Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Въпроси и отговори „Ден след ден“

Тя е единственият лекар в 33 населени места в Смолянска област. Общопрактикуващият  лекар д-р Снежана Бакърова официално има над 2 000 пациенти, но обслужва и още, които са здравно неосигурени. Пред кабинетите й в селата Смилян, Могилица и Арда винаги има пациенти, още стотици я чакат в съседни села и махали.

Достигнаха ли ваксините срещу коронавируса до този труднодостъпен район? Колко от пациентите на д-р Бакърова са се записали за имунизация? Осигурен ли им е „зелен коридор“? Как се съчетава ваксинирането с другите медицински прегледи? Картината от Родопите ще опишем в разговора с д-р Снежана Бакърова.

Същевременно се оказа, че има проблем с доставката на ваксините в големия град. Те не са достигнали до всички общопрактикуващи лекари в Пловдив. Какви са причините? Очакваме отговор от д-р Сийка Димчева, главен секретар на РЗИ-Пловдив.  

Какви са страничните ефекти от сегашните ваксини и има ли място за безпокойство? На каква основа хората да направят избор с коя ваксина е най – добре да се имунизират? Защо ваксинираните продължават да спазват пандемичните ограничения? Коментарът ще е на проф. Андрей Чорбанов, директор на департамент "Имунология" в Института по микробиология на БАН. Ще говорим и за българската ваксина срещу коронавирус.

И още:

Ще освободи ли поста кмет на Калояново осъденият заради шофиране под въздействие на дрога Георги Георгиев? Защо той още кметува, въпреки окончателния отказ на Пловдивския апелативен съд за възобновяване на наказателното дело срещу него? В опит за обяснение по казуса Севдалин Палаузов разговаря с председателя на Административния съд в Пловдив Явор Колев.

Как по места тече подготовката за провеждането на парламентарните избори на 4 април? Какви правила ще се спазват и колко по – строги ще са противоепидемичните мерки за гласуващите и за членовете на избирателните комисии? Как ще се броят бюлетините и каква е организацията за транспортирането им от секционните комисии? Подготовката за гласуване в 16-та и 17-та РИК Пловдив глад и област проследява в репортажа си Никола Николов.

В рубриката „Преди избора“ възможността да представи визията си за управление на страната днес получава лидерът на партия АБВ Румен Петков. В интервюто на Антония Попова с него акцент се поставя и на водачите на листата в Пловдив. 

Програма "Ден след ден" на Радио Пловдив започва след новините в 15 и е до 17 часа. Бъдете с нас и в първия ден от последната седмица на февруари! 





Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

Хора, проекти, наука "Ден след ден"

Необходимо е в България да се натрупа критично мнозинство от хора, които да настояват за сериозен преглед на демографската тема и за вземане на действени и ефективни мерки. Едва след това политиците и управляващите ще бъдат принудени да действат. Така смята доц. Николай Цеков , специалист по регионална демография в Института за изследване на..

публикувано на 03.06.24 в 14:59

Усмихнат старт на седмицата с "Вход свободен"

Посрещаме юни с усмивка и Ви каним да споделите следобедът си с нас! Хубавата музика, любопитните новини и доброто настроение са наша грижа. Можем да се чуем и на 032632400 :) По традиция в понеделник беседваме по женски с колегите Дарина Иванова и Дора Башакова в редовната ни рубрика "Орисници". Говорим и със Светлана Димова - председател на Българска..

публикувано на 03.06.24 в 09:30

Обратното броене на седмицата започва - "Точно днес"

Времето ни разтвори в лятната си аура, но място за летаргия няма. Седмицата ще бъде динамична, не само заради, климата и прогнозите, но и заради очакването в неделя България да вземе  решение за  себе си и за Европа в месеците напред.  Посоките са това очакване са многопластови и доколкото ние сме във времето, но заедно с това задаваме  и посоката му,..

публикувано на 02.06.24 в 13:48

Клуб "Неделя" - за духа и материята

Днес сме ви подготвили  среща в ефира с Красимир Лозанов , който директно от Пролетния панаир на книгата в София ще ни разкаже за най- интересните заглавия и събития на традиционния литературен форум. Във втората част на предаването финансовия анализатор Светозар Гледачев ще хвърли светлина върху икономическите предизвикателства, които  очкват света и..

публикувано на 02.06.24 в 12:30

Ранно утро с "Шейкър"

Първото неделно утро на юни посрещаме заедно! Наред с традиционните теми на "Шейкър", в които разглеждаме проблеми и въпроси засягащи нашето физическо здраве, нашите психологически потребности, нашите търсения в областта на естетиката, на забавлението, днес ще погледнем навътре в себе си. Ще се обърнем към духовността, която злободневието често..

публикувано на 01.06.24 в 16:05