Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Факти и очаквания "Точно днес"

В слънчевата , но мразовита утрин на 18 февруари в предаването „Точно днес“

с политолога доц. Антоний Гълъбов ще анализираме наличните на политическата трапеза партии и коалиции, които  вече са регистрирани в ЦИК.

От нашия седмичен гост в рубриката „Добро утро ден“ бизнесменът Атанас Цветков ще разберем какви лични изводи си прави докато следи политическите теми две седмици преди старта на предизборната кампания, колко е важна ролята на „огледалото“ в живота му и имат ли място в ежедневието му суеверия и  паранормални явления.

Пред какви предизвикателства е изправена Регионалната здравна инспекция в Пловдив по повод очакваната през март кампанията за масова ваксинация ще разберем от нейният заместник директор д-р Аргир Аргиров. От него ще научим и какви са най- новите ходове на Министерството на здравеопазването, с които ще се опита да мотивира масово хората над 55 години и тези с хронични заболявания да се имунизират.

Какви са очакванията на Съвета по туризъм , след като Общинският съвет на Пловдив прие програмата за туризма през 2021 споделя неговият председател Любозар Фратев

В навечерието на 148 годишнината от гибелта на Апостола на свободата в родния му град Карлово ще бъдат представени две нови документали книги, разкриващи непознати до сега факти от неговия живот и дела. За тях ще разговаряме с директора на музея "Васил Левски" и съавтор на едно от изданията Дора Чаушева.

Какви атракции е подготвил пловдивският Регионален природонаучен музей за традиционните си безплатни уикенди за най- малките ще научим от интервюто на Никола Николов с директора гл. ас. Огнян Тодоров.

Какви са очакванията на тенора от старозагорската опера Ивайло Михайлов от предстоящия му авторски концерт на пловдивска сцена „Песните на Пучини“ ще научим от разговора с него в зона "Култура".


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

Управление под напрежение „Ден след ден“

В предаването „Ден след ден“ на 28-ми май очаквайте: Областният управител на Пловдив инж. Илия Зюмбилев за утрешния протест на карловските кметове срещу липсата на средства за възстановяване на щетите от наводнението преди две години Шофьора на „простреляния“ с въздушна пушка автобус снощи  в ж. р. „Тракия“ и представител на превозвача за..

публикувано на 28.05.24 в 14:31

С поглед към юни във „Вход свободен“

Говорим за изложбата „Спомни се“, която се открива на 1-ви юни в Капана. Датата не е избрана случайно. Гостува ни Марияна Милецова, автор на картините. Ден на детето в НЧ „"Проф. Кирил Дженев - 2018" Пловдив. Петя Маринова, секретар на читалището, разказва. Вторник е, ще отделим време и за рубриката „Предразсъдъци и следразсъдъци“, с..

публикувано на 28.05.24 в 09:30

За важните избори „Точно днес“

Второто утро на седмицата посрещаме с важнит етеми за Пловдив и страната, ето какво ще чуете във времето до 9.30 ч: Ще успее ли България безпрепятствено да премине към еврозоната и какъв опит може да вземе от Хърватия? Отговорите на тези въпроси търсим от икономическия анализатор и главен експерт в Българската търговско-промишлена палата..

публикувано на 27.05.24 в 16:42

Смирение и кризи в "Ден след ден"

За избора на Арсений за Сливенски митрополит и за протестите пред храма, които говорят за всичко останало, но не и за смирение, както и за това, което очаква Българската православна църква разговаряме с  историка, публицист и телевизонен водещ Горан Благоев.  За необходимостта от кризисни центрове за помощ при домашно насилие  е репортажът на Радостина..

публикувано на 27.05.24 в 14:55

Цветно настроение с "Вход свободен"

В понеделник даваме усмихнат старт на работната седмица с много музика, интересни гости и вълнуващи събития. Беседваме и по женски в традиционната ни рубрика "Орисници". Говорим и "За животните с любов" в отреденото ефирно време. Жоро Пеев ще ни почерпи с първия за седмицата "Виц на деня", и с порция "Предразсъдъци и следразсъдъци" поднесени любезно и с..

публикувано на 27.05.24 в 09:30