Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

"Добро утро, ден!" с д-р Мариана Чолакова

| обновено на 26.08.21 в 15:43

Тази седмица в „Добро утро, ден" наш гост е д-р Мариана Чолакова. Тя е една от най-активните  личностти във втория по големина град , чиято дейност, обаче  отдавна е преминала международните граници.

От 2010- а година д-р Чолакова е почетен консул на Федерална република Германия със седалище в Пловдив. Консулският окръг, за който отговаря, включва областите Пловдив, Пазарджик, Хасково, Стара Загора, Кърджали, Смолян, Сливен и Ямбол.

Шест години преди това тя беше отличена с „федералния кръст за заслуги на лента“. Това  е единственият орден за заслуги в Германия на федерално равнище, присъждан за изключителни заслуги.

Д-р Чолакова е  управител на пловдивското представителство на Българо-Германската индустриално-търговска камара,  дългогодишен управител Центъра за срещи на немската провинция Саксония Анхалт в Пловдив, ръководител  на фондация „Културно наследство“.

Преди десет години, заедно със свои съмишленици, поставя началото на гражданска инициатива за построяване на сграда за Пловдивската опера под надслов „Дом за Пловдивската опера“.

Още тогава тя е и сред първите инциатори най- старият жив град в Европа да се кандидатира за Европейска столица на културата през 2019г. 

Продължава активно да работи по всички тези каузи до днес и безвъзмездно приема нови професионални предизвикателства.  Притежава PR агенция.

Как се справя с толкова ангажименти, стигат ли й 24 часа в денонощието, как и кога изобщо почива, от какво се зарежда и кои  са нещата, които я карат да се смее.  


Още от категорията

"Точно денс" на 5 март

Вторник сутрин с темите от деня и коментарите на важните събития. До 9.30 ще говорим за политика, здраве, улични ремонти и за изобразително изкуство Влизаме в решаваща политическа седмица, но все още с много въпросителни. В сряда изтичат 9-те месеца управление на кабинета и трябва да бъде задвижен механизмът на ротация. Премиерът Николай Денков..

публикувано на 04.03.24 в 10:40

"Вход свободен" с търпение за пролет

Баба Марта дойде намусена и кисела от безхарактерното поведение на двамата Сечковци преди нея. Вчера замалко се усмихна малко послучай празника, но днес вече е с по- сурова нагласа. На тези , които нямат търпение да захвърлят якетата и да сложат късите ръкави, ще препоръчаме още малко търпение. Не дразнете Марта. И най- вече не я наричайте баба! Сърди..

публикувано на 04.03.24 в 09:55

След празниците и преди делника - "Точно днес"

В успокоеното предпролетно време на надежди и очаквания за динамични събития в управлението на страната, задвижваме плавно механизма на обичайното време с мисълта, че то ще ни спести доста тревоги и разочарования. И понеже сме в руслото на  непредвидимия  мемсец март, "Точно днес"  го зареждаме с позитивни емоции и духовни пространства. Подред: В галерия..

обновено на 03.03.24 в 17:19

Честит празник с Клуб "Неделя"

На трети март, в тона на деня и с България в сърцето Ви приканваме да споделите следобеда си с нас!  146-ата годишнина от Освобождението на страната ни от османско иго, ще отбележим като начало с бъдещето на България - ДЕЦАТА! Малките родолюбци от ДГ "Ралица" Пловдив ще ни поздравят за празника и ще рецитират любими стихове за отечеството ни. Очакваме ги..

публикувано на 03.03.24 в 15:10

Неделно и празнично с „Шейкър“

Отбелязваме 146 години от Освобождението на страната ни и създаването на българската държавност, след петстотингодишно османско иго. Заедно с нашите събеседници ще се върнем назад във времето, ще си припомним важните събития и потърсим истината за настоящето. Говорим за датата 3-ти март, като част от историята и празничния..

публикувано на 02.03.24 в 16:05