три закачени един за друг локомотива, с общо тегло 250 тона, със собсвени сили. Събитието е тази събота, 15 юни, от 11.30 на Интермодален терминал, село Златитрап. Очаква ни и ефирна среща с Марина Иванова, автор на..

обновено на 14.06.24 в 09:33